Mind Warp - Dreamland

Vaše produkce a názory na ní, české a slovenské elektronické kapely a projekty
Jindy2

Mind Warp - Dreamland

Příspěvek od Jindy2 »

Mind Warp - Dreamland

04m:30s l 9923 KB l MP3 256 kbps l 135 BPM

Obrázek

Po delší době můj dream beat, v novém kabátku.

Prosím o komentáře.
Naposledy upravil(a) Jindy2 dne 06 říj 2008 11:50, celkem upraveno 6 x.

rastis

Příspěvek od rastis »

ak chces produkovat hudbu v takom kvante, ako to robis, tak si najdi nejakeho kamarata s tvorivym talentom a robte spolu. ty obstaraj produkciu, zvuky, zaznam a kamarat nech komponuje. ja tiez nemam talent na komponovanie, viem to o sebe, tak sa do toho nijak moc nehrniem a uplne staci, ked zlepim cosi dokopy raz za 2 roky.

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

rastis : a ty si aky diplomat 8)

Jindy2

Příspěvek od Jindy2 »

rastis: kompozice se ti nelíbí, fajn, mě to nevadí, řekl jsi to alespoň diplomaticky, jak píše EXCOM...

co se týče kamaráda, tak budu radši kompozici studovat dalších 10 let, než někoho přibírat...mám času dost, zlepšuje se to...ta hudba je moje a nikdo mi do toho nemůže kecat, to je celej princip - já si diktuju sám sobě ;) je to one-man-show a tak to i zůstane...

pro zajímavost, toto jsem dělal před dvěma roky - http://www.mindwarp.cz/mp3/nightrun.mp3
není za tu dobu slyšet zlepšení v kompozici i ve zvuku? podle mě je...a za další dva roky budu zase jinde...a za deset také...můj projekt mě přežije...

micanek

Příspěvek od micanek »

2rastis: tak za tenhle prispevek teda palce nahoru -rict nekomu, ze to, co dela je k hovnu takhle elegantne, je temer dar... :)
2jindy2: poustim si ten nightrun a je to tak strasne blby az se mi to libi - co se posunu tyce, receno stylem, ktery zvolil rastis, musim konstatovat, ze je znatelny alespon v oblasti pouzitych technologii - kdybych vsak nepouzil rastisovo diplomaticke vyjadrovani, rekl bych to asi takto: software, kterej si nakrad v posledni dobe tvy tvorbe svedci :)

Jindy2

Příspěvek od Jindy2 »

micanek: Jo, to svedčí. Před těmi dvěma roky jsem ale neuměl stupnice ani tóniny, nedokázal jsem třeba udělat smutnou skladbu v moll, protože jsem nevěděl, co to je. Teď to dokážu, ať už je výsledek jakýkoliv. Pro mě je to posun. Tobě konkrétně se to mluví, protože kompozici umíš, ale mě to nikdo neučil, rodiče se na mě s hudbou vysrali, já se to učím sám a jde to pomalu. Alespoň, že se softwarem jsem uměl zacházet vždycky.

Podobné reakce jako že to co dělám je k hovnu a měl bych se na to vysrat mě jen utvrzují v tom, že to budu dělat dál, to mě posune dopředu, abych tyto reakce umlčel - zaplatím si lektory atd., mám to v plánu, mám kontakt na profesora z konzervatoře. Hltám jakoukoliv dobře vysvětlenou nauku. Pro mě je to náplň života a nepřestanu dokud nezhebnu. Software jsem zmáknul a teď se budu soustředit výhradně na kompozici a hru.

Mě konkrétně přijde dost hudby co se tu na ezone prezentuje, ne-li většina, k hovnu, ale nikomu to neříkám, ono to člověku jaksi zkazí náladu.

A možná, že proto, že je tady většina věcí kompozičně k hovnu, ještě nikdo z vás nevede americkou nebo britskou hitparádu ;) To je problém celé české hudby, tady totiž žádnej machr, co by se dokázal prosadit celosvětově, prostě není. To dokazuje, že tu nikdo nedokáže skládat hity co by obstály jinde, než v téhle díře, nebo maximálně někde v Německu jako rarita.

rastis

Příspěvek od rastis »

Jan Hammer keby nesiel zit do Ameriky, tiez ho nikto mimo CR / SR asi nepozna...

Jindy2

Příspěvek od Jindy2 »

rastis: Hammer je jedna z vyjímek. A nebyl pokud vím hvězda, že by ho každý na ulici poznával nebo vyprodával stadiony, není to Mercury (to nebyl ani angličan ani američan) ani Jackson. Naposledy jsem slyšel jeho hudbu před 7mi lety na programu Spektrum, paběrkoval u hudby k nějakým reklamním demo scénám, hráli to tam pořád dokola.

Abys dostal alespoň jeden hit do americké nebo britské hitparády (taková meta, nemyslíš?), nemusíš tam nutně žít, to jen, když si chceš přízeň publika udržet. Prvně to musí uspět v Evropě, potom v Británii a potom v USA. Hit se prodá do světa sám, ale to nikdo u nás neumí.
Naposledy upravil(a) Jindy2 dne 05 říj 2008 16:17, celkem upraveno 2 x.

Wohma

Příspěvek od Wohma »

Jindy2: Trosku me zarazi tvuj apriorni pristup k tomu, ze chce kazdy skladat hity :O Podle me kvalitni hudba nemusi mit vubec hitovy ambice a parametry, naopak se presvedcuju o tom, ze cim se hudba odlisuje od klasickych hitovych schemat, tim je mi milejsi. Mne osobne hudba z hitparad prijde naprosto prazdna, coz je taky duvod, proc neposloucham zadny radia apod.

rastis

Příspěvek od rastis »

mne staci, ked sa na nasom koncerte bavia pripite pubertacky, takze priklad Jana Hammera v kontexte toho co ma za sebou (vies vlastne co ma za sebou ? ;) - aj tie stadiony ;) ) sa mi zda z mojho uhlu pohladu trochu hlbsi, ako iba "paběrkoval u hudby k nějakým reklamním demo scénám" :)

Jackson, Merkury... tam nedociahne ani 99% americkych hudobnikov, nemyslis ?

rastis

Příspěvek od rastis »

Jindy2 píše:rastis: ...Hit se prodá do světa sám, ale to nikdo to u nás neumí.
viem, ze je to hlavne vec vkusu, ale podla mojho nazoru su co sa tyka "umeleckych" kvalit tieto dve skladby rovnocenne:

http://uk.youtube.com/watch?v=IEMcMYE4EZo
http://uk.youtube.com/watch?v=Qg2ZBzJbM0M

tie uvodzovky nemali znacit, ze sa mi tie skladby nepacia, lebo sa mi zhodou okolnosti pacia :)

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

Jindy2 : ked uz studujes tu hudobnu teoriu, tak skus si nastudovat aj kto to je Jan Hammer, a nakoniec je tvoj rodak a tiez robis hudbu, tak by bolo vhodne o nom nieco vediet, lebo zjavne vobec nevies kto to Jan Hammer je... a to sa bavime teda fest o NIEKOM, lebo Jan Hammer je pan NIEKTO !!

dost si teraz pomiesal jahody s hruskami... to pri tvojej slovnej suverenite by sa moc stavat nemalo 8)

a poloz me si fakt otazku, co je to vlastne ta hitparada? 4 tyzdnove vedenie hitu od Teletubies?

Acid Punk

Příspěvek od Acid Punk »

Aha tak tos slozil ty! :-)

*ap prave vstal*
Peace
'mentalita kulturnich okruhu'
edit: "nekteri slusni moderatori mohou byt slusni tak jako nekteri populisticti slovensti premieri..."
Obrázek

micanek

Příspěvek od micanek »

2jindy: vubec nesouhlasim - schvalne se podivej na viteze americky hitparady za poslednich par let a to, co se umistilo na prvnich prickach jsou vetsinou totalni sracky... komercni uspesnost nezpusobuje kvalita hudby, ale uplne jine skutecnosti...
jinak se mi libi, ze na sobe pracujes a nemyslim to vubec ironicky

Jindy2

Příspěvek od Jindy2 »

Wohma: A není právě to, že se v hitparádach hrajou prázdný sračky důvod k tomu, aby tam nastoupil někdo, kdo tam dosadí kvalitní hit? Už by bylo na čase. A pokud se tady čeští hudebníci budou řídit heslem "stačí, když je to hezká kvalitní muzika, nemusí to lámat žebříčky", tak to nikdo z Čech nebude. Jako kdysi Beatles, jako kdysi Mercury, jako třeba i Falco, rakouskej človíček, co předhonil v hitparádách s Rock Me Amadeus na čas McCartneyho i Eltona Johna.

EXCOM: Zatím jsem si neotevřel Wikipedii a nečetl Hammerovo bio, takže ti řeknu, co o něm vím z vlastní hlavy - není to ten, co složil v nějakých 16ti letech soundtrack k filmu Šíleně smutná princezna? Myslím, že je. A myslím, že tehdy neznal vůbec žádnou hudební teorii, možná se mýlím.
Já ho určitě respektuju, něco dokázal, ale po tom, co odjel do USA, se o něm v ČR nepíše, takže nemůžu sledovat, co dělá. Každopádně víc je pro mě Mercury, než Hammer, o hodně víc.

rastis: Jo, ta skladba z Bathory je pěkná, mě se líbila už když jsem jí slyšel někde v TV poprvé. Jenže když to srovnáš s Frozen...není Frozen už kolem 10ti let stará skladba? Myslím, že je. A Frozen je určitě popovější, než to z Bathory a je to anglicky, což jsou první dva kroky k většímu úspěchu. A další věc je samozřejmě, že Frozen je Madonna, ta si dneska může dělat už v podstatě cokoliv.
To Bathory je soundtrack k filmu, Frozen myslím, že ne. Je to o tom, kam tyto dvě skladby byly cíleny, byly cíleny obě úplně jinam a v tomto se to srovnávat nedá. Ale obě jsou dělané podle schématu "smutná nebo melancholická emotivní skladba", to není žádné mínus, ale je to jasně cílené na vyvolání určitých emocí.

Odpovědět