Access virus TI a dal..?

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Access virus TI a dal..?

Příspěvek od biscuit » 09 črc 2012 22:39

muj nazor je, a uz jsme si kvuli tomu s ondrou malem roztrhali obcanky, ze stejnej patch na ti, kdyby byl pustenej do prevodniku a vystupnich obvodu b, tak bude hrat uplne stejne, jako ciste b. proste se nekomu libi ta digitalni spina vic, nez krystalickej zvuk ti. stejnej pripad jako u nord rack 2 a nord rack 2X - ackoliv ma X lepsi prevodniky, mnoho lidi prisaha na puvodni verzi.

ja beru cistej zvuk z ti jako plus, muzu si ho spinit jak je mi libo, ten zvuk neni nijak hnusnej aliasingem, nebo necim jinym odpudivym, je proste jen nezvykle cistej (jen muj nazor)
Naposledy upravil(a) biscuit dne 09 črc 2012 22:42, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2667
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Re: Access virus TI a dal..?

Příspěvek od bassline » 09 črc 2012 22:42

biscuit: ale to je jedno predsa co sposobuje ten rozdiel. Ide o ten podstatny fakt, ze vysledny zvuk sa proste udajne lisi...Ci chces tym snad povedat, ze si mal Ondro vymenit prevodnik na TIcku ? :)

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Access virus TI a dal..?

Příspěvek od biscuit » 09 črc 2012 22:43

no ale dyt ja nic jinyho netvrdim.. rikam jen svuj nazor na to, co dle me zpusobuje ten rozdil ve zvuku. v dsp to urcite neni ;)

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2667
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Re: Access virus TI a dal..?

Příspěvek od bassline » 09 črc 2012 22:47

aha, jasne...no tak by bolo zaujimave skutocne vymenit tie prevodniky :)

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Access virus TI a dal..?

Příspěvek od biscuit » 09 črc 2012 22:52

podle me staci pichnout ti do vstupu b.. nebude to sice 100%, ale napovi to myslim.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Access virus TI a dal..?

Příspěvek od TOM-Thak » 09 črc 2012 22:58

Tak to me pak vysvetli jakto ze Powercore Becko .. tzn. pure digital.. 4x motorola na powercore, stejna jako je v becku, tak jakto ze to bez prevodniku hraje jako Becko. Nemuzu prisahat ze na 10000%, ale oproti TI to hraje proste jinak..
V TI musi byt preci jiny DSP kvuli jeho vykonu... jinak by stacilo na Becku upgradnout firmware a mel bys TI, kdyby to bylo stejny zelezo co do DSP.

P.S.: Jeste jde o to, jestli ste zkouseli Ticko pres Audio outs nebo USB outs.. Audio outs maj lepsi feel..

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Access virus TI a dal..?

Příspěvek od biscuit » 09 črc 2012 23:25

ondra zkousel podle me jen audio vystupy, jak ho znam, tak to jako plugin ani nepouzival :-) (me zabije)
hele tome, ale to je jako kdybys rek, ze na tvojem starym pentiu 200 hral nejakej historickej plugin jinak, nez na pentiuII 700 :-)
dsp je jen pociutadlo, dulezitej je prece software.. samozrejme nevim, jak moc se v tomhle lisi b od c a ti, ale myslel jsem si, ze ten zaklad zustal stejnej - myslim to okolo matematiky..

jinak samozrejme to ze tvrdis, ze plugin poco hraje stejne jako b, to uz je zahada pro a.c.clarka :-) (nijak to neznavazuju, naopak ti verim)

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Access virus TI a dal..?

Příspěvek od TOM-Thak » 10 črc 2012 09:00

Můžu sem postnout klidně dema porovnání Béčka a PoCo Béčka.

No to by chtělo dokumentaci k TIčku a Céčku.
Jediné co vím, je to, že Béčko má v sobě motorola DSP stejné jako má PowerCore karta.
Pak je otázka, jak dosáhli u TI a C vyšší výkon.. zákonitě museli vyměnit DSP a nebo znásobit počet DSPček na desce + samozřejmě překopat software. Pokud je tam stejné osazení jen jiný soft a převodníky, tak je to pak tím.. ale nechce se mi zdát,
že by motorola nevyvinula za tu dobu jiné a výkonější DSP a museli by to řešit tím, že tam těch DSP daj víc..

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 10:43

Re: Access virus TI a dal..?

Příspěvek od Ondrash » 10 črc 2012 10:27

biscuit píše:muj nazor je, a uz jsme si kvuli tomu s ondrou malem roztrhali obcanky, ze stejnej patch na ti, kdyby byl pustenej do prevodniku a vystupnich obvodu b, tak bude hrat uplne stejne, jako ciste b. proste se nekomu libi ta digitalni spina vic, nez krystalickej zvuk ti. stejnej pripad jako u nord rack 2 a nord rack 2X - ackoliv ma X lepsi prevodniky, mnoho lidi prisaha na puvodni verzi.

ja beru cistej zvuk z ti jako plus, muzu si ho spinit jak je mi libo, ten zvuk neni nijak hnusnej aliasingem, nebo necim jinym odpudivym, je proste jen nezvykle cistej (jen muj nazor)
Tak abych taky zareagoval. :) Biscuite, to s těma občankama, to už si ani nepamatuju. :) Vážně? :o
Ale souhlas. Prostě je to věcí vkusu. Komu se co líbí. Jsou lidi co charakter TI mají rádi a myslím, že ty fakt patříš k nim a to je dobře. Já už jsem se dostal do roviny, že buď mě celkově nástroj baví a inspiruje a nebo ne. Tyhle elaboráty s testováním převodníků bych už asi dneska ani nezkoušel. Jinak ať neodpovídám na všechny příspěvky zvlášt. Souhlas s TOM-Thakem. Virus Powercore je hodně blízko k B, rozdíl tam je, ale fakt nepatrnej. Já si kupuju ještě Béčko, protože mě Hardware víc inspiruje a navíc díky mé latenci systému, kdy jedu na 3 ms, mám s Virusem Powercore problém, protože takhle malej buffer už Powercore horko těžko zvládá. Jinak Biscuite, s tím, že jsem nepoužíval plugin, ale jen audiovýstupy jsi mě popravdě příjemně potěšil. No, zas takovej HW guru nejsem. :) Vira jsem měl trochu mimo dosah, tak jsem ho jel hlavně přes plugin. Ale jsme zase u toho. Zase ta latence. Vir TI to taky nestíhal. Projevovalo se to tak, že když jsem hrál nějaké úderné basy, tak to zpoždění pod prsty bylo prostě znát. Tak jsem si zapojil jeden audiovýstup a místo VST Instrumentu jsem ho řešil jako External Instrument. Bylo to náročnější, ale šlo to. Jinak Co se týká možností Viru, jo... To nemělo chybu. Vůbec se vám nedivím, že vás to baví. Možnosti jsou obrovský. Ale já vždy, když jsem si nakroutil zvuk, tak to byl jedinej zvuk, kterej mě v aranži štval. Tohle se mi vu Virusu B nestávalo. Je to i o muzice, kterou dělám. Takže všechno je věcí osobních preferencí. Jen co tedy ještě jednou musím říct Virus B hraje opravdu úplně jinak než Virus TI a shodl jsem se na tom i s jinými lidmi....

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Access virus TI a dal..?

Příspěvek od TOM-Thak » 10 črc 2012 10:40

Ta latence je divná.. mě jede TIčko i PoCo virus úplně v pohodě.
Používám MOTU Ultralite MK3 s bufferem 64samplů 24bit/44.1kHz a latenci mám 3ms, samozřejmě na powercore a na virus TI driveru mám nastavenou maximální prioritu pro kompenzování latence (Powercore ještě umí zero-latency mod, kdy používá částečně CPU počítače). Takže soudě podle tvých problémů je to dáno špatným driverem nebo zvukovkou nebo nastavením popřípadě slabým PC (já teda žádný dělo taky nemám.. Core i5 750 2,8GHz, 8giga DDR3 1600Mhz, SSD OCZ Vertex 3 / SATA3).
Realtime render je už ale problém u větších projektů a musím freezovat stopy, abych mohl realtime vyjet trek s Virus TI a PowerCore virusem.

