Yes 90125
Re: Yes 90125
Fractal: chápu tvoji připomínku v kontextu hudby, kterou tvoříš. Ale věř tomu, že pokud nefunguje vokál, tak je všechno ostatní naprosto nepodstatný.
fractal: na spodu strany 2 je odkaz na přemíchanou verzi strážní věže. stopy existují, ale ne v úplně optimální kondici - bylo tam hodně práce - nejvíc asi s pročištěním vokálu (manuálně) a potom resuscitací bicích (de-verb, rozdělení na skupiny, masivní ekvalizace). asi nic co bys nedokázal, ale boj 
sorry, že nedávám linky přímo na přehrávač, ale mám to na sc jako private kvůli možnosti stažení wavu (jen lidem s linkem).

sorry, že nedávám linky přímo na přehrávač, ale mám to na sc jako private kvůli možnosti stažení wavu (jen lidem s linkem).
jasne jasne, ja sem se tu v tehle diskuzi nejak zamotal, nevedel jsem kdo komentuje co, taky jsem pochopil ze ty nove verze byly delane z uz hotoveho, tedy jakoby re-master
kazdopadne ta vyhrávka je ve Věži je super, má to dobrou atmošku a ten zpěv se mi zdá dobrý tak jak je, beru to jako umělecký záměr, samozřejmě že by šel desetkrát lépe nafrázovat a naintonovat, ale kdyby se vmíchal do pevně znějící aranže, tak to imho může fungovat... jenom škoda, že ta hudba je tak plochá a nástroje nemají žádné tělo a prostor, je evidentní jak psal biscuit, že tvůrce neslyší, nebo nemůže slyšet pravdivý obraz...
protože to je všecko hipassnuté, já bych tipoval, že tvůrce má nějaké consumer-grade sluchátka, nebo repráky, které mají takový ten beauty efekt, výšky jak přes šlehačku, na středech dip, a spodky přebasované - miluju ty názvy: enhanced boomy bass, hyperbass, subbaz,+ superbassreflex, ultrabass, extra bass, extended bass system, extra deep anal....
kazdopadne ta vyhrávka je ve Věži je super, má to dobrou atmošku a ten zpěv se mi zdá dobrý tak jak je, beru to jako umělecký záměr, samozřejmě že by šel desetkrát lépe nafrázovat a naintonovat, ale kdyby se vmíchal do pevně znějící aranže, tak to imho může fungovat... jenom škoda, že ta hudba je tak plochá a nástroje nemají žádné tělo a prostor, je evidentní jak psal biscuit, že tvůrce neslyší, nebo nemůže slyšet pravdivý obraz...
protože to je všecko hipassnuté, já bych tipoval, že tvůrce má nějaké consumer-grade sluchátka, nebo repráky, které mají takový ten beauty efekt, výšky jak přes šlehačku, na středech dip, a spodky přebasované - miluju ty názvy: enhanced boomy bass, hyperbass, subbaz,+ superbassreflex, ultrabass, extra bass, extended bass system, extra deep anal....

...og jsi chtěl říct doufám 

tak samozřejmě 

- Greyhound90
Dělám to přes tyto sluchátka:já bych tipoval, že tvůrce má nějaké consumer-grade sluchátka, nebo repráky, které mají takový ten beauty efekt, výšky jak přes šlehačku, na středech dip, a spodky přebasované - miluju ty názvy: enhanced boomy bass, hyperbass, subbaz,+ superbassreflex, ultrabass, extra bass, extended bass system, extra deep anal..
https://www.datart.cz/sluchatka-koss-ur ... BhCEARIsAH
Nevím zda jsou deep anal, to jsem ještě nezkoušel ale prý doživotní záruka. Teď nevím jestli ta moje nebo těch sluchátek

tak to je přesně ono... když přes ně posloucháš nějaké ty oblíbené interprety, tak věřím že to bude znít skvěle, jinak ale bych těmhle sluchátkům nevěřil ani píšťalku. Je to ten případ, kdy basová odezva přílítá úplně z jiného vesmíru... jsou to levné consumer sluchátka a KOSS jsou známy právě tou nabasovaností a líbivostí a to my nechcem, my chem pravdu a nic než pravdu 

A jestli je můžu ještě trochu sepsut (pozn. překl.: shodit, rýpnout si do nich), tak ten stereo obraz bude taky mimo mléčnou dráhu, dozajista tam bude nějaký wide stereo efekt, či jiný prostoroprznič
- Greyhound90
Pomalu se dostáváme k jádru věci: tedy mixuji na sluchátkách (což už z principu je špatně), navíc blbých. Jaké byste mi tedy poradili?
- Greyhound90
To mě samozřejmě velmi těší, že se ti líbí. Skladba vznikla během snad 10 ti minut včetně textu. Každý kdo skládá mi to potvrdí: někdy sedíš hodiny a nic a pak to najednou přijde a je to tam. Strážní věž přesně takhle vnikla. Ani jsem nestačil zapisovat text.Bavím se o skladbě Strážní Věž, strašně se mi líbí.
AKG 240 StudioGreyhound90 píše: ↑28 led 2022 21:09Pomalu se dostáváme k jádru věci: tedy mixuji na sluchátkách (což už z principu je špatně), navíc blbých. Jaké byste mi tedy poradili?
- Greyhound90
Vyzkouším. Díky za tip.
- Greyhound90
vasek
a to je přesně o čem tady mluvím. Nesnažit se to udělat "dobře podle pravidel", ale zachovat feeling.Já myslím, že na tom vokálu určitě má být nějaký efekt, který ho od posluchače vzdálí. V tom "starým" mixu toto funguje mnohem líp.
Prave predavam, btw.Fractal píše: ↑28 led 2022 21:34AKG 240 StudioGreyhound90 píše: ↑28 led 2022 21:09Pomalu se dostáváme k jádru věci: tedy mixuji na sluchátkách (což už z principu je špatně), navíc blbých. Jaké byste mi tedy poradili?
- Greyhound90
Opravdu nevím. Zda i tohle je špatně, kdy to remastroval Raven.