Podivej se na me cenove rozpeti.
Jinak jak se chovaji Geithainy pri michani? Nemaji tendenci zakryvat chyby, tzn. ze jsou spise hifi? Poslech je u me az druhorady.
A co konkurence (Adam, K&H, APS, Dynaudio...)?
Najlepsie monitory su tie, ktore sa naucis pocuvat.fova píše:Diky za nabidku.
Uz jsem psal Ivovi ze poslechove navstevy prijdou na porad dne, az budou kacky.
ja bych si je rad poslech. slysel sem jenom ty obri matousovy geithainy.carloff píše:Geithain jsou vyborne monitory ..jsou velice rovne a detailni s hifi zvukem nekterych monitoru emaji nic psolecneho na druhou stranu nejsou neprijemne papirove jako Adamy. Stav se poslechnout
Neexistuju bedne, ktore prekracuju hranice fyziky. Idealom su bedne, ktore prenasaju vsetky pasma rovnomerne, no take neexistuju. Potom je to uz iba o kompromisoch, ale hlavne o uceni sa pocuvat.carloff píše:Pokud narazis na hranice fyziky tak tyhlety pravdy moc nefungujou
Vzhledem k tomu ze mam momentalne 5 paru beden ve studiu a jedny z nich jsou i NS10 tak si dovolim nesouhlasit: jsou proste chyby jako treba uder do tela basy apod, ktere jsou subsonicke rezonance. Na NS10 je proste neuslysis.Daleko duluezitejsi je vedet, co ktera bedna je schopna prehrat.Proste na NS10 hiphopove basy umichas jen s velkym problemama. Na KH300 bez problemu.Cim je bedna pravdivejsi tzn ma lepsi konstrukci vyhybky lepsi reproduktory a konstrukci bedny samozrejme lepsi zesilovac-tim michas rychleji a snadneji. Jsi schopen totiz nalezt jen chyby, ktere je schopna bedna prehrat..kdyz je nezahraje , neslysis je.( treba vetsina mensich nearfieldu si proste pomaha nejkou transpozici basu ci proidavanim harmonickych o oktavu nahoru aby to byly vubec schopny zahrat ) Akusticky udelany prostor povazuju za samozrejmost.Myslim, ze tu nie je debata o stolnych reprakoch Logitech ale o nearfieldoch, takze predpokladajme, ze vyrobcovia standardnych nearfieldov urcenych na studiovu pracu ich vyrobia tak, ze prenasaju vsetko co maju. To, ci budes verit 5'' repraku 40Hz zavisi od toho v akej miestnosti ho budes pocuvat. V podstate je to jedno, lebo ci 5'', 8'' alebo viac, musis sa to naucit pocuvat. Lebo aj prilis velky bass response na 40Hz len vdaka tomu, ze mam bednu jak krava, ti velmi nepomoze. Pochybujem, ze niekto vie z prveho posluchu uplne neznamej bedne povedat, ze tak teraz uz viem, ako to mam zmixovat. Musis sa s bednami zoznamit a az potom zistis, ci ti vyhovuju. Snazim sa len poukazat na to, ze cenovo drahsi reproduktor este nemusi znamenat, ze mi bude pri mixovani vyhovovat. Dokazom toho su stale vo velkom pouzivane NS10 a to nie preto, lebo su genialne, to ani zdaleka. Rozhoduje o tom hlavne prenos stredov a vyssich stredov {ktore rozhoduju o tom, ci budeme hovorit o amaterskej, semi-amaterskej alebo profesionalne zmixovanej nahravke}. Kontrola basov a vysok je akymsi zakladom. Kto ich zvladne, ide potom riesit stredy a vyssie stredy. Nachadza sa tam totiz vacsina frekvencneho materialu ak hovorime o beznej zvukovej nahravke hudby a upratat to je casto velka fuska.
Samozrejme to neznamena, ze si vsetci pojdeme kupit teraz NS10, lebo nie kazdemu vyhovujua technika pokrocila, na vacsine bedni si mozem nastavit pomocou EQ rozne situacie.
ja si myslim ze jsou nejlepsi i temer pod zemi .trebas v roce 2008 delali velky test monitoru v batyskafu Jarre v Marianskem prikope.Jednoznacne vyhraly Focaly pro svuj jedinecny prednes skripani zubu svetelkujiciho uhore.120BPM píše:Ja jsem velice sokojenej se svymi Focal Solo 6 BE. Podle me jsou nejlepsi na svete a mozna i v cele galaxii. Ale to bych mozna trochu kecal. Jako neni to uplne na 100%. S tou galaxii myslim. Na zemi je to jasny.
. . . a o tom to je.carloff píše:ja si myslim ze jsou nejlepsi i temer pod zemi .trebas v roce 2008 delali velky test monitoru v batyskafu Jarre v Marianskem prikope.Jednoznacne vyhraly Focaly pro svuj jedinecny prednes skripani zubu svetelkujiciho uhore.120BPM píše:Ja jsem velice sokojenej se svymi Focal Solo 6 BE. Podle me jsou nejlepsi na svete a mozna i v cele galaxii. Ale to bych mozna trochu kecal. Jako neni to uplne na 100%. S tou galaxii myslim. Na zemi je to jasny.