Kytara elektroaukustika 7 - 10 000,-Kč

Diskuse ohledně nákupů audiotechniky (mám si koupit X nebo Y)
tony9

Kytara elektroaukustika 7 - 10 000,-Kč

Příspěvek od tony9 »

Kamarád, který si chce koupit kytaru mě požádal, abych mu poradil na jakou značku se má soustředit? Vzhledem k tomu, že nejsem kytarista , ptám se tady. Měla by to být elektroakustika s výkrojem v ceně 7 - 10 000,- Kč. Zkoušet si ji bude samozřejmě sám, jde jen o to jestli je v této cenové hladině nějaká značka co vyčuhuje kvalitou.
Díky za odpovědi.
Naposledy upravil(a) tony9 dne 19 črc 2013 16:43, celkem upraveno 2 x.

Pytkin
Moderátor

Re: Kytara elektroaukistika 7 - 10000kČ

Příspěvek od Pytkin »

to sa neda takto povedat .. ja som si chcel kupit gitaru za 5-6.000 .. nasli sme tam jednu za 5000 , kera ale nemala zabudovany snimac .. ale hrala jak prasa .. lepsie ako gitary za 20-30.000 co tam mali ..

jazzym

Re: Kytara elektroaukistika 7 - 10 000,-Kč

Příspěvek od jazzym »

mne sa páči velmi Fender Tbucket 300 ale aj od Ibanez by som si vedel vybrať :wink:
Obrázek

vasek

Příspěvek od vasek »

Neřekl bych, že nějaká značka nebo typ budou nějak zásadně vyčuhovat. Spíš naopak, může se stát, že některý konkrétní kousek bude průser. Takže zkušenýho člověka s sebou, aby na to brnknul a mohl odhalit zásadní problémy.

peteness

Příspěvek od peteness »

Nechci delat reklamu, ale nedavno mi padla do oka v Praze na Jungmanaku jedna kytara, cenove cca 10. Celomasiv, smrk deska. Rikali, ze to vyrabi Cort, ale pod jinou znackou (nevzpomenu si). Uplna parada, jeste ze jsem sebou nemel penize.

tony9

Příspěvek od tony9 »

Chlapi díky za rady!

jackies

Příspěvek od jackies »

Důležité je osazení kytary.

Akusticky bude třeba hrát jak víno, ale bude-li osazena nějakým piezošmejdem s drátozvukem je to zbytečné.
(jenže na to jsou třeba zase peníze :( , a to někdy větší než cena kytary, třeba kombinace pieza, dobrého předzesilovače a mic.kapsle)

Já jen aby se na to nezapomělo :)

tony9

Příspěvek od tony9 »

Jackies díky za upozornění. Priorota je aby to hrálo akusticky.

Fillippos

Příspěvek od Fillippos »

Kdybych šel zkoušet, a jednou určitě půjdu :), začal bych u Yamahy, ikdyž netuším, jestli dělají kejtry pod 10K. Co jsem měl možnost od nich držet v ruce, většinou hrálo dobře. Taky jsem slyšel, že je dobré se vyprdnout na barevné a jiné hodně lakované kusy. Ubírá to na zvuku. Rozhodně odborníka s sebou.

nuendo
Vybavení

Příspěvek od nuendo »

urcite vyskusaj Takamine
ja mam toto: http://www.muziker.sk/gitary/elektro-ak ... G-260-C-WR a spokojnost...

peteness

Příspěvek od peteness »

jackies píše:Důležité je osazení kytary.

Akusticky bude třeba hrát jak víno, ale bude-li osazena nějakým piezošmejdem s drátozvukem je to zbytečné.
(jenže na to jsou třeba zase peníze :( , a to někdy větší než cena kytary, třeba kombinace pieza, dobrého předzesilovače a mic.kapsle)

Já jen aby se na to nezapomělo :)
V tom pripade muzu doporucit Art Luterii Cedar CW, daval jsem tu sveho casu ukazky. Ma to kombinaci piezza a nejakeho vnitrniho snimace uvnitr. Pekne to hraje a vsichni to chvali. Mimochodem bezvadne se mi na ni hraje, Furch lezi v kufru. Dostala nove Elixiry a je to opet velka laska. V soucasnosti ji prodavaji cca za 9000

marylin

Příspěvek od marylin »

Nedávno jsem vybíral akustiku v obdobné cenové kategorii a moje poznatky jsou následující...