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 10:43

Re: Access virus TI a dal..?

Příspěvek od Ondrash » 10 črc 2012 10:59

No jo. Ale ty máš Power Core Express Card, kdežto já Powercore Firewire. Tam bude ten problém. Podle mě sběrnice Firewire nic moc. Počítač mám dobrej I7 2500K na Intelu.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Access virus TI a dal..?

Příspěvek od TOM-Thak » 10 črc 2012 11:01

No jo.. Firewire PoCo.. měl jsem Powercore element, pak Powercore firewire, pak powercore PCI MK2 a teď Powercore PCI Express :D
Nejlíp na tom je ta express verze, protože jde hodit do MACu i do PC a není problem s FW.
Ten FW mě občas dokonce i spadl.

Uživatelský avatar
Symphonic
Příspěvky: 402
Registrován: 05 lis 2006 21:15

Re: Access virus TI a dal..?

Příspěvek od Symphonic » 10 črc 2012 15:52

bassline píše: Uz som viacej krat pocul poznamky o tom, ze TI zvukovo nie je to co stare modely Virusu...
To jsi ještě nezjistil, že u nástrojů platí, že čim starší, tim víc vintage a tim lepší zvuk? :lol:

Jinak samozřejmě je určitý rozdíl v tom, že starší Virusy maj jiný převodníky, jinou audiočást (horší) a proto hrajou jinak. Taky TI hraje jinak když jedeš přes VST nebo přes audio výstupy. Někomu se líbí to a někomu ono. Osobně bych to ale přičítal psychoakustice a vintage-fapu a dokud někdo neudělá slepý test ve kterém to potvrdí tak na pouhé "řeči" jsem se už odnaučil věřit...

Uživatelský avatar
Prvotsky
Příspěvky: 1184
Registrován: 23 kvě 2006 14:22

Re: Access virus TI a dal..?

Příspěvek od Prvotsky » 03 srp 2012 17:13

Ahoj!

Po delší době mám nějaký trouble s TIckem..

souvisí to s usb...

Koupil sem si pred casem USB zvukovku IO 42US a soupnul ji na druhy usb vstup na mem MBP - pak sem oprasil korg padkontrol a jelikoz taky vyzaduje usb -
dal sem zvukovku s padkontrolem na hub. Virus ma svoje usb... A vse fungovalo. Před pár dny sem pořídil maschne mikro a šoupnul ho na hud místo padkontrolu - a vše funguje kromě TIcka. Hází to hlášku o vadných midi driverech a nebo že je připojenejch moc usb zařízení.. Abych si tohle potvrdil - přeinstaloval sem TI OS na poslední verzi a nechal připojen jen TI , ( v druhym usb portu nenbylo vubec nic.. ) a hláška přetrvává... nemáte někdo typ kde je chyba?
Mohlo k chybe dojit pri instalaci maschine midi driverů? Sem si jist že v době instalace sem se nesplet a maschine byl pripojen pres hub na druhem portu než TI...

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Access virus TI a dal..?

Příspěvek od TOM-Thak » 04 srp 2012 15:08

Mě se tohle stavalo až jsem musel reinstalovat systém :(
I když jsem měl přesně zakreslené USB porty, tak při potřebě něco vymontovat z PC jsem je odpojil a zapojil zas zpět
a TIčko se mi nechytalo v projektech jen pokud jsem založil úplně nový projekt v cubase.
Fakt mi pomohl jen reinstal :( a striktní dodržování portů.
Jinak haluz je, že mě TIčko občas hodí modrou smrt při zavírání cubase.

Odpovědět