Kytara elektroaukustika 7 - 10 000,-Kč

Diskuse ohledně nákupů audiotechniky (mám si koupit X nebo Y)
countrymetalman

Re: Kytara elektroaukustika 7 - 10 000,-Kč

Příspěvek od countrymetalman »

Jedna ze zvukově nejlepších levných elektroakustik co jsem kdy měl v ruce, byla jedna Tanglewood made in Korea, masiv Sitka smrk deska, zbytek jakési lepené exotic wood, piezo snímač Artec v kobylce. Zvuk přímo do PA mixu a JBL beden byl tak excelentní - zvonivý, ale měkký, velmi příjemný, že mi přišlo lepší hrát na ni, než na el. kytaru, i když v dané skladbě tam el. kytara patřila a akustika ne :-) A el. kytary mám US Fendery vč. custom shop... A poslední dobou mě už několikrát nezávisle nadchla elektroakustika značky Breedlove s cedr masiv deskou - po poslechu jsem netušil, že se jedná o tak lacinou kytaru (12-15k), zvukově jsem myslel, že je to něco tak kolem 30-40k. Jinak co jsem přišel do styku s lacinějšími novými Takamine, Dowina, Fender, Epiphone, Lutherie apod. v krámě i na podiích, tak jako jakési křoví, pokud to jinak ladí, tak pro amatérskou produkci proč ne, ale ani náznak nějakého expresivního a koncertního zvukového projevu jsem od toho neslyšel. Resp. pokud někdy náznak ano, tak to bylo vždy spíše mistrovsky technicky zahraným partem, nikoliv barvou a excelentním zvukem kytary, ale jak jsem napsal zkraje, vyjímky existují, hledat :-)

Odpovědět