Co koupit na domácí "mastering" za VST

Diskuse ohledně nákupů audiotechniky (mám si koupit X nebo Y)
TOM-Thak

Co koupit na domácí "mastering" za VST

Příspěvek od TOM-Thak »

Zdravim panove,
urcite jste se setkali se situaci, kdyy potrebujete upravit vystup / demo nahravky, aby to hralo nejak slusne
a dalo se to prezentovat, ale nejedna se jeste o final vystup, ktery by mel projit masteringem mimo vase studio.
Nebo dalsi priklad - vyrabite radiovy spot a potrebujete ho jen zmaximalizovat, rotahnout stereo, dobarvit.. tzn. nesmysl posilat to na mastering externe.

Na tyto ucely jsem kdysi pouzival MD3 od Powercore nebo MasterX5.

Shanim nejakou alternativu - nejaky izotope ozone nebo neco na ten zpusob nebo mozna nejaky chain pro UAD2.
Mate nekdo nejake doporuceni / napady?

Samozrejmosti je VST / AU podpora.

dendy

Re: Co koupit na domácí "mastering" za VST

Příspěvek od dendy »

http://www.ikmultimedia.com/products/ca ... ly-t-racks

konkretny balik si vyber podla toho aky mas rozpocet...

inak kedze mas ipad mozno aj toto by stalo za zvazenie :-)
sw-mobilni-zarizeni/mastering-aplikacie-pre-ipad-t20716.html

ten prvy mam a vysledku su pre mna prekvapivo dobre.. moc som tomu neveril, ale skusil som, a fakt je to tak nejak zvlastne vyladene ze je dokonca celkom problem vyslovene skladbu tym pokazit :-))

ten druhy zatial nemam ale na prvy pohlad vyzera este zaujimavejsie...
Naposledy upravil(a) dendy dne 04 dub 2014 22:31, celkem upraveno 1 x.

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

Zkus demo Ozonu, mohlo by to byt to co potrebujes.

Stan

Příspěvek od Stan »

Oba softy jsou vynikajici. Za me + 1 pro T- racks diky pomeru kvalita/cena.

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

OK, otestuju oboji. Ja jsem Ozone kdysi daaavno zkousel, ale ted uz je to asi o 2 generace vyssi verze.
T-Racks me zaujal ten multiband bundle dobra cena za pocet plug inu.

Fractal

Příspěvek od Fractal »

Z téhle perspektivy podle mě není třeba do domácího "masteringu" investovat ani korunu, když jsou dostupné tak dobré free pluginy od Bootsyho, Goncharova, Schivreho apod. a vždycky můžeš dát donate! Kvalitativně se poměřují s modelingama od UAD, takže můj nápad rozhodně opodstatněný je :)

dendy

Příspěvek od dendy »

jj presne Bootsy.. strasna skoda ze nerobi pluginy aj na OSX

biscuit

Příspěvek od biscuit »

jestli chces platit, krom jmenovaneho bych nezapominal na voxengo nebo fabfilter. osobne mi fab sestava pro-q, saturn, pro-mb, pro-l prijde uplne skvela i pro plne profesionalni pouziti a myslete si o me co chcete :-)

btw maji toto opravdu jako mastering bundle, akorat misto saturna je kompresor
Naposledy upravil(a) biscuit dne 05 dub 2014 12:38, celkem upraveno 1 x.

m4x

Příspěvek od m4x »

Já bych uvítal další tipy od někoho, kdo se mícháním a masteringem úspěšně živí. Pluginy jsem zkoušel naposledy před cca 10 lety a původní nadšení z atraktivního UI vystřídalo zklamání z degradace signálu. Nemám sílu na to do Win instalovat a testovat tisíce pluginů, a pak uninstallovat a čistit registry. Určitě nás takových bude víc. Žebříček 10-20 top pluginů by nebyl od věci. Izotope Ozone mi přijde jako příliš instantní a neosobní řešení.

Fractal

Příspěvek od Fractal »

ono to je individuální a taky záleší co se masteruje a míchá ale poslední dobou můj master channel vypadá takhle:
Sonimus Satson Buss (kvůli crosstalku a feelingu)
Nebula (různé emulace hardwarových konzolí)
Waves RS56 nebo SPL PassEQ
někdy zkouším vložit Waves REDD pokud si to materiál žádá, zvláště když je zvuk moc čistý, umělý, ostrý apod.
Elysia Alpha nebo Variety of Sound Density mkIII
Vladg/sound Limiter no.6 nebo TB Barricade
Waves IDR (dithering)

pokud je ale materiál chudý, špatně nahraný, nebo jinak nedomrlý, používám excitery od Variety of Sound jako NastyVCS či ThrillSeekerXTC, nebo Plugin Alliance MaagEQ

W.Cable

Příspěvek od W.Cable »

biscuit píše:jestli chces platit, krom jmenovaneho bych nezapominal na voxengo nebo fabfilter.
Taky bych se podival na plugin-alliance, pure rada od flux, sonoris, melda, slate digital. Urcite toho bude vic, dobrejch pluginu zacina byt dostatek.

Oxyygen
Profesionál

Příspěvek od Oxyygen »

Abych nezakladal uplne novy tema, trochu se prizivim..

Mam rad "rychly" pluginy ala treba Korg Gadget - radsi min parametru, ale rychlej a dobre znejici vysledek...

Existuje nejaka pekna sadicka, kde jsou pekne pohromade efekty reverb, delay, kompresor, limiter, modulacni efekty? - chci to hlavne reklamy, abych to treba posunul zase jinam... diky

PS: mozna povrchni, ale mam radsi vetsi ovladaci prvky
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Media Club.
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

PELF
Profesionál

Příspěvek od PELF »

biscuit píše:jestli chces platit, krom jmenovaneho bych nezapominal na voxengo nebo fabfilter. osobne mi fab sestava pro-q, saturn, pro-mb, pro-l prijde uplne skvela i pro plne profesionalni pouziti a myslete si o me co chcete :-)

btw maji toto opravdu jako mastering bundle, akorat misto saturna je kompresor
FabFilter pluginy jsou pro mě naprosto zásadní a špičkové produkty, bez kterých si už práci neumím představit!
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

Fractal

Příspěvek od Fractal »

Z dema FabFilteru Pro-L jsem byl vážně unešený, je to výborný transparentní limiter, akorát ta cena je trošku přemrštěná, ale tak za kvalitu se platí to je fakt... Vlastně všecky jejich produkty jsou top, akorát srovnatelné pluginy u konkurence stojí polovinu

biscuit

Příspěvek od biscuit »

tak maj i bundle, takze tam uz ta cena je prijatelnejsi... nebo ruzny cerny patky a tak... da se, ale chce si pockat.

jinak samozrejme tech zamerenihodnejch pluginu je daleko vic (spl, flux, slate samozrejme), jen jsem chtel byt strucnej. fab mi navic prijde neuveritelne uzivatelsky privetivej, vsechno chytre navrzeny s m/s rezimem... proste asi moje volba :-)

Odpovědět