Najlepšie blizko-odposluchove monitory??[nearfield monitors]

Vše co má reproduktor a vydává zvuk, vč. příslušenství
Odpovědět
carloff
Profesionál

Re: Najlepšie blizko-odposluchove monitory??[nearfield monit

Příspěvek od carloff »

v pohode :)
ja to odhaduju na 70% monitoru co maj woofer 5,5 a mensi ( a nejsou styl auratones)
Hudebník a producent, majitel studia Soundevice
http://www.boriscarloff.com | http://www.soundevice-studio.cz

nixx

Příspěvek od nixx »

:-)

hombrefeo

Příspěvek od hombrefeo »

Tudy píše:
hombrefeo píše:Equator Q10
Ty jsi je slyšel? Nebo je dokonce máš???
Já mám pro coaxy slabost a tohle by mě docela zajímalo, jak to hraje.
tady o nich trochu neco najdes:

http://ixbtlabs.com/articles3/proaudio/equator-q10.html

bluerecording

Příspěvek od bluerecording »

carloff píše:vsechny ,ktery maj malej woofer musi nejak emulovat to, co nezahrajou. 5ka wofer je mid range. 6ka uplne dolu taky nezahraje. takze budto se pracuje nejak s natrubkem nebo se to emuluje jak je psano nahore.. kdo co ma uvnitr ti nereknu --nezkoumal jsem to .A ani po tom zas tak ultra radsi nepatram.Kazdopadne pravdu hrat nebudou..:)

a prave preto sa musis repraky naucit pocuvat, lebo ziadne pravdu nehraju :wink: . 5'' v pohode prehrava 40 Hz, len nie tak intenzivne ako napriklad 8'', co v konecnom dosledku napriklad mne vyhovuje {menej problemov s akustikou miestnosti}. Do vacsej miestnosti ako mam k dispozicii teraz by som si ale urcite bral reprak s 8''. Naucil som sa pocut intenzitu a miesto potrebnych basovych frekvencii, cize nie je ziaden problem. Momentalne ma viac zaujimaju stredy a stredovysky a tie maju napriklad HS50ky neskutocne precizne.

kexik

Příspěvek od kexik »

zaznelo tu par sprostosti na ktrore musim reagovat... 99% 5" bedni naprosto urcite nema vnutri ZIADNU dsp, to by pri ich cene absolutne neprichadzalo do uvahy. takisto nie je pravda ze 5" bedna nezahra 40hz, zalezi CISTE od jej konstrukcie. celkom na zaciatku navrhu si staci vymedzit kam sa chcem dostat s tromi proti sebe posobiacimi parametrami vyslednej bedne: maximalna hlasitost, dolna medzna frekvencia a celkove skreslenie. ak chcem hlasnu a malo kresliacu bednu, musim obetovat basy, ak chcem basy a nizke skreslenie, musim obetovat hlasitost, ak chcem basy a hlasitost, musim obetovat skreslenie.
dalsia vec je, ze ak vyhybkou odrezem spodok, aby som znizil skreslenie, tak sa automaticky vplyvom psychoakustickeho efektu zvyrazni vplyv vyssich harmonickych. ludske ucho totiz "hlada" basovu linku a samozrejme, ta tam ostava formou vyssich frekvencii. dalsi efekt ktory sa pouziva, je nadladeny basreflex na malych bedniach, co osobne povazujem za mor, ktory ma za nasledok vseobecne rozsireny mytus, ze mala bedna hra otrasne. ak sa nadladi basreflex na typicky 100-120Hz, vznikne bedna ktora hra velmi konturovane basy, ale tie su tvrde a vo vacsine miestnosti neprijemne nahukavaju prave na 120Hz. takych bedni je bohuzial fura a najlepsie co sa s nimi da robit, je ten basreflex zatlmit.
a celkom na druhej strane vobec nie je pravda ze velky basak znamena automaticky dobry bas. velka membrana zas trpi radialnymi deformaciami, pokial je tenka a lahka (tannoy westminster) alebo je naopak tazka a ma zle impulzne chovanie (dynaudio bm 15).
koli tomu hodne vyrobcov pouziva v top modeloch radsej stredne velke basaky 8-10" vo vacsom pocte nez nejake obludy s velkym priemerom
dobra bedna je proste veda...

