Akai mpc1000

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Uživatelský avatar
smog
Příspěvky: 233
Registrován: 21 srp 2005 21:40

Příspěvek od smog » 26 led 2006 17:46

Toolz: Muj tank se mi libi maximalne, jeste ta tmava modra je sice trochu divna, ale co se da delat, namalovat po stranach pasy a hodit kamuflaz by vubec nebylo zly, byl by to original, mozna to dam az bude cas a nahradni kryt :)

toolz
Příspěvky: 85
Registrován: 25 bře 2004 08:57

Příspěvek od toolz » 26 led 2006 17:48

mrmnk píše:este naky komentare k mpc1000 vs 2000xl ? zni to docela zajimave.. praev software (strasne omezene funkce) a nic moc efekty jsou nejvetsi minus 2000ky .. docela zacinam premyslet o vymene .. pady zas tolik nevyuzivam, pouzivam sekvencer na pc a pak si to do mpc nahraju ..
co zvuk ? porad stejnej maximalne dynamickej??
Jo, se systemem 2.10 se mi dokonce zda, ze se vylepsil, co se tyce dynamiky. Mozna je to ale jen halucinace podporovana typama na mpc-forums.com. :) Efekty jsem moc nezkousel, jenom me prekvapilo, ze 1000 ma narozdil od EB16 jen jeden typ reverbu, u kteryho muzes nastavovat asi tri parametry. Jinak to ma na masteru navic ekvalizer a kompresor, kterej by se ti moh na live mozna taky hodit. Zni to s tim naslaplejc, ale radsi jsem ho presto hned vypnul. S tema ctyrma vystupama je zasek v tom, ze jsