Yamaha S03 nebo Roland Juno D
Yamaha S03 nebo Roland Juno D
Jsem začátečník a chtěl bych si koupit nějaké syntáky, max. do 16000 kč.
Něco jsem přečetl, takže pár teoretic. info mám, bohužel žádné praktické.
Jak jsem se díval po obchodech,tak se mi začaly zamlouvat tyto dva
druhy. Roland asi nebude špatný, zvláš? když je k němu údajně slušný
soft.,ale k čemu mi to je,když ho nemám jak propojit se svým
notebookem.Musel bych totiž přikoupit nějaké externí zařízení pro
převod midi, a to už bych se asi nevešel do ceny. Takže jsem se
poohlédl po něčem jiném a narazil jsem na Yamahu S03(SL)(rozdíl neznám),která mi připadá docela dobrá. Připojení k notebooku sice taky
nemá, ale je podstatně levnější. To mě právě zarazilo, prolezl jsem
spoustu I.obchodů a našel poměrně velké rozdíly v cenách. Normálně
se cena pohybovala někde mezi 14800 až 16300, ale na klavesy.cz
je za 12890. Nejlevnější Déčko se dá pořídit za 15400 v Muzikeru.
Chápu,že Déčko je novější model,ale přeci jenom neni lepší vzhledem
k ceně Yamaha?
Něco jsem přečetl, takže pár teoretic. info mám, bohužel žádné praktické.
Jak jsem se díval po obchodech,tak se mi začaly zamlouvat tyto dva
druhy. Roland asi nebude špatný, zvláš? když je k němu údajně slušný
soft.,ale k čemu mi to je,když ho nemám jak propojit se svým
notebookem.Musel bych totiž přikoupit nějaké externí zařízení pro
převod midi, a to už bych se asi nevešel do ceny. Takže jsem se
poohlédl po něčem jiném a narazil jsem na Yamahu S03(SL)(rozdíl neznám),která mi připadá docela dobrá. Připojení k notebooku sice taky
nemá, ale je podstatně levnější. To mě právě zarazilo, prolezl jsem
spoustu I.obchodů a našel poměrně velké rozdíly v cenách. Normálně
se cena pohybovala někde mezi 14800 až 16300, ale na klavesy.cz
je za 12890. Nejlevnější Déčko se dá pořídit za 15400 v Muzikeru.
Chápu,že Déčko je novější model,ale přeci jenom neni lepší vzhledem
k ceně Yamaha?
No napis predevsim, na co to chces. To dost urcuje, kterym smerem se vubec zamerit, treba by ti udelal lepsi sluzbu i pouzitej stroj.
Muj pohled na vec (mam rad Yamahy.... kameni prosim hazet jemne:) )
S03 ma TO HOST, cili se da primo propojit na seriovej port(=rs232 - existuje i prevodnik USB-rs232 za par drobnejch - vyzkouseno - funguje spolehlive), koupit kabel - NE origos Yamaha, ten stoji 790,- a je to jen kus dratu - kup si Roland - sam pouzivam s CS2x (170,- v k-audiu) nebo ubastli - schema pohledej na netu, stahnout ovladac
http://ezone.techno.cz/dload.php?action ... &cat_id=14
a jedes.
Rozdil S03 a S03SL je, mam pocit, jen v barve krabice. Narozdil od Ju-D je S03 docela do hloubky editovatelna primo z panelu (je v tom standartni AWM2 engine, jako na vsech ROMplerech od Yamahy od pulky 90.let).Realtime ovladani nic extra, ma jen vstupy na switch a volume/control, ale jde udelat i tohle
http://ezone.techno.cz/album_showpage.php?pic_id=23
Predpokladam, ze Ju-D jde editovat taky via SysEx, ale to je hoooodne nepohodlny. Z panelu editace prakticky nulova, ale zas ma par knobu na panelu.
Vyber vzorku u obou je dost chudej. Kvalita v porovnani nevim, Dcko jsem neslysel.
