Yamaha S03 nebo Roland Juno D
Poshook: Suhlasim s tebou ze Roland nerobi pre kazdy nastroj zvlast zvuky, no zaroven si dovolim oponovat, ze RS/JUNO-D ma rovnaku kvalitu zvukov ako XV. A uz vobec si nemyslim, ze vsetko je to o velkosti MB a prevodnikoch...
Vies ze som dost vysadeny na Roland a nedam nanho dopustit... No urcite si nemyslim, ze JV/XP nastroje boli prekonane nastrojmi XV, aj ked beriem do uvahy lepsie prevodniky, efekty aj 64MB... Stale u mna nejako vyhrava atmosfera JV/XP, aj ked si chcem raz v buducnosti kupit XV3080...
A co sa tyka akustickych zvukov, nie som taky muzikant, aby som si dovolil velmi pouzivat tieto farby na nejake brutalne sola (myslim ze by to znelo dost trapne a jednoznacne a nedokazem verne napodobnit hru na ne), skor ich tlacim co najhlbsie do ensemblu a vtedy to aj tak velmi nevynikne, ci mas 8MB alebo 64MB gitary...
Ale je to vecou nazoru a nemyslim si ze ten tvoj je mimo...
Vies ze som dost vysadeny na Roland a nedam nanho dopustit... No urcite si nemyslim, ze JV/XP nastroje boli prekonane nastrojmi XV, aj ked beriem do uvahy lepsie prevodniky, efekty aj 64MB... Stale u mna nejako vyhrava atmosfera JV/XP, aj ked si chcem raz v buducnosti kupit XV3080...
A co sa tyka akustickych zvukov, nie som taky muzikant, aby som si dovolil velmi pouzivat tieto farby na nejake brutalne sola (myslim ze by to znelo dost trapne a jednoznacne a nedokazem verne napodobnit hru na ne), skor ich tlacim co najhlbsie do ensemblu a vtedy to aj tak velmi nevynikne, ci mas 8MB alebo 64MB gitary...
nemaju rovnaku kvalitu, pretoze je tam len polovica vzorkov.dano píše:... no zaroven si dovolim oponovat, ze RS/JUNO-D ma rovnaku kvalitu zvukov ako XV. A uz vobec si nemyslim, ze vsetko je to o velkosti MB a prevodnikoch...
co sa tyka pouzitia akustickych farieb, vidim to trosku inak. pri 8MB banke je podla mna akusticke nastroje problem vobec pouzit (mozno uplne minimalisticke aranze poriadne zamaskovane niekde medzi ostatnymi zvukmi). pri 64MB si mozes dovolit aj serioznu frazu, samozrejme maskovanie teiz vitane.
na sola je 64MB zalostne malo...
Poshook: Potom je ale otazka, ako je mozne ze niektore skladby, ktore su spravene napr. SampleTankom, alebo dokonca ovela objemnejsimi VSTi zneju ovela chudobnejsie ako skladby spravene na 8, alebo dokonca 4MB starsich nastrojoch, pricom aranzeri pouzili aj akusticke farby... Ale suhlasim, ze aj 64MB nie je vela...
U nna asi fakt strasne vela robi atmosfera a to ako mi dany nastroj prirastol k srdcu... A ja som kupoval JV1010 ked este XV neboli a doteraz som na tu kupu hrdy:-) Ja JV nepouzivam na akusticke veci, a to, preco som si ho tak oblubil, teda plochy a spol, mi XV ani iny nastroj (a uz vobec nie VSTi) nenahradi...
PS: Myslim ze si aj ty kedysi skusal JV moduly a dobre vies, ze aj napriek 8MB to az taka katastrofa co sa tyka akustickych farieb nie je... Aj ked sa teraz urcite nemienim byt, ze zvuk trubky na JV je nieco, z coho sa poseriem:-)
U nna asi fakt strasne vela robi atmosfera a to ako mi dany nastroj prirastol k srdcu... A ja som kupoval JV1010 ked este XV neboli a doteraz som na tu kupu hrdy:-) Ja JV nepouzivam na akusticke veci, a to, preco som si ho tak oblubil, teda plochy a spol, mi XV ani iny nastroj (a uz vobec nie VSTi) nenahradi...
PS: Myslim ze si aj ty kedysi skusal JV moduly a dobre vies, ze aj napriek 8MB to az taka katastrofa co sa tyka akustickych farieb nie je... Aj ked sa teraz urcite nemienim byt, ze zvuk trubky na JV je nieco, z coho sa poseriem:-)
Asi bych sel do JV2080 (cca 13 az 16 tisic) + levnou klaviaturu napriklad od EMU( 3az 5 tisic) .
