Lu Sing / Umenie

Vaše produkce a názory na ní, české a slovenské elektronické kapely a projekty
dendy

Re: Lu Sing / Umenie

Příspěvek od dendy »

Skusam pochopit preco vlastne sem svoju tvorbu davas. Prosim co teraz pisem neber ako utok, uprimne ma zaujima tvoja motivacia. Lebo z mojho uhla pohladu je to stale ta ista schema - das sem nieco, dostanes nejaku kritiku, nasledne ides do ofenzivy.. stale tie iste argumenty (tak si to chcel, tak to ma byt, tak sa to robi v zahranici, atd). Neprijmes v podsate ziadnu formu kritiky.

Prosim toto nieje vytka ani utok. V poriadku, je to tvoj pristup, si presvedceny ze co robis robis bez chyby. To je v poriadku, tvoja volba, tvoje vnimanie reality, s tym nemam problem.

Len ma zaujima preco to sem potom vlastne davas. Toto je forum kde je spusta ludi ktori sa viac alebo menej tiez venuju hraniu (realny muzikanti), alebo tvorbe muziky, produkcii, sound dizajnu, masteringu.. niektori v rovine hobby, neprofesionalne (v zmysle ze ich to nezivi, nie v zmysle nizsej kvality ako to niekto mylne vnima), niektori profesionalne (ze ich to zivi).

Zastavam nazor ze z takmer kazdej kritiky sa da nieco naucit a nejak to cloveka dokaze posunut. Vlastne vacsinou kritika ma vacsi prinos nez chvala.

Toto ale nemyslim ze je tvoja motivacia, nepamatam sa ze by si prijal nejaku zasadnejsiu kritiku tu na fore niekedy, a nasledne ju zapracoval do svojej tvorby (oprav ma ak sa mylim).

Tak preco sem chodis ? Preco sem davas svoje skladby ? Snazim sa to pochopit. Dakujem za neofenzivnu odpoved.
bluerecording píše:to je na tomto fore kamarat presne naopak, ked si niekto dovoli nesuhlasit s adminom, tak pridu aj ostatni admini na pomoc a spolocne si kopnu
Vobec nepripustas moznost ze jednoducho kazdy v tomto vlakne vyjadril svoj vnutorny pocit / nazor k tvojej skladbe ? Bez ohladu na ostatnych ? To NAOZAJ veris tomu ze sa ti ludia nejak vsetci dohodli a naschval ti nakladaju aj ked pocuju ze tvoja skladba je dokonala bez chybiciek ?

Inak len na okraj v tomto vlakne ti reagoval ako prvy admin a to "Pytkin" a pred nim reagovali 2 ini uzivatelia este takze myslim ze argument ze ostatni len pritakavaju adminovi neobstoji ;)

Potom si dostal velmi detailnu konkretnu kritiku od Amorha, co je clovek ktory je multizanrovy, venuje sa produkcii aj masteringu a nie len elektroniky, a myslim si ze nim stoji kopa kvalitnych vysledkov, ja osobne si jeho nazor velmi vazim - nie preto ze je admin, to mam u prdele kto je admin na nejaom viac menej nepodsattnom fore - ale preto ze proste vidim vysledky jeho prace a mam k nim respekt.

bluerecording

Příspěvek od bluerecording »

toto su otazky na tych istych 6 ludi, ktori si dookola v kazdom vlakne do vsetkych kopu, to nie je kritika. amorphovi som slusne odpovedal, aj tebe. Bavim sa tak, ako sa bavia ostatni. Nedavam to sem, aby som si vypocul kritiku ale aby ste si popocuvali aj inu slovensku tvorbu nez len elektroniku. Rok co rok dufam, ze sa to tu zmenilo. Stale nic....

rastis

Příspěvek od rastis »

ak je na tomto fore nieco seriozne, kde sa diskutuje vecne, tak su to okrem inych aj prave ukazky, kde sa ostatni snazia vyjadrit svoj subjektivny nazor, pripadne s radou, co vylepsit alebo co by oni robili inac. povedal by som, ze prave v tychto temach to o "kopani" do druhych fakt nie je ...

dendy

Příspěvek od dendy »

> Nedavam to sem, aby som si vypocul kritiku ale aby ste si popocuvali aj inu slovensku tvorbu nez len elektroniku.