Muj pohled na vec (mam rad Yamahy.... kameni prosim hazet jemne:) )
S03 ma TO HOST, cili se da primo propojit na seriovej port(=rs232 - existuje i prevodnik USB-rs232 za par drobnejch - vyzkouseno - funguje spolehlive), koupit kabel - NE origos Yamaha, ten stoji 790,- a je to jen kus dratu - kup si Roland - sam pouzivam s CS2x (170,- v k-audiu) nebo ubastli - schema pohledej na netu, stahnout ovladac
http://ezone.techno.cz/dload.php?action ... &cat_id=14
a jedes.
Rozdil S03 a S03SL je, mam pocit, jen v barve krabice. Narozdil od Ju-D je S03 docela do hloubky editovatelna primo z panelu (je v tom standartni AWM2 engine, jako na vsech ROMplerech od Yamahy od pulky 90.let).Realtime ovladani nic extra, ma jen vstupy na switch a volume/control, ale jde udelat i tohle
http://ezone.techno.cz/album_showpage.php?pic_id=23
Predpokladam, ze Ju-D jde editovat taky via SysEx, ale to je hoooodne nepohodlny. Z panelu editace prakticky nulova, ale zas ma par knobu na panelu.
Vyber vzorku u obou je dost chudej. Kvalita v porovnani nevim, Dcko jsem neslysel.
tomas888: otvoril si dalsiu zo serii diskusii, ktore zrejme nikam nepovedu a ty z nich nebudes o vela mudrejsi... Munro ti napisal rozdiely a tak, no zachvilu sa to tu premeni na vasnivu debatu medzi Kurzweil manikmi a tymi ostatnymi 
Moj nazor je taky, ze za tu cenu si radsej kup nieco poriadne na inzerat, nakolko ak to ma byt tvoja zatial jedina masinka, tak ani S03 ani JUNO-D ta velmi neuspokoja. Ked sa predsa len ches ale rozhodnut medzi nimi dvoma, tak jednoznacne S03, nakolko je to predsa len univerzalny nastroj, aj ked zvukovo si dokazem predstavit aj lepsi nastroj:-)

Moj nazor je taky, ze za tu cenu si radsej kup nieco poriadne na inzerat, nakolko ak to ma byt tvoja zatial jedina masinka, tak ani S03 ani JUNO-D ta velmi neuspokoja. Ked sa predsa len ches ale rozhodnut medzi nimi dvoma, tak jednoznacne S03, nakolko je to predsa len univerzalny nastroj, aj ked zvukovo si dokazem predstavit aj lepsi nastroj:-)
IMHO ma S03 tu nejhorsi klaviaturu jakou si lze predstavit. Kdyz jsem ji mel pred par lety v ruce, mel jsem pocit, ze je podlozena VATOU...no des!

Jak to myslis, ze je Juno D z panelu editace prakticky nulova? jako ze je tam malo knobu, nebo ze tam nejsou jednoznacne prirazene knoby nebo ze to nelze pres displej editovat vubec??Munro píše:....Ju-D.....Z panelu editace prakticky nulova, ale zas ma par knobu na panelu.

...so many knobs, so little time... (autor neznamy)
Možná bych i šel do něčeho staršího, bojim se spíš toho,abych nekoupil něco vadnýho apod. Další věc je,že nemám tolik info. o starších modelech. Tady ve fóru mě docela zaujala debata o K2000,který se dá
sehnat do 15000,jinak nevim. Potřebuju něco jednoduchýho(hlavně editace,protože neumim moc hrát(to bych rád napravil)),ale zase ne primitivního, přehlednýho,
efektivního,kompatibilního s notebookem,něco kde si vyhraju s procesorem a efekty atd., hlavně aby to mělo slušnej zvuk(nejde mi ani tak o tradič. akust.nástroje(klavír,trubka,sax,kytara apod.) jako spíš o dobrý elektronický zvuk) a hlavně aby bicí stály alespoň za něco. A co se týče klaviatury (Yamaha S03),nevím jestli jsem schopen jako začátečník vnímat rozdíl.
sehnat do 15000,jinak nevim. Potřebuju něco jednoduchýho(hlavně editace,protože neumim moc hrát(to bych rád napravil)),ale zase ne primitivního, přehlednýho,
efektivního,kompatibilního s notebookem,něco kde si vyhraju s procesorem a efekty atd., hlavně aby to mělo slušnej zvuk(nejde mi ani tak o tradič. akust.nástroje(klavír,trubka,sax,kytara apod.) jako spíš o dobrý elektronický zvuk) a hlavně aby bicí stály alespoň za něco. A co se týče klaviatury (Yamaha S03),nevím jestli jsem schopen jako začátečník vnímat rozdíl.
