Dedko a jeho úlety...
Re: Dedko
...no tak pre tých, ktorých baví toto neelektronické čosi, tak sem dávam taký prvý nástrel jednej skladby. Ani nie skladby, skôr len takej harmónie. Hlavne som chcel vyskúšať nahrávať basgitaru, to som robil po prvý krát, stále sa mi nechce nejako páčiť.. Ale bola by to dobrá téma na nejaký jam-session....No však sa k tomu vyjadrite keď chcete a za to vopred ďakujem.
http://www.box.net/shared/lryi3qqv4r
http://www.box.net/shared/lryi3qqv4r
- Pierre niko
Re: Dedko - pridaná nová skladba
Opet, libi se mi to... Basa mi prije velmi dobre zahrana, ale pripada mi to, jakoby byl jeste pred zvukovkou nejaky limiter... nezni mi to moc jako plugin, spis bych rek hw... Kazdopadne mi basa prijde prekomprimovana s prilis velkou prezenci, s pkopcem kolem 4khz... jak sam rikas, je to nastrel, koukam jen na tu basu. Btw, to jsi hral ty? Pekny slapik. Hudebne se mi to libi moc, jen by to chtelo neco originalniho primichat-premichat, aby to nebylo v ramci zanru tuctove. Bici nehodnotim vubec, patern je fajn, ale chtelo by to nazivo, nebo trochu objemu a spiny. Palec nahoru na kazdy pad
Nahrával som tak, že basa - mixpult - zvukovka, na stope zavesené Nasty VCS, toť vsjo. Basa je aktívka, 3 pásmové korekcie - všetko na stred. Asi sa budem musieť pohrať s EQ. No ano, hral som to ja, ak sa to dá nazvať hraním, Pred 20 rokmi som hrával na base v kapele, minulý rok som si kúpil basu aby som si rozhýbal trochu prsty... dík za koment.
Opat prijemna pohoda, ten zvuk basy akurat je taky divny, ale inak velmi dobre.
zas sa tu riesi zvuk?
dedko sa pytal ci v tom pokracovat, predpokladam, ze zvuk bol druhorady.. konecne tu pocut melodiu, poriadnu skladbu ktoru tu opat ezone chce zastriet niecim ako je zvuk.. myslim ze dost nepodstatne, dolezite ze to hra

...alebo to spravíme tak, že ja sa budem tváriť že som muzikant - spravím skladbu, nacvičím, atd... a niekto z vás sa bude tváriť že to nahrá tak ako sa sluší a patrí. Šak nemôže každý vedieť všetko.. ( no vlastne môže ale ja takého nepoznám...)
alebo je to celé blbosť?
alebo je to celé blbosť?
- Pierre niko
Ja to beru tak, ze tvorba hudby ma nekolik disciplin ( muzikantska kvalita (lazeni, meloie, harmonie, dynamika, sofistikovanost), zvuk, inovatorstvi (neco zajimaveho vznika prave s hrou se zvukem a hudebni naplni a vzajemnymi pomery). Pokud je clovek perfekcionista, chce, aby propival ve vsech discipinach. Pokud tam Dedkovi cinka basa, tak mu to reknu, neb si myslim, ze kdyz se pta, jestli to ma do budoucna smysl, chce mit taky vsechny discpliny zmakle.EXCOM píše:zas sa tu riesi zvuk?dedko sa pytal ci v tom pokracovat, predpokladam, ze zvuk bol druhorady.. konecne tu pocut melodiu, poriadnu skladbu ktoru tu opat ezone chce zastriet niecim ako je zvuk.. myslim ze dost nepodstatne, dolezite ze to hra
Dedko: Ma to smysl. hudebne je to super a da se to nekam posoupnout. Ze ti do toho nahraju basu ti nabizet nebudu, tu mas v maliku. Mozna bych moh zkusit jazzovou kytarku, kdyby se ti do neceho hodila.
ja tomu rozumiemPierre niko píše:Ja to beru tak, ze tvorba hudby ma nekolik disciplin ( muzikantska kvalita (lazeni, meloie, harmonie, dynamika, sofistikovanost), zvuk, inovatorstvi (neco zajimaveho vznika prave s hrou se zvukem a hudebni naplni a vzajemnymi pomery). Pokud je clovek perfekcionista, chce, aby propival ve vsech discipinach. Pokud tam Dedkovi cinka basa, tak mu to reknu, neb si myslim, ze kdyz se pta, jestli to ma do budoucna smysl, chce mit taky vsechny discpliny zmakle.EXCOM píše:zas sa tu riesi zvuk?dedko sa pytal ci v tom pokracovat, predpokladam, ze zvuk bol druhorady.. konecne tu pocut melodiu, poriadnu skladbu ktoru tu opat ezone chce zastriet niecim ako je zvuk.. myslim ze dost nepodstatne, dolezite ze to hra
Dedko: Ma to smysl. hudebne je to super a da se to nekam posoupnout. Ze ti do toho nahraju basu ti nabizet nebudu, tu mas v maliku. Mozna bych moh zkusit jazzovou kytarku, kdyby se ti do neceho hodila.

samozrejme že taká gitarka by sa mi hodila...Pierre niko píše:
...Mozna bych moh zkusit jazzovou kytarku, kdyby se ti do neceho hodila.
a je úplne v poriadku a úplne dobre keď mi Ty alebo hocikto iný povie že hento je zle a tamto je velmi zle, preto to sem dávam. Hlavne by som chcel pochopiť, že ak niekto povie že to alebo ono je zle, že PREČO je to zle... JaAsne že sa chcem posunúť dopredu ale mám aj dosť odžité na to, aby som sa vedel na to trochu pozrieť aj realisticky...
Re: Dedko a jeho akože "tvorba"
DEDKO : Je to fajn .. je to zive ? alebo midi ? lebo tajming je fajn .. ale zvuk znie jak midi .. myslim bicie samozrejme ..
Já bych netvrdil, že zvuk není důležitý. V případě dedka právě zvuk výrazně pokulhává za muzikou a je to škoda. Hlavně ty bicí, že jo - to je prostě špatná zvuková banka. Takže na dedkovu otázku bych odpověděl - určitě skládej, zkus to dotáhnout ke kompletním skladbám a nech si od někoho pomoct se zvukem a bude to super.
Pytkin: zvuk z ProteusVX VSTi, nabúchal som to tam na Korg NanoPade-e a kvantizoval. Živé bicie nemám, tak nech to aspoň drží rytmus...
Inak nedalo mi to, že tá basa bola nahratá že "nemá spodok" a zistil som že som blb, . Pozrem na mix a na šabli kde bola basa je zapnutý low cut... no čo, ten spodok si tam treba domyslieť... 

ak sa nemylim tak basa do mixu musi ist cez DI box alebo kombo s linkovym vystupom, lebo vystup zo snimacov asi nie je linkovy (neviem ako je to s aktivnymi snimacmi), myslim ze ma prilis vysoku impedanciu co ma za nasledok napriklad totalne orezanie hlbok ak sa to niekam zapoji bez DIboxu ako line in. Pre totalne nudzove riesenia urcite existuju aj pluginy ktore ten zvuk gitary upravia.
low cut na mixe tusim iba orezava brum a podobny balast pod cca 50hz a urcite to nie je pricinou tohto zvuku tejto nahravky basy
kompozicne je to genialne, ticho zavidim
low cut na mixe tusim iba orezava brum a podobny balast pod cca 50hz a urcite to nie je pricinou tohto zvuku tejto nahravky basy
kompozicne je to genialne, ticho zavidim