Lu Sing / Umenie
Re: Lu Sing / Umenie
charonme : ano asi nieco take ..
Mna len zaujima, ona to takto matematicky presne zaspievala, alebo je to este dodatocne upravovane - zarovnavane v DAW ? Lebo vypocul som si este ine ukazky co mas na SC kde ti spieva tiez a tam to take "roboticky" nasekane ako spomina pytkin/charon nebolo .. Ak to takto dala na sup tak je fakt dobra, lebo to znie ako natvrdo skvantizovane bez jedinej chybicky nepresnosti ...
- bluerecording
co je na tom, ze je skladba naspievana rytmicky presne, tento zaner sa tak bezne robi, hlavne ked text nie je prvoplanovo o laske a chce nieco vypovedat razantnejsou formou. Frazy su co sa tyka prizvukov presne tak, ako to mame v nasom jazyku. Ja mam pocit chlapci, ze na tomto fore proste zavist nepozna hranic. Za tie roky, co tu citam vase prispevky sa mi to len cim dalej tym viac potvrdzuje.
Dendy, ato spevacka je skutocne spevackou, ktoru kvantizovat nikto nemusi, tak ako ine "hviezdy" na SK scene...
Dendy, ato spevacka je skutocne spevackou, ktoru kvantizovat nikto nemusi, tak ako ine "hviezdy" na SK scene...
nerozumiem preco hned utocis, osobne ti nic nezavidim ani nemam pocit ze by som nieco mal ... neviem ci som vobec v zivote niekedy niekomu zavidel, nespominam si .. normalne uprimne som sa pytal ci je to takto naspievane live alebo je to upravovane v DAW .. cisto zo zvedavosti .. z inych ukazok mam pocit ze vie spievat aj inym stylom, takym "volnejsim" (ktory je mojmu subjektivnemu laickemu uchu prijemnejsi)
- bluerecording
na teba nikto neutocil, prispevok som napisal este pred tvojim komentom a doplnil iba idpoved pre teba
ak viacej ludi zapochybuje o texte a zopakuje sa to u viacerych ukazok, tak uz to je mozno na zamyslenie o texte samotnom, nie o zavisti.
jasne, referencie z jedneho rovnakeho fora od maleho poctu ludi este nemusia znamenat statistiku, suhlasim. vsade inde sa text pacil ?
jasne, referencie z jedneho rovnakeho fora od maleho poctu ludi este nemusia znamenat statistiku, suhlasim. vsade inde sa text pacil ?
ja jsem puvodne nechtel nic psat, protoze se to tady vzdycky zvrhne ve vlnu neprijate kritiky a skonci to az skoro osobnimi utoky... bohuzel se tomu tak stalo i nyni a tudiz uz je uplne jedno, jestli k tomu neco napisu taky. jednim z duvodu, proc jsem puvodne nechtel nic napsat byl i fakt, ze jsem si uvedomil, ze textar je nejvic prokletej job v hudbe. spatnej text, nebo nevhodne zvolenej muze hudbu proste naprosto polozit, i presto, ze treba textar vlastne ani neodvedl spatnou praci. neco podobnyho se podle me stalo i tady. osobne se mi text celkem libi a s myslenkou se i docela ztotoznuju. bohuzel mam ale silnej pocit, ze se vubec obsahove nehodi k tehle skladbe - proste mi to nesouzni - emoce z textu a emoce z hudby jsou pro me v ruznych rovinach. navic z ust tehle zpevacky mi to prijde trosku jako pionyrska agitka (schvalne jsem nadsadil). a to musim rict, ze po strance vlastniho zpevu mi tentokrat nic nevadi. ryma je uz asi pryc, frazovani mi prijde v pohode a ani mi neprijde, ze by to bylo extra nasekany nejak roboticky. proste z ni mam tentokrat daleko lepsi pocit. poslednim uletem mi prijde nazev skladby. imho uplne mimo misu.
co se tyce ostatnich veci, s tema jsem uplne v pohode a prijde mi to dobre zprodukovane. snad jen, ze ten vokal do ksichtu tomu pridava na nalehavosti a tim jeste trochu vic akcentuje ten rozpor text vs. hudba.
jen doplnuju, ze ti urcite nic nezavidim a v mym textu neni ani zrnicko zasti. naopak, kdybych ti vlastne nedrzel palce, nenamahal bych se investovat svych deset minut zivota
co se tyce ostatnich veci, s tema jsem uplne v pohode a prijde mi to dobre zprodukovane. snad jen, ze ten vokal do ksichtu tomu pridava na nalehavosti a tim jeste trochu vic akcentuje ten rozpor text vs. hudba.
jen doplnuju, ze ti urcite nic nezavidim a v mym textu neni ani zrnicko zasti. naopak, kdybych ti vlastne nedrzel palce, nenamahal bych se investovat svych deset minut zivota

to ego, co? je mi te lito.
Ahoj, upřímně věřim, že za tim bylo dost práce, ale na mě to působí tak nějak nedotaženě a nedomíchaně. To frázování s velkým důrazem na první dobu působí dost kulometně a neni to zrovna feeling, který by se mi líbil. Prostě to nemá lehkost. Obsah nehodnotím, nicméně za to frázování samozřejmě může převážně ten text. Melodicky to mám pocit taky trochu kulhá, resp. místy to opravdu působí, jakoby byl zpěv horko těžko naroubován na harmonický podklad a jentaktak se to tam vešlo. Nevim, prostě to na mě působí málo uvolněně a hodně šroubovaně a svázaně, což by v tomhle stylu asi být fakt nemělo. Tohle všechno jsou samozřejmě subjektivní postřehy, ale být tebou bych se nad tim v klidu bez emocí zamyslel, zdá se, že nejsem sám na koho to tak působí. Pak mám trochu problém s mixem. Jednak poměrově mi to uplně nesedí, vokál je hodně vepředu před všim ostatním, v reverbu lehce je, ale ne dobře. Ono i bicí jsou hodně suché, zní to jako suché closemajky s trochu overheadu, kterým ale uplně chybí spodky a room žádný. Smyčce jsou v reverbu slyšitelně, ale zas se mi zdá nějaký krátký a málo vzdušný a celkově to prostě nevytváří dobrou soundstage, kam by se vůbec ten vokál dal zamontovat. Pak když začala někde po dvou třetinách skladby sólová kytara, tak jsem si řikal a hele to je docela širokej plnej zvuk se spoustou těla a živosti, no bohužel to zase trčí před zbytkem mixu, člověk má najednou pocit, že do té doby ten mix vlastně neměl moc tělo. Basa by byla fajn (tak nějak po všech stránkách), ale bicí mi přijdou tak nějak hodně hipassované. Těžko říct konkrétně, ale pro velký vzdušný mix, by tam bylo asi potřeba změnit hodně věcí. Tak se omlouvám, že ti taky kazim radost, ale snad ti to pomůže se posunout;)
A ještě teda neber to jako že bych psal, že to je nějak hrozně špatné, nebo že to zní jako uplný demo, to zas ne, nějakou celkem slušnou úroveň to má a určitě by se s tim dalo pracovat. Ale když už jsi nakous tu Dianu Kral...
A ještě teda neber to jako že bych psal, že to je nějak hrozně špatné, nebo že to zní jako uplný demo, to zas ne, nějakou celkem slušnou úroveň to má a určitě by se s tim dalo pracovat. Ale když už jsi nakous tu Dianu Kral...

hudba http://www.martinlinda.cz, práce http://www.cinemax.cz
ja mam z mixu pocit ako minule - vsetko je tam akoby nahlas a nic nema nejake svoje miesto. vokal sa mi zda dost suchy, je mozne, ze ked sa to prezenie s automatizaciami na amplitude signalu, moze to zniet tak ako to znie - dynamicky nerozkolisane, tym padom sa vytraca zivost.
co sa poznamok k zavisti tyka - nie, nic ti nezavidim. hudba ktoru postujes mi pride ako klise. akurat teda, ze tam teraz trci obsah textu. napriek tomu obdivujem ludi, ktori dokazu tvorit v mantineloch zanru. ale nezavidim im urcite.
co sa poznamok k zavisti tyka - nie, nic ti nezavidim. hudba ktoru postujes mi pride ako klise. akurat teda, ze tam teraz trci obsah textu. napriek tomu obdivujem ludi, ktori dokazu tvorit v mantineloch zanru. ale nezavidim im urcite.
- bluerecording
Konecne niekto konstrukivne.
Zhodneme sa na tom, ze sa ti nepaci spev a text, to je v poriadku, nemusi to kazdemu sediet.
So zvukom Diany krall, ktory robi Al Schmitt v multimilionovej produkcii to prosim neporovnavajte, nie je to toho hodne.
Zhodneme sa na tom, ze sa ti nepaci spev a text, to je v poriadku, nemusi to kazdemu sediet.
lebo som to tak chcel a reverb je tam tak ako som chcel
Bicie su nahrane na 14 mikrofonov vacsinou priestorove techniky, close je tam uplne minimalne. Spodkov je tam habadej, no nebude to ako v elektronickej hudbe, tak sa mi to nepaci
Mir Stage Vinna koncert hall dozvuk 1.1, presne tak, ako som to chcel, ako sa to v tomto zanri bezne robi, kratky dozvuk
gitaru som ako solovy nastroj dal dopredu, nech vynikne
Hi pass na bicie nepouzivam
nekazis mi radost, dakujem za tvoj cas
So zvukom Diany krall, ktory robi Al Schmitt v multimilionovej produkcii to prosim neporovnavajte, nie je to toho hodne.
Aj mne ten spev pride trosku suchy a dost "staccato" ...
(a hlavne - neurazaj sa, dal si zaner vyssej urovne, tak musis ocakavat aj inu mieru kritiky, nez nejaky amater s elektronikou)
(a hlavne - neurazaj sa, dal si zaner vyssej urovne, tak musis ocakavat aj inu mieru kritiky, nez nejaky amater s elektronikou)
Spatna odpoved, v tomto vlakne se od tebe ocekava pouze poklepani po ramenou. Pokud je tvuj osobni nazor v rozporu s nazorem autora pak je bran jako cista zavist.
- bluerecording
to je na tomto fore kamarat presne naopak, ked si niekto dovoli nesuhlasit s adminom, tak pridu aj ostatni admini na pomoc a spolocne si kopnu