JV2080 je super v tom, ze z ni vyzdimas opravdu nejvice z cele rady JV a XP. Ma totiz velikej displej, prehledna a logicka menu , nemluve o rychlosti a radosti ze samotne prace s JV2080) velika rozsireni , hromadu vybornych a nove naprogramovanych zvuku - stahnes zdarma na netu (okolo 6 tisic zvuku a z toho uz se da joooo vybirat !).
Ma trojnasobny efektovy procesor oproti cele rade JV a XP a XV3080, XV 88 )
Ten efektak je super kvalitka ( jeho prednost objevis predevsim v novych zvucich - a mnohe atmosfery jsou na tom vylozene zalozeny).
Jo a o velikosti vzorku ta kvalita zvuku rozhodne neni!!!
Napriklad K2500 ma necelych 8MB.
Perfektne se zvukove doplnuje s nejakym americkym nastrojem napriklad K2000R (cena okolo 10 ) nebo Ensoniq MR rack (cena okolo 9) nebo emu proteus2000 (9tis)
JV2080 je super v tom, ze z ni vyzdimas opravdu nejvice z cele rady JV a XP. Ma totiz velikej displej, prehledna a logicka menu , nemluve o rychlosti a radosti ze samotne prace s JV2080) velika rozsireni , hromadu vybornych a nove naprogramovanych zvuku - stahnes zdarma na netu (okolo 6 tisic zvuku a z toho uz se da joooo vybirat !).
Ma trojnasobny efektovy procesor oproti cele rade JV a XP a XV3080, XV 88 )
Ten efektak je super kvalitka ( jeho prednost objevis predevsim v novych zvucich - a mnohe atmosfery jsou na tom vylozene zalozeny).
Jo a o velikosti vzorku ta kvalita zvuku rozhodne neni!!!
Napriklad K2500 ma necelych 8MB.
Perfektne se zvukove doplnuje s nejakym americkym nastrojem napriklad K2000R (cena okolo 10 ) nebo Ensoniq MR rack (cena okolo 9) nebo emu proteus2000 (9tis)
Poshook proc ma teda Kurzweil K2600 porad 8Mb zakladni ROM a 8 Mb Orchestral a hraje to skvele a na akusticky zvuky nic lepsiho zatim nebylo (kromě nejakejch modelu dechu na VL). Mimochodem ta ROM je porad stejna uz od roku 1991 - ROM boardy jsou stejny pro K2000/2500/2600 (akorat je potreba jinej daughterboard a jiny cipy).
Znova opakuju ve velikosti samplu to vsechno neni! Dulezity je jak je to zkomprimovany a jak je rychlej procesor, kterej to prepocita, kolik je tam samplu v keymape, jaky jsou prevodniky a ten synth engine nad tim. No a samozrejme jakou si dal kdo praci se samplovanim.
Staci porovnat Yamahu CS2x se 16 Mb samle ROM a K2000 s 8 Mb a je to absolutni rozdil.
Navic soucasna velikost samplu ze sample CD je dusledkem toho, ze vyrobci na to kaslou a nechce se jim moc se piplat se smyckama. Zatimco kdysi davno se samplovalo aby se usetrila draha pamet tak dneska vsichni samplujou vcetne vsech sustainu a release - tolik asi ten rozdil ve velikosti.
Znova opakuju ve velikosti samplu to vsechno neni! Dulezity je jak je to zkomprimovany a jak je rychlej procesor, kterej to prepocita, kolik je tam samplu v keymape, jaky jsou prevodniky a ten synth engine nad tim. No a samozrejme jakou si dal kdo praci se samplovanim.
Staci porovnat Yamahu CS2x se 16 Mb samle ROM a K2000 s 8 Mb a je to absolutni rozdil.
Navic soucasna velikost samplu ze sample CD je dusledkem toho, ze vyrobci na to kaslou a nechce se jim moc se piplat se smyckama. Zatimco kdysi davno se samplovalo aby se usetrila draha pamet tak dneska vsichni samplujou vcetne vsech sustainu a release - tolik asi ten rozdil ve velikosti.
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com
prosim ta pekne, V.A.S.T sem netahaj, to je kapitola sama o sebe. bavime sa tu o Rolandoch a Yamahach a tam je to bohuzial o PCM a AWM2. ziadna ultra-super-maxi-fantastic-creative synteza sa nekona, su to prachobycajne romplery so zakladnymi editacnymi vlastnostami a co tam nedas, to tam neni...a.tom.x píše:Poshook proc ma teda Kurzweil K2600 porad 8Mb zakladni ROM a 8 Mb Orchestral a hraje to skvele a na akusticky zvuky nic lepsiho zatim nebylo (kromě nejakejch modelu dechu na VL). Mimochodem ta ROM je porad stejna uz od roku 1991 - ROM boardy jsou stejny pro K2000/2500/2600 (akorat je potreba jinej daughterboard a jiny cipy).