1) Pokud není vyloženě nutné pořizovat elektroakustiku, tak ji nepořizuj... V této cenové kategorii je ta elektronika, snímače, atd. čím je osazena na ne moc valné úrovni. Raději bych ušetřené peníze vrazil do dřeva, než do levného pieza, se kterým bývají problémy ...

2) Požadovaný výkroj v těle má poměrně zásadní vliv na zvuk nástroje, kor v této cenové kategorii. Je nutné zkoušet kus od kusu. Zkrátka vybrat ten, který i s výkrojem hraje nejlíp.

3) Při zkoušení nástroje si ho pořádně prohlédni,zda nemá pokroucený krk, vlky na přažcích, ostré části, volné ladící mechaniky atd...

4) Důležité je, aby si kamarád zvolil takovou kytaru, která mu sedne i tvarem krku. Jestliže je zvyklý např. z elektrické kytary na rychlejší krky, tak by měl volbu akustiky zvážit i s ohledem na tuto skutečnost, aby se mu hrálo líp... Každá značka má svá specifické tvary.

5) Chce jumbo, klasickou španělu nebo drednout? Každé tvary mají svá specifiky co do velikosti pražců, menzur, stylu ve kterém se užívají. Já zvolil drednout, neboť se krk nejvíce blíží elektrické kytaře, kterou mám dýl...

Co se týče značek, tak se poohlédněte po vyšších sériích Cort, dobré jsou i Washburny co jsem tak na ně hrál a také značka Recording King, kterou jsem nakonec zvolil já a jsem spokojený. Lidi si chváli i kytary značky Dowina, což by mohl být dobrý kompromis mezi cenou a výkonem. Ještě jeden poznatek - v této cenové kategorii hraji kytary v rámci stejné série dost odlišně. Jedna hůře, druhá lépe. Rozhodně doporučuji zkoušet více kusů.... Ve větších hudebninách mívají i více kusů stejné kytary z jedné série.

Na konkrétní značku bych se nezaměřoval, je to podle mě jedno. Zvolil bych tu kytaru, která mi sedne zvukově a pohodlím nejlépe.

Toť mé krátké hodnocení situace :-) Snad pomůže

vasek

Příspěvek od vasek »

Ohledně tvaru krku, to je dobrá připmínka. Velmi důležitá věc...

c9000

Příspěvek od c9000 »

Fender sonoran je slušná elektroakustika s masivní přední deskou, pěkným "fender" vzhledem a slušně i hraje, podobně Fender CD 140 SCE, nebo corty. Velmi slušný kytary ted dělá Hagstrom, ale nejsou moc na kamenných krámech. U výše zmíněných značek bych se držel, co moc nedoporuřuju je : ibanez v této cenové mají samý bláto. Nejnižší řada Takakmine je v pohodě, zvukově trochu tvrdá kytara ale kolem 10 se dá pořídit. výhodnější určitě koupit akustiku tak za 8 a za 2 třeba pasivní snímač pod struny, ale ne každej může ten zvuk, mě přijde lepší než plechový piezo, který v týhle cenový bude na každý kytaře.

marylin

Příspěvek od marylin »

Jo to s levnějšíma Ibanezama potvrzuji, je to děs... Krky to má sice pro mě pohodlné, ale zpracování, zvuk nic moc...

EDIT: Tak člověče moc velký výběr vyloženě akustik (bez pieza) s výřezem není... Cosi jsem objevil - nějaké Dowiny, jinak nic moc. Většinou jsou s výřezem jen elektroakustiky... Asi se kamarád elektroakustice nevyhne.

Odpovědět