Kvalitní 8-oktávový masterkeyboard?
pateson: teď nevím jestli jsi chtěl upozornit na ten zvukový modul (už jsem o něm taky psal) nebo na to, že chyby v uf-80 jsou už většinou spravené ...
no myslím že se teď budu rozhodovat mezi CME UF-80 a ESI K.ON ... jdu hledat chyby u ESI K.ON, vypadá totiž taky docela použitelně, akorát kolem ní není takový humbuk jako u UF...
no myslím že se teď budu rozhodovat mezi CME UF-80 a ESI K.ON ... jdu hledat chyby u ESI K.ON, vypadá totiž taky docela použitelně, akorát kolem ní není takový humbuk jako u UF...
- Pavel Vantuch
Ono je asi fakt lepší si to sám osahat (pro svůj vlastní klid).
Taky jsem se docela dlouho rozhodoval, nakonec jsem to risknul s tím, že jsem preferoval možnost rozšiřujících karet.
Navíc to, jak to mám teď zapojeno, stejně jiná firma než CME nenabízí, minimálně o tom nevím a to jsem toho prošel docela dost.
Taky jsem se docela dlouho rozhodoval, nakonec jsem to risknul s tím, že jsem preferoval možnost rozšiřujících karet.
Navíc to, jak to mám teď zapojeno, stejně jiná firma než CME nenabízí, minimálně o tom nevím a to jsem toho prošel docela dost.
Oberheim uz se nedela ani neprodava, takze ten dnes uz sezenes asi jen z druhe ruky. Navic, nevim, na co jsi zvykly, ale je to hodne lehoucka kladivkova mechanika.MaJJ píše:no co jsem četl diskuse o tom přehledu, tak tys tam houfně prosazoval ... myslím Oberheim MC-něco
Já teda vážně uvažuju o tom CME UF-80 - jednou na internetu čtu naprostou nespokojenost, jednou tady Pavla - naprostou spokojenost ... asi to teda vyřeším tou návštěvou kamenného obchodu.
A Fatary VMK - co jsem se díval na ten VMK-88, tak semi-weighted :/
Obecne mechaniku bys mel vybirat podle svych potreb.
Pokud pujdes do digi piana, tak ty maji tuhou mechaniku, vhodnou pro trenink uhozu, ale nemaji aftertouch, kolecka a nejsou programovatelne.
Pokud pujdes do master keyboardu, tak ty jsou optimalizovane pro praci ve studiu a vetsinou maji lehci mechaniku. Na trenink uhozu to moc neni.
Rozhodne bych nezatracoval polovyvazene mechaniky proti kladivkovym. Kladivkova je sice vyborna na piana, ale uz horsi na organy a smycce a dost nevhodna na dechove nastroje jako je fletna. Proti tomu u polovyvazene sice nemas pri hrani s pianovym zvukem ten idealni pocit, ale pokud pianovy zvuk neni tvuj hlavni nastroj a delas treba elektroniku, tak na vse ostatni je tahle mechanika vhodna.
Co se tyce tech Fataru, tak maji i modely s kladivky:
http://www.musiccenter.cz/CZ/show.asp?c ... =1&fID=342
A urcite osobne vyzkouset!
A jestli mas moznost, tak si vyzkousej i Doepfery. Prodava je K-Audio v Praze a jsou sice drazsi, ale hodne kvalitni.
Muj osobni nazor je, ze M-Audio bych se obloukem vyhnul. Jejich kladivkova mechanika pusobi jakoby to byla spis byla hracka pro deti. Pocit ze hry byl hrozny.
No a pak samozrejme nejaky syntak s kladivkovou mechanikou, ale zase to bude ta lehoucka mechanika a pak tyhle HW nastroje jsou drazsi proti masterkeyboardu + SW.
Muj osobni nazor je, ze M-Audio bych se obloukem vyhnul. Jejich kladivkova mechanika pusobi jakoby to byla spis byla hracka pro deti. Pocit ze hry byl hrozny.
No a pak samozrejme nejaky syntak s kladivkovou mechanikou, ale zase to bude ta lehoucka mechanika a pak tyhle HW nastroje jsou drazsi proti masterkeyboardu + SW.
pavel: no to s tím rozšířením právě podporuje i ten ESI K.ON - že do něj strčíš ten modul (třeba to UFDP-1) a hraje ti to i bez počítače / něčeho šíleně drahého).
fova: jo, oberheim jsem pochopil, ze uz se neprodava, ty fatary - no nevim ... praveze nemaji moc tech kolecek atd. - a ikdyz je ted moc nevyuzivam, tak nechci byt nekdy v budoucnu timhle limitovany.
Jinak hraju hlavne piana - ikdyz samozrejme i ty smycce atd. ... Mam zatim doma jedno predpotopni casio (CTK-530 - samohrajka, nastesti s MIDI I/O), ktere ma vylozene ty nejlehci klavesy - kdyby neco neslo na kladivkovce
... Myslim ale, ze na tu kladivkovou mechaniku zahraju vetsinu toho, co budu potrebovat. No nevim, vsak uvidim az si to vyzkousim 
Doepfery - drazsi. To je u mne prave ten problem. Nejakych 15.000 za UF80 je pro mne docela maximum. Snad nekdy priste
Jinak ohledne syntaku ... jeden znamy ma Yamahu Motif 6 ... prijde mi docela mekka (samozrejme ze to nei jak to casio, ale stejne) ... piano bych na tom hrat nemohl ... ale zase to je docela idealni na ty ostatni nastroje.
Takze nejspis uz mam vybrano (ikdyz jeste mne nejspis ovlivni to vyzkouseni) - CME UF80 + UFDP-1 ... snad budu mit stesti a nepripadne na mne jeden z tech vadnejsich
fova: jo, oberheim jsem pochopil, ze uz se neprodava, ty fatary - no nevim ... praveze nemaji moc tech kolecek atd. - a ikdyz je ted moc nevyuzivam, tak nechci byt nekdy v budoucnu timhle limitovany.
Jinak hraju hlavne piana - ikdyz samozrejme i ty smycce atd. ... Mam zatim doma jedno predpotopni casio (CTK-530 - samohrajka, nastesti s MIDI I/O), ktere ma vylozene ty nejlehci klavesy - kdyby neco neslo na kladivkovce

Doepfery - drazsi. To je u mne prave ten problem. Nejakych 15.000 za UF80 je pro mne docela maximum. Snad nekdy priste

Jinak ohledne syntaku ... jeden znamy ma Yamahu Motif 6 ... prijde mi docela mekka (samozrejme ze to nei jak to casio, ale stejne) ... piano bych na tom hrat nemohl ... ale zase to je docela idealni na ty ostatni nastroje.
Takze nejspis uz mam vybrano (ikdyz jeste mne nejspis ovlivni to vyzkouseni) - CME UF80 + UFDP-1 ... snad budu mit stesti a nepripadne na mne jeden z tech vadnejsich

- Pavel Vantuch
Já to mám právě naopak, že veškeré zvuky tahám z notesu, kde si udělám setup podle svého a díky firewire se to chová, jakoby to bylo součástí keyboarduno to s tím rozšířením právě podporuje i ten ESI K.ON - že do něj strčíš ten modul (třeba to UFDP-1) a hraje ti to i bez počítače / něčeho šíleně drahého).

Dalsi mozne reseni: masterkeyboard a k nemu pripojit zvukovy modul od renomovane firmy (Yamaha Motif, Korg Triton, Kurzweil K2xxx, Roland Fantom, Roland XVxxxx a dalsi). Daji se sehnat pouzite za dobrou cenu. Je to vlastne syntezator/sample banka bez klapek.
Naposledy upravil(a) fova dne 15 dub 2008 08:52, celkem upraveno 1 x.
Cetl jsi tohle?MaJJ píše:Takze nejspis uz mam vybrano (ikdyz jeste mne nejspis ovlivni to vyzkouseni) - CME UF80 + UFDP-1 ... snad budu mit stesti a nepripadne na mne jeden z tech vadnejsich
http://www.electrozone.cz/viewtopic.php?t=7906
To neni o tom, jestli narazis na vadny kus, ale o koncepci toho nastroje.
Jestlize u vsech kusu nektere klapky hraji jinak silneji nez druhe, tak ja bych to domu nechtel.
- Pavel Vantuch
Ja osobne jsem zastancem softwarovych reseni, ale chtel jsem aby mel Majj vsechny varianty pro rozhodovani.
Na ziva vystoupeni mam sice syntak, ale ve studijku pouzivam na zvuk vyhradne soft: Synthogy Ivory, Sampletank Free a Kontakt 3 na pianove zvuky, NI B4 na hammondky, NI FM8 na e-piana a FM zvuky, EZ Drummer na bici a Kontakt 3 na vse ostatni (basy, fletny, sax a dalsi).
Na ziva vystoupeni mam sice syntak, ale ve studijku pouzivam na zvuk vyhradne soft: Synthogy Ivory, Sampletank Free a Kontakt 3 na pianove zvuky, NI B4 na hammondky, NI FM8 na e-piana a FM zvuky, EZ Drummer na bici a Kontakt 3 na vse ostatni (basy, fletny, sax a dalsi).
- Pavel Vantuch