S03 ma klapky fakt hrozny o tom zadna.
Editaci myslim editaci syntezy. Ju-D ma opravdu jen to nejnutnejsi (pristupny z menu).
No. Original Tone Number 0001–0640
Tone Pan L64–63R
MFX Switch Multi-Effects Switch BYPASS, ON
Chorus Send Lvl Chorus Send Level 0–127
Reverb Send Lvl Reverb Send Level 0–127
Coarse Tune -48– +48
Fine Tune -50– +50
Portamento Sw Portamento Switch OFF, ON
Portamento Time 0–127
Velo Sens Depth Velocity Sensitivity Depth -64– +63
Velo Sens Ofs Velocity Sensitivity Offset -64– +63
Pitch Bend Range 0–24
Filter LFO Filter LFO Switch OFF(PCH), ON(FLT)
LFO Rate -64– +63
LFO Depth -64– +63
LFO Delay -64– +63
Cutoff Freq Cutoff Frequency -64– +63
Resonance -64– +63
Attack Time -64– +63
Decay Time -64– +63
Release Time -64– +63
Patch jde dat do dualu a splitu.
Ano, editace sice nenulova, ale dost chuda, ty knoby jsou napevno prirazeny.
S03 toho ma podstatne vic, kompletni AWM2 engine, vsecko pristupne z menu (ale zase zadnej knob na panelu). Patch mas az ze 4 elementu, nezavisle pitch/flt/amp obalky ADDSR, vymakany skalovani ruznejch parametru, atd. Mj. ma taky XG samohrajkovej standart (480 zvuku). Proti Ju-D ma zas chudsi efektak.
Jo jeste jedna mila vec, jde zapnout MIDI thru pri pouzivani ToHost, cili nepotrebujes ev. zadnej dalsi MIDIport na dalsi gear.
Editaci myslim editaci syntezy. Ju-D ma opravdu jen to nejnutnejsi (pristupny z menu).
No. Original Tone Number 0001–0640
Tone Pan L64–63R
MFX Switch Multi-Effects Switch BYPASS, ON
Chorus Send Lvl Chorus Send Level 0–127
Reverb Send Lvl Reverb Send Level 0–127
Coarse Tune -48– +48
Fine Tune -50– +50
Portamento Sw Portamento Switch OFF, ON
Portamento Time 0–127
Velo Sens Depth Velocity Sensitivity Depth -64– +63
Velo Sens Ofs Velocity Sensitivity Offset -64– +63
Pitch Bend Range 0–24
Filter LFO Filter LFO Switch OFF(PCH), ON(FLT)
LFO Rate -64– +63
LFO Depth -64– +63
LFO Delay -64– +63
Cutoff Freq Cutoff Frequency -64– +63
Resonance -64– +63
Attack Time -64– +63
Decay Time -64– +63
Release Time -64– +63
Patch jde dat do dualu a splitu.
Ano, editace sice nenulova, ale dost chuda, ty knoby jsou napevno prirazeny.
S03 toho ma podstatne vic, kompletni AWM2 engine, vsecko pristupne z menu (ale zase zadnej knob na panelu). Patch mas az ze 4 elementu, nezavisle pitch/flt/amp obalky ADDSR, vymakany skalovani ruznejch parametru, atd. Mj. ma taky XG samohrajkovej standart (480 zvuku). Proti Ju-D ma zas chudsi efektak.
Jo jeste jedna mila vec, jde zapnout MIDI thru pri pouzivani ToHost, cili nepotrebujes ev. zadnej dalsi MIDIport na dalsi gear.
