dendy píše: .. dufam ze sa ti bude teraz lahsie spavat... od tohoto momentu je mi uplne jedno nech sa ezone prepadne do totalnej zumpy scestnych prispevkov - neriesim to viac, je mi to fuk ...
kludne mozete tuto temu zmazat
Ano, toto presne je ten nadhlad, ktory ma mat moderator.
dendy, respekt k tvojim sirokym zaujmom a znalostiam... ale nadhlad casto nemas. staci, ze mas na danu temu jasny nazor, a tvoje moderovanie sa konci a ty sam spustat vojnu.... osobne utoky a urazky zacinas aj bez toho, aby priamo Teba niekto napadol.
presne ako Ti pise
rastis - kazda dalsia tvoja nasrana argumentacia len dokazuje, ze mas na moderatora znalosti, ale nie povahu.
Co sa tyka tych palcov hore/dole, tak som
jednoznacne za.
Povazujem to za super gentlemansky sposob, ako dat niekomu najavo, ze sa "zasadne myli". Je to rozhodne ucinnejsie, ako milosrdne mlcanie pri blbych otazkach alebo vtipkovanie pri blbych uzivateloch. A ani to nie je nedemokraticke - prave naopak, vox populi v najcistejsej forme. Nedemokraticke je mazanie na zaklade "rozhodnutia vyssieho organu" (pokial to neni nevyhnutne). Stali clenovia urcite vzdy prevazia novacikov, takze primerana uroven hodnotenia je zabezpecena. Netreba ani nijako vahovat hlasy. Vzdy bude v takychto hodnoteniach vyhoda na strane aktivnych clenov. Prave preto, ze su aktivni. Na tomto principe dost dobre funguje kopec inych veci. Navyse
like/dislike setri to miesto v diskusiach + nikto nemusi nikoho umravnovat + netreba ziadne dalsie sankcie ani hodnotenia, nic. Navyse to casom setri aj pracu moderatorov, lebo vysloveni trolli postupom casu sami odidu.
Cele je to o tom, ze "
Kukaj, co si o tvojom prispevku myslia ostatni".... Funguje to vynikajuco aj v realnom zivote a vola sa to "spatna vazba".

Co je dolezite -
aby tam bolo like aj dislike, inak sa to moze zvrhnut k nevyvazenemu hodnoteniu "vsetko je super, vsetko je sranda" (ala Facebook) alebo k cistemu dodrbavaniu. Ak to ma fungovat jemne ale ucinne, musia tam by obe moznosti.