vis co zkus ? misto trapnyho rendrovani po digitalu to zkus naflakat normalne z audia do audia, trosicku to pak zni jinak nez jednicky a nuly a myslim ze vajrusovsky prevodniky maj neco do sebe hlavne co se barvy tyce, na trosku toho sumu se vybodni, je nekde na -80dB a to je luxus myslim, normalne spichni out 2 s inem kratkym patchbayovym kabelem a co nahravas to posilej do sub 2, je to ftipny ale prijde mi to dobry a ten sum tam je taky nakonec super to veesteckari nemaj
teda ty jses silenec ja jsem si koupil vira prave proto, abych ho mel propojenyho digitalne. mozna az zacnu se zvukem vic experimentovat a chtit docilit nejaky zmeny, tak to vyzkousim. ted mi to ale prijde jako koupit si letadlo a jezdit s nim po silnici...
JOJOJO, já vim, že vypadám jako prudič, ale samozřejmě chválim snahu biscuita propagovat HW. Zcela chápu jak to bisc. vysamploval a že se s tím nechtěl mořit Já mám Viruse B a do Ti už asi nepůjdu, zas takovej rozdíl to není vzhledem k prachům.
Ale Neural kápnul na zajímavé téma: Zkus (biscuit) schválně pustit zvuky s Viruse přes DAW digitálně a na mixu (jestli máš) to zkus přepínat na analog z Ti. Docela by mě zajímalo, jestli ta digitální cesta opravdu ten zvuk neochudí o analogovou teplost atd.
to nemusis pres mix ale jak pisu, a) to vemes po USBcku a za b) to propojis kabelem a nasamplujes, srovnas urovnove a posoudis, ovsem otazkou je na cem
a ja sem na to nekapnul, ja to tak delam
jinak tvuj nazor ze mezi b-Ti zas takovej rozdil neni nesdilim, mame v kapele B-C-TI a kamoc so sel do myho staryho Cecka tvrdi ze Becko uz nikdy a ja tvrdim ze ani cecko uz nikdy
je jiny, vycet "jinosti" a vylepseni by byl asi tak na dvacet stranek takze sorry
uz jenom ten totalne nepouzitelnej arpegiator na becku, kdyz si na to vzpomenu, brrr, dva pouzitelny presety ktery uz pouzil skůtr kazdej sestnactkrat
muhehe, fakt se do tyhle debaty nechci poustet, nekde si TIcko puc nebo radsi ne pac pak ho budes chtit a ses ztracenej
Nejlepší analogovou teplost dostanete když to proženete lampákem messa boogie a bednou peavey (ftip)
Jinak digitál o nic neochudí, ale taky nic nepřidá. Aspoň teda za správnejch podmínek.
ja teda nevim co mate s tim samplovanim na minus dvacet. delal jsem to tak, ze jsem nahral kratkej mid a ten vyrenderoval a nechal bejt. kdyz doma budete hrat na viruse, bude vam hrat uplne stejne, tak jak je to vyrenderovany. kdyz budete ty zvuky michat do skladby, budou stejne hlasity jako tyhle. a to jsem presne chtel, ne to hustit az do nuly - to mi neprijde moc autenticky...
poklop napsal: "a proč B éčko nikdy? Je snad total rozdíl ve zvuku? Mě B zvuk vyhovuje. Je Ti analogovější? Dynamičtější?"
TI má wavetable syntézu a v tom je jako virus dost jinde, než A,B,C
proste z toho lezou uplne jiny zvuky. nemam sice cecko nijak moc projety, ale treba kdyz si na ticku porovnavam zvuky z cecka s klasickejma oscilatorama oproti novejm presetum s wavetable, tak je to uplne jinej synth - a to beze srandy...
biscuit píše:ja teda nevim co mate s tim samplovanim na minus dvacet. delal jsem to tak, ze jsem nahral kratkej mid a ten vyrenderoval a nechal bejt. kdyz doma budete hrat na viruse, bude vam hrat uplne stejne, tak jak je to vyrenderovany. kdyz budete ty zvuky michat do skladby, budou stejne hlasity jako tyhle. a to jsem presne chtel, ne to hustit az do nuly - to mi neprijde moc autenticky...
no hej, lenze tie nahustene budu hrat subjektivne lepsie... to je ako predavat zapraseny rolls :)
a co dynamickej rozsah ? neni lepsi samplovat treba na -3 a pak stahnout hlasitost nez takovy tenky nudlicky na -20ti ? ja nevim, treba delam neco blbe ale ja sampluju do audia vsechny externi veci cca na -3 az -6 baj voko, proste aby to neklipovalo, ale aby byla vlnka hezky pjekne naplno, takovyhle titernosti se mi uz z principu nelibej a normalizace to pak jeste zmrsi
[font=Tahoma] po poslechu doma na monitorech: [/font]sorry, jsem si celou dobu myslel, ze to fakt hraje vic tohle je fakt potichu. no omlouva me snad jen to, ze jsem to delal vcera v noci se sluchatkama