No vida, to si spis porid CS2x (v nouzi CS1x, ale to je dost skok dolu), dneska za par drobnejch, klapky, pokud ti nevadej, stejne hrozny, navic knoby, slusnej ovladaci soft, snadna editace, tuny zvuku na netu. Streva jsou prakticky identicky, jen CS2x nema vsechny ty parametry pristupny primo. Pres sw editor neni ale problem.tomas888 píše: hlavně aby to mělo slušnej zvuk(nejde mi ani tak o tradič. akust.nástroje(klavír,trubka,sax,kytara apod.) jako spíš o dobrý elektronický zvuk) a hlavně aby bicí stály alespoň za něco. A co se týče klaviatury (Yamaha S03),nevím jestli jsem schopen jako začátečník vnímat rozdíl.
Munro píše:No vida, to si spis porid CS2x (v nouzi CS1x, ale to je dost skok dolu), dneska za par drobnejch, klapky, pokud ti nevadej, stejne hrozny, navic knoby, slusnej ovladaci soft, snadna editace, tuny zvuku na netu. Streva jsou prakticky identicky, jen CS2x nema vsechny ty parametry pristupny primo. Pres sw editor neni ale problem.tomas888 píše: hlavně aby to mělo slušnej zvuk(nejde mi ani tak o tradič. akust.nástroje(klavír,trubka,sax,kytara apod.) jako spíš o dobrý elektronický zvuk) a hlavně aby bicí stály alespoň za něco. A co se týče klaviatury (Yamaha S03),nevím jestli jsem schopen jako začátečník vnímat rozdíl.
Spíš bych chtěl mít možnost editace právě z nástroje, jinak za kolik se tak dá pořídit CS2 ?
- MonkeyFighter
S03 urcite nie! to za 15000,-kc si radsej kup nejaky SY77-85-99 da sa uz dnes zohnat za tu cenu a rozdiel je extremny... S03 ked som pozeral vyzera jak bakelitova samohrajka z trhu od vietnamcov, az som neveril... klavesnica katastrofalna, zvuk v podstate ziadny az som sa cudoval co tam robi ten napis YAMAHA.. skor sa to ma volat YAMADA, by som aspon uveril ze je to nejaky syntak 
tot moj postreh z prveho kontaktu s tymto klavesom

tot moj postreh z prveho kontaktu s tymto klavesom
Take jsem mel moznost porovnat S03 a Juno D a klavesnice u S03 se mi zdala opravdu priserna, u Juno D o neco lepsi. Na obou tech nastrojich mi prislo, ze nejsem vubec schopen vyjadrit dynamickou hloubku pri hrani na piano. Ale je to nazor cloveka, ktery je zvykly na kladivkovou mechaniku. Zacatecnik ten rozdil asi nepozna a nebude mu to vadit, dokud si nezahraje na klasicke piano.
Co se tyce zvuku, tak me osobne prislo Juno i S03 skoro stejne. Mozna Juno bylo o trochu lepsi.
Asi bych ti doporucil neco jeteho - za malo penez hodne muziky.
U S03 a Juno D budes mit za malo penez malo muziky.
Mimochedem, kdy uz zacneme s tim Kurzweilem, jak pise Dano? Porad se k tomu nikdo nema.
Co se tyce zvuku, tak me osobne prislo Juno i S03 skoro stejne. Mozna Juno bylo o trochu lepsi.
Asi bych ti doporucil neco jeteho - za malo penez hodne muziky.
U S03 a Juno D budes mit za malo penez malo muziky.
Mimochedem, kdy uz zacneme s tim Kurzweilem, jak pise Dano? Porad se k tomu nikdo nema.

Yamaha S03 sa zvukovo na JunoD nechyta ani nahodou. Ved JunoD ma 32MB RAMku (vyber z XV88), takze je to nad urovnou napriklad tvojej JV1010. S03 ma 8MB AWM a neznie o moc lepsie ako PSRky v zakladnej triede. navyse ma asi najhorsiu klaviaturu aku som kedy skusal, ziadny potencak alebo knob a vyzera ako nedonosenadano píše:tomas888: otvoril si dalsiu zo serii diskusii, ktore zrejme nikam nepovedu a ty z nich nebudes o vela mudrejsi... Munro ti napisal rozdiely a tak, no zachvilu sa to tu premeni na vasnivu debatu medzi Kurzweil manikmi a tymi ostatnymi