Jedinou připomínku mám a ta není vůbec k hudbě, ale ke světlu. Všímám si toho u těch dvou horních políček, že jde světlo z úrovně očí. To je vždycky trochu nepřirozený a kreslí to pak hlavně divný stíny, vždycky je lepší svítit aspoň trochu shora
Vašek - různé práce
Re: Vašek - různé práce
Hele, moc dobrý! Dokonce jsem si to v půlce ještě zesílil, jak se mi to líbilo 
Jedinou připomínku mám a ta není vůbec k hudbě, ale ke světlu. Všímám si toho u těch dvou horních políček, že jde světlo z úrovně očí. To je vždycky trochu nepřirozený a kreslí to pak hlavně divný stíny, vždycky je lepší svítit aspoň trochu shora
U trubky a paličky je to ok 
Naposledy upravil(a) biscuit dne 05 čer 2025 21:03, celkem upraveno 1 x.
Díky moc za pochvalu i za hint ohledně světel.
Dělený klip má několik výhod, např. že i když natáčíš jen ve FullHD, výsledek může být v pohodě ve 2K
Dělený klip má několik výhod, např. že i když natáčíš jen ve FullHD, výsledek může být v pohodě ve 2K
Myslel jsem si, že 2K definuje pixelová šíře - a jelikož FHD má šíři 1920 obrazových bodů, jedná se prakticky o 2K
Asi jsi tedy myslel 4K, což už ty dva FHD vedle sebe taky prakticky splňujou.
No ale pozor, výsledek je čtverec, takže ty počty jsou jiné. Já jsem to vyrendřil v 2160 x 2160, ale teď když nad tím přemýšlím, tak jsem vlastně ani "nesplnil". Protože točeno je na FHD ale z toho čtverec má hranu 1080, a ten je navíc ještě mírně oříznutý...
To se pleteš. Definuje to pouze horizontální osa
Teoreticky může mít tedy pixelově větší rozlišení film ve 2K (nebo spíš ve 3K) než ve 4K
(když ten ve 3K bude 4:3 nebo 1:1 a ten ve 4K hodně ultrawide).
btw. úplně offtopic - platí zítra ta Praha?
btw. úplně offtopic - platí zítra ta Praha?
Lepší nástroje, lepší vybavení, lepší postupy, snad i trochu lepší zvuk...
Moc prijemne .. Trubka ma totalne zabila ...
Brněnský bigbít hraný v obýváku, masterovaný pomocí pluginů IKM čerstvě koupených v akci
Naposledy upravil(a) vasek dne 09 lis 2025 20:56, celkem upraveno 1 x.
Trefil ses přesně do momentu, kdy jsem to měnil za novou verzi. Jako obvykle