VANESSA Ave Agony

Vaše produkce a názory na ní, české a slovenské elektronické kapely a projekty
velvet

VANESSA Ave Agony

Příspěvek od velvet »

Nazdar po delší odmlce. Tuhle kapelu jste tady občas zmiňovali, tak si dovoluji sem dát link na několik ukázek z nového alba.

http://bandzone.cz/vanessa

Pro mne osobně je to velmi nostalgická záležitost, jelikož s Vanessou to pro mne de facto začalo a jak to vypadá, tak i končí.
Tak že můj dík Mirkovi, Danovi, Samírovi, Jubovi
Ave Agony je pro mne (a věřím že nejen pro mne) nejlepší album Vanessy , a to po všech stránkách i ve všech směrech :wink:
No, mějte se co nejlíp to půjde
M.

PS - mastered by ECSON...

Amorph
Moderátor

Re: VANESSA Ave Agony

Příspěvek od Amorph »

jen prvni chvilkovej poslech: jestli byl zamer, aby to hralo agresivne az neprijemne, tak se to povedlo. Ale jinak supr, slusna nostalgie;)

ale dam tomu jeste urcite vic casu a poradnej poslech...

ECSON WALDES
Profesionál

Příspěvek od ECSON WALDES »

Obrázek

Fotky z masteringu : ) http://www.biotech-studio.com/?show=gallery

je to dobra deska. hodne tvrda a barevna.

Mimochodem mastering byl tvrdej orech, protoze se jednalo o zvukovej material od 3 ruznejch lidi, kterej se v zakladech od sebe hodne lisil. Je tam ve vysledku pouzito i par mastru primo od kluku ktery jsem pak bez uprav pripojil do montaze masteringu. Duvod byl ten, ze mixy se jak mi bylo receno michaly do hodne silny limitace a ta se pak nedala uspesne vytvorit znovu tak, aby udelala stejnej agresivni efekt zkresleni. Tak se nakonec vzalo nekolik uz natlacenejch verzi primo z vystupu DAW tak jak mi byly dodany. Do nekterejch ktery byly uz takhle natlaceny jsem primichaval cisty stopy (bici a basa ktery jsem pak dostal) aby se zpetne doplnilo basovy spektrum ktery ta limitace trosku spolkla.

velvet píše:
Ave Agony je pro mne (a věřím že nejen pro mne) nejlepší album Vanessy , a to po všech stránkách i ve všech směrech :wink:
Kluci rikali ze jsi jim nahraval bici (elektronicky pres pady), libil se mi zvuk, znel solidne realne.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

EW : wow .. vidim ze lucid uz ma svoje miesto :)

nunu

Příspěvek od nunu »

A 2U jsou jeste volne, vedel bych cim by se daly zaplnit -))))) Nemohl jsem odolat to sem nevlepit, tim se omlouvam za tezky OT, za chvili to mazu sam -) :mrgreen:

ReaktoplazmAR

Příspěvek od ReaktoplazmAR »

Vanessa je kvlt, nové veci som sice ešte nepočul, ale velmi sa na to teším, teraz o to viac ked viem kto to mastroval.

BTW: toto sa nedavno prehnalo netom:

Legendární českou elektronickou skupinu Vanessa, které v současnosti připravuje nové album, postihly první problémy během přípravy koncertů, které mají začít v prosinci 2009. Skupina byla nucena vyměnit koncertního zvukaře, protože začal mít z jejich nového koncertního programu vážné zdravotní problémy a jeho lékařka mu další spolupráci s tímto projektem nedoporučila. Zvukový mistr se nechal slyšet, že požadavky skupiny na hlasitost produkce jsou nepřijatelné a jsou prý za hranicemi lidských možností. Skupina v současnosti shání nového zvukaře.

....

No jo, novinářskej šotek si zařádil...je ovšem pravdou, že náš zvukař má nyní vážné zdravotní problémy - píská mu v uších a zřejmě k tomu podstatně přispěly právě naše poslední zvukové zkoušky, které byly trochu intenzivnější...lékařka jeho zvukovodům doporučila na delší dobu klid....doufáme, že bude brzy zase ok, nicméně je pravda, že nyní usilovně sháníme náhradu, protože termín série dalších celodenních generálních zkoušek v jednom nejmenovaném klubu se blíží.