inak pocet samplov v keymape sakra suvisi s mnozstvom vzoriek v ROM-ke a ked je ROM-ka mala, neni su sample a neni su poriadne keymapy

smyskuje sa veselo aj dnes, len ono je rozdiel, ked urobis smycku na SAW vzorke po dvoch amplitudach a ked to iste urobis so samplom solovych husli!
to ohladom prevodnikov nie je v rozpore s tym, co som napisal
no a bavit sa o zrucnosti teamov, ktore pripravuju sample do syntakov, je v pripade znaciek, o ktorych sa byvime, asi bezpredmetne. myslim, ze tam ten slaby clanok nebude.
Naposledy upravil(a) Poshook dne 27 led 2006 17:46, celkem upraveno 1 x.
Je-li nastroj jenom tupej prehravac samplu typu Proteus, JunoD, atd. a neni tam poradnej synth engine tak ti nepomuze ani 1GB samplu.
btw k tomu VAST - ani Kurzweilove se moc nesrali se syntezou a ty akusticky presety treba v orchestralu jsou do znacny miry jenom samply a par vibrato, tremolo a podobnejch efektu takze zadnej VAST a stejne to hraje
Ja som mal Yamahu RS-7000 aj CS1x-ku a ten engine AWM ma nikdy neoslovil, prave preto ze to je len ta jedna vrstva, jeden sampel. Ak hladas take zvuky ako su tam v ROM-ke, tak je to OK, ale ak chces aj nieco vlastne a nestacia ti tie zvuky co ma 500 dalsich inych skladieb, tak mas smolu. A obavam sa ze ani preslavene MOTIFY to nemaju inak. Akurat dalsich par vzoriek a prilepeny masivnejsi efektovy engine.
A inak ani ten objem ROM nie je gral, poslednym casom mam taky pocit ze zvacovanie megabajtov v ROMke je uz take umele a napriklad MC-909 vs. Fantom X mam pocit, ze zdvojnasobenie ROM-ky z 64 na 128 bolo zaplnene hlavne multisamplami piana a podobnych zalezitosti. Cize tiez take vytieranie zraku cislami.
A inak ani ten objem ROM nie je gral, poslednym casom mam taky pocit ze zvacovanie megabajtov v ROMke je uz take umele a napriklad MC-909 vs. Fantom X mam pocit, ze zdvojnasobenie ROM-ky z 64 na 128 bolo zaplnene hlavne multisamplami piana a podobnych zalezitosti. Cize tiez take vytieranie zraku cislami.
preslavene Motify maju 4 vrstvy a ten engine, ktory tam je, je velmi rozsiahly - takze seriozna editacia.Hawkens píše:Ja som mal Yamahu RS-7000 aj CS1x-ku a ten engine AWM ma nikdy neoslovil, prave preto ze to je len ta jedna vrstva, jeden sampel. Ak hladas take zvuky ako su tam v ROM-ke, tak je to OK, ale ak chces aj nieco vlastne a nestacia ti tie zvuky co ma 500 dalsich inych skladieb, tak mas smolu. A obavam sa ze ani preslavene MOTIFY to nemaju inak. Akurat dalsich par vzoriek a prilepeny masivnejsi efektovy engine.
rozsirovanie ROMky sa logicky tyka vacsinou akustickych vzoriek, takze ak pouzivas nejake synteticke farby, rozdiel medzi spominanymi typmi bude naozaj minimalny
No na me to tedy moc seriozni dojem nedelalo. Spis teda obvyklej prumer, ale nebyl v tom ten FM board tak nevim jak je ten osetrenej a k cemu se uzivatel muze dostat. Kazdopadne podle me naprosta chciplotina a ztrata casu.
yamaha ma myslim celkom dobru stavbu zvuku, uz hodne dlho pouzivaju 4 elementy na zlozenie a uz SY35 mala dobre zvuky.. ked pozrem MOTIF tak ten to ma uplne paradne, dohodis board plugin karty a mozes mixovat AN+VL+DX+AWM atd. nekonecne mnozstvo moznosti a paradnych zvukov...A obavam sa ze ani preslavene MOTIFY to nemaju inak. Akurat dalsich par vzoriek a prilepeny masivnejsi efektovy engine.
neviem teda ci presne MOTIF ma az taku slobodu v tom mixovani, trebars EX5 ma 4xAWM, VL+3xAWM, AN+3xAWM, 2xAN+2xAWM atd.
4 elemety měl už Kawai K1
klicove je to co jde delat mezi elementy (AM, FM, sync) a ne jestli muzes nastavit hlasitost, obalky a LFO pro kazdej zvlast. To uz je tak asi 15 let samozrejmost.

klicove je to co jde delat mezi elementy (AM, FM, sync) a ne jestli muzes nastavit hlasitost, obalky a LFO pro kazdej zvlast. To uz je tak asi 15 let samozrejmost.