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

ja myslim ze aj 1-2" prehrava 40 Hz .. len nie na takej urovni ako 8" ..
bluerecording píše:Momentalne ma viac zaujimaju stredy a stredovysky a tie maju napriklad HS50ky neskutocne precizne.
S cim si to porovnaval ? HS50 je kategoria tych najlacnejsich reprakov , co sa daju kupit .. nechcem ti brat iluzie .. ale je to uplne inde , ako konkurencia ..

carloff
Profesionál

Příspěvek od carloff »

Souhlas s Pytkinem
Hudebník a producent, majitel studia Soundevice
http://www.boriscarloff.com | http://www.soundevice-studio.cz

bluerecording

Pytkin píše:ja myslim ze aj 1-2" prehrava 40 Hz .. len nie na takej urovni ako 8" ..
bluerecording píše:Momentalne ma viac zaujimaju stredy a stredovysky a tie maju napriklad HS50ky neskutocne precizne.
S cim si to porovnaval ? HS50 je kategoria tych najlacnejsich reprakov , co sa daju kupit .. nechcem ti brat iluzie .. ale je to uplne inde , ako konkurencia ..
Viem, ze seria HS ako aj NS10 hraju inak ako ostatne repraky. Ja totiz viem preco ich pouzivam. :D To ze su z kategorie najlacnejsich je v tomto pripade uplne irelevantne. HS nie su so serie perfektne znejucich monitorov a take ani nechcem ked mixujem hudbu. Potrebujem pocut co sa vo zvuku deje a cim dalej tym viac sa mi zda, ze mytus "ak to zmixujes na tychto reprakoch dobre, tak to bude hrat vsade dobre" zacina byt pravdou. Ked si budem chciet vypocut hudbu kvalitne ako posluchac, pustim si ju napriklad cez bedne Radiotehnika S-400 :wink:

Zase sa to ale dostava do polohy, ktora bedna je lepsia, stokrat sa to tu bude rozoberat a nevyriesi sa to, lebo najlepsia bedna neexistuje. Kazdy nech robi na tom, na com mu vyhovuje. Bavme sa potom uz len o vysledkoch.
Naposledy upravil(a) bluerecording dne 04 črc 2011 13:17, celkem upraveno 1 x.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

jen doplnim ke kexikove pravde jeden praktickej dukaz - zkuste si stejnou bednu pasivni i aktivni a uvidite, ze vetsinou zahraje velmi podobne ;) takze zadny dsp tam nikde neni... a nevidim jedinej duvod, proc by 5" membrana neumela zahrat 40Hz.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

bluerecording : si presvedceny o svojej pravde .. nejdem ta presviedcat o inej ..

bluerecording

Pozor, ja ziadnu pravdu neprehlasujem. Iba hovorim, co vyhovuje mne. Mozno tu niekoho aj zaujima moj nazor, nie? :D Urcite sa tu nebudeme presviedcat, lebo kazdy z nas je iny a vyhovuje mu nieco ine. Ja zdielam iba svoj nazor, nie je to ziadna pravda.

Hammond

Příspěvek od Hammond »

Ja som niekolko rokov pouzival HS50, kedze ako chudobny brigadujuci student som v tom case na lepsie nenaskrabal. Netvrdim, ze sa s nimi neda spravit dobra nahravka, ale je to podstatne tazsie, ako na lepsich monitoroch. Teraz mam BM5AmkII, co taktiez nieje zrovna prva liga, ale aspon sa mi nestane to, ze na sluchatkach zistim, ze mam v nahravke nafuky, ktore som na HS50 absolutne vobec nepocul. Trochu nechapem logike, ze sa treba s bednami ucit, podla toho ake ma ktora nuansi. Ja chapem monitor ako "meraci pristroj", ktory ma vo svojej cenovej kategorii splnat istu "mieru presnosti".

Hammond

Příspěvek od Hammond »

Este jedna vec... neviem, preco sa stale davaju do suvisu NS10 a HS. Ja oboje dost dobre poznam a tie bedne sa podobaju akurat tak vizualne (ciastocne).

bluerecording

Hammond píše: Trochu nechapem logike, ze sa treba s bednami ucit, podla toho ake ma ktora nuansi. Ja chapem monitor ako "meraci pristroj", ktory ma vo svojej cenovej kategorii splnat istu "mieru presnosti".
toto by platilo, ak by bola bedna linearna, ludsky sluch tiez a vsetko by sa odohravalo v dokonalom priestore.

bluerecording

Hammond píše:ze mam v nahravke nafuky, ktore som na HS50 absolutne vobec nepocul.
Definuj prosim nafuky, neviem celkom presne o co ide

Odpovědět