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

EW: hele a nejaky pikantni prihody se Samirem nemas? Treba ze mu to prislo malo raw a vylil ti na monitor kybl krve nebo tak neco ;))) Ale koukam ze Samir asi nedorazil co...

Vuid

Příspěvek od Vuid »

Asi si po delsi dobe zase koupim cesky CD, z nostalgie:)

Chtel bych se zeptat - da se nekde sehnat projekt Target?
Kdysi to kamos nahral na jednom genialnim koncerte v nejlepsich casech Vanessy (to je samozrejme subjektivni), takze mam kazetu (mizernou), zvukar se uvolil a pichl kazetak do mixpultu.
Mam pocit ze to nikde nevyslo, pritom uz kvuli tem dvema predelavkam od Kaji Gotta by to za to urcite stalo!

ECSON WALDES
Profesionál

Kermitak píše:EW: hele a nejaky pikantni prihody se Samirem nemas? Treba ze mu to prislo malo raw a vylil ti na monitor kybl krve nebo tak neco ;))) Ale koukam ze Samir asi nedorazil co...

: ) Se samirem mam jen prihodu ze kdyz se udelal zakladni nahled masteringu tak volal ze to musi vic bolet, bolet a rezat jako na demo mixech ! : ) tak na to taky doslo. Ja ta nejbolavejsi vejskova mista osetril ale u nekterejch veci jsme pouzili primo mix-master Dana Rodneho kterej je mel hodne surovy a to Samir chtel zachovat. Jinak u masteringu byl ve studiu Dan Rodny, ostatni chlapi nemohli, protoze kdyz jsme delali mastering tak Vanessa prave mela v Pardubicich zabranej klub vyhrazenej generalce pripravy koncertu. Byl jsem proto s kapelou Danem Rodnym a Moimirem Papezem nonstop na telefonu. Aby to Dan v tu dobu nemel jednoduchy musel jezdit Biotech Pardubice Biotech a davat beze spanku nonstop zaprah, no bylo to hodne o fous, ale stihli jsme to a vse do vyroby odeslo za vcasu.

Ja rozdhodne pujdu na krest - rek bych ze tohle bude jednak dost zasadni koncert a dobra podivana, no a soucasne taky cool mejdlo - protoze ty chlapi proste cool jsou a ten vecer jinej nebude ! : )

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Hmm, to mozna zajdu taky, jen se asi nebudu cpat do prednich rad, clovek nikdy nevi, co cekat ;)

Tudy

Příspěvek od Tudy »

Taky přijdu na křty :)
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Krtko

Příspěvek od Krtko »

velmi sa mi to paci, industrial na takejto urovni spievany cesky alebo slovensky som este nepocul. super

tomy45

Příspěvek od tomy45 »

Parada davam 98% :))

Radek Zelenka

Příspěvek od Radek Zelenka »

Tak si dovolim prvne neco okomentovat jestli dovolite, trosku uprimne, omlouvam se predem.

Zvuk se mi libi, celkove vyzenni moc fajn, je to takove neogoticke, syrove. Tot je cupr. Ale potom mam pocit, ze to nic jineho nenabizi, vyvoj tam urcite je. Zavani punkem a necim podobnym jako Prazsky Vyber. Coz se mi libi vic a je to o x let starsi. Vesmes ale takovouhle skladbu jsem tu jiste jeste neslysel. Je fajnovka skladba, palec nahoru, sam ale myslim, ze to je mozna zbytecne sbesile. Take nahravam vokaly na podobne veci, tady ale mam pocit ze neco podobneho clovek udela za jeden vecer. Zrovna co se tyka tech vokalu, tak to asi fakt neni nic svetobornyho. Neviim, predem se omlouvam, jestli sem autra urazil. Protoze jinak se mi to libi.

ECSON WALDES
Profesionál

Fakt jeden vecer ? : ) Soude dle akademicke fotky tveho avataru rozumim tvemu pohledu na vec.

Kazdej nemuze prehlidnout ze je uz z image kapely jasny ze Vanesa nama ambice bejt pro vsechny a tak je to spravne : )

Odpovědět