Mozno keby si toto uvidedol hned v prvom prispevku, ze ta nezaujimaju nazory inych len chces ostatnym rozsirit obzor, respektive sa pochvalit s vlastnou tvorbou ktoru pokladas za dokoncenu bez potreby cokolvek dalsie menit, vyhol by si sa potom zbytocnym 3 stranam nazorov muzikantov a ludi co v studiu mozno robia podobnu pracu ako ty len maju na veci iny uhol pohladu...

Vacsina ludi sa rada uci z ineho uhla pohladu "kolegov" (aj ked niekedy to chce prehryznut vlastne ego co nieje lahke), preto kazdy primarne predpoklada ked sem das sklabu ze to vnimas rovnako - preto reaguju. Nie preto ze admin nieco povedal a preto mu idem pomastit ego - to naozaj nie preboha, nie sme v skolke predsa.

Ak to mas inak, treba to proste hned na zaciatku jasne povedat.

Usetris cas inym aj sebe ;-)

> toto su otazky na tych istych 6 ludi, ktori si dookola v kazdom vlakne do vsetkych kopu

To ze tu dokola reaguje stale tych isty par ludi je dane tym, ze takmer vsetci ostatni, najma ti relevantni co nieco vedia a maju co povedat, to na ezone uz davno zabalil prave aj vdaka takymto nezmyselnym vlaknam plnym hadok.

lavender

Příspěvek od lavender »

nerozumiem preco ocakavas, ze sa niekto bude spravat podla toho ako ty chces? :D ver mi - nikde to nevedie. mozes zacat od seba a spytat sa sam seba co vlastne chces, ake mas motivy sem pastovat nahravky a preco chces, aby ti niekto pochleboval.
naco potrebujes zdoraznovat na kolko mikrofonov boli nahrate bicie, akych hudobnikov mas v nahravke... resp ved spomen, co mi ale z tvojej vypovedi chyba, je radost. akoby islo iba fakt o to sa pochvalit aky si najlepsi v nahravani a kompozicii. ja tam ale vnimam jedno velke ego, ktoremu chyba nadhlad, emocie a schopnost sa potichu tesit z malych veci.

bluerecording

dendy píše:
17 srp 2018 11:07
To ze tu dokola reaguje stale tych isty par ludi je dane tym, ze takmer vsetci ostatni, najma ti relevantni co nieco vedia a maju co povedat, to na ezone uz davno zabalil prave aj vdaka takymto nezmyselnym vlaknam plnym hadok.
toto je inac pravda co si napisal, takze idem uz aj ja, nech sa vam tu dari

biscuit

Příspěvek od biscuit »

uz ted se mi styska.

Džirka

Příspěvek od Džirka »

Mě se to líbí. Krásná práce. Líbí se mi zvuk i to jak je smíchaný zpěv. Soundcloud dost drasticky zvuk mění, takže předpokládám, že originální mix bude ještě o něco lepší. Mám rád takto suchý zpěv. Mám tu výhodu, že neposlouchám u zpěvu text. I když se snažím, během několika sekund ztratím s textem kontakt. Zpěv totiž vnímám jen jako další hudební nástroj. Nicméně mě to spíš evokuje R&B sedmdesátých a osmdesátých let, nic moderního v tom neslyším.

To, co tady myslím přítomným vadí, a co nedokázali úplně identifikovat, je podle mého to, že píseň má snahu o black sound, je v tom cítit soul, R&B, ale zpěv (moc se mi líbí hlas zpěvačky) je prostě v obrovském kontrastu se soulovým cítěním. Především sloky. Je to trochu jako slovenská lidovka v soulových aranžích. Myslím, že někde na západě by se to naopak mohlo uchytit jako nový, lehce východně - orientální styl.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Dzirka : jo to bude ono ..

jackies

Příspěvek od jackies »

Mě se to vcelku líbí a nemám moc výtek. Jen ten zpěv je pro mě trochu divný, tím myslím pouze frekvenčně divný.
Mám asi starší unavené ucho, takže mi tam chybí takové ty zdravé středovýšky namísto těch frekvencích pro mě místy bolavých.
muzikant

