Dendy, není to úplně tak ... to je jako kdybys řekl, že dobrý řidič by udělal podobně skvělou jízdu i ve favoritovi a nepotřebuje k tomu svoje nejnovější BMW

Samozřejmě člověk, který neumí moc řídit by jel blbě i v BMW. Ani nejlepšímu zvukaři na světě ale není platné že je dobrý když dostane na nahrávání filharmonie Behringer bundle ... Slušný amatér se Schoepsy atd. udělá za stejných podmínek nesrovnatelně lepší výsledek ...
Podobně existují i HW přístroje, které samy o sobě (bez nějakých super mistrovských nastavení) dají hudbě velice pěkný zvukový charakter (nedosažitelný žádnými pluginy). A to jsou skvělé výchozí body pro další proces. Jediná drobnost je že tyto přístroje jsou nesmírně drahé ...
Já jsem třeba nedávno zkoušel plugin "Vertigo", který by měl emulovat stejnomenný kompresor (který je jedním za základních přístrojů v mém studiu). Stejná nastavení u obou dají diametrálně odlišné výsledky (v úplně jiné kvalitě). Apod.
K těm iPad aplikacím - já stojím principiálně na HW a ze SW používám jen limiter, případně korekční EQ. Kromě toho jak bych asi připojil iPad ke studiovému poslechu ?