Fractal

Příspěvek od Fractal »

je to dost fajn, o tom žádná, hudba vymyšlená skvěle, zahráno a zazpíváno taky moc dobře

klávesy mi nějak neštimujou do celkového obrazu

trošku jinak bych vymíchal basy, prostě celkově větší důraz na basovou složku, protože i v té hudbě je basa imho důležitá

taky bych více přikreslil v refrénech zpěv nějakou preampovou simulací, je prostě moc hladký a proto jaksi nevýrazný

na bicí si neumím udělat jasný názor, tež by šly vymíchat více originálněji "indie", jsou takové nemastné, neosobité

perkuse jsou jaksi nehmotné, bez těla

prostě si to říká celé říká o více jazzový/indie zvuk, jakoby temnější, více hipster

gambler

Příspěvek od gambler »

Super skladba,perfektny zvuk.Paci sa mi aj ten presny rytmicky spev,ma to groove..Jedine co mi tam trochu chyba je kotrast medzi spevom v slohe a v refrene..
Sloha by mohla byt trochu viac "intimnejsia" vyrazovo aj priestorovo a refren by mohol ostat jak je..Ale tak to uz je vec vkusu..

bluerecording

dzirka, jackies, gambler - dik.
Fractal píše:
17 srp 2018 21:12

klávesy mi nějak neštimujou do celkového obrazu
klasicky Fender Rhodes 73 v predrefrene cez smallstone. Urobil som to tu trochu inak, ako sa to mixovalo v 70 a 80 rokoch, Rhodes som da do pozicie drzania stredovych pasiem aj s basou a slakmi, takze chapem, ze ti to nemusi pasovat. Je to taky zvukovy experiment. Ale super, ze si si to vsimol!
Fractal píše:
taky bych více přikreslil v refrénech zpěv nějakou preampovou simulací, je prostě moc hladký a proto jaksi nevýrazný
tohto nie som fanusikom, ale dalo by sa to samozrejme urobit
Fractal píše:
na bicí si neumím udělat jasný názor, tež by šly vymíchat více originálněji "indie", jsou takové nemastné, neosobité
toto je velmi dobry postreh, za normalnych okolnosti by som to takto urobil, no trosku ma tlaci fakt, ze uz je pol albumu nahrateho a je v modernom zvuku, takze aj tento mix som s bicimi prisposobil do modernejsieho zvukoveho obrazu. Podobny rozpor som riesil aj nedavno pri mixazi albumu jedneho swingoveho orchestra. Mali dilemu, ci vytvorit stary zvuk alla 30te roky, alebo ist modernou cestou. Napokon sa rozhodlo o modernom sounde aj z toho dovodu, ze na ten oldschool predsalen musi orchester vediet hrat na spickovej urovni, aby to znelo tak ako ma (ladenie, farba, frazy...) Bratislava hot serenaders to takto robia na stary styl, lenze oni vedia trosku hrat :D

Fractal píše:
perkuse jsou jaksi nehmotné, bez těla
v nahravke su iba shakere tonovo vyssie a agogos tiez vyssie, takze mozu posobit bez tela, toto som sa ciastocne snazil odstranit tym, ze su vsetky perkusie nahravane na ribbon mikrofony. Conga a bonga som uz nechcel pridavat do nahravky aj kvoli aranzmanu.

Dakujem za postrehy

Fractal

Příspěvek od Fractal »

No jo, ono to je uděláno moderně, zároveň tradičně, prostě tak nějak standardně.... proto to svádí k hodně širokému "poli působnosti" co by šlo změnit, co by chtělo nastavit jinak, co by šlo nazvučit "lépe".

Mě baví si se zvukem hrát, až k hranici, kdy už mi muzikanti říkají, ať už jdu do prdele 🤣

bluerecording

hej rozumiem, ja mam tak nejako rad veci co najlepsie nahrat a tak nejak zachovat ich povodnu zvukovost, kedze sa orientujem vylucne na akusticku hudbu a v tomto smere nie som experimentator. To bude tym, ze som odchovany na klasike a jazze a k elektronike som sa az tak moc nepriblizil zatial.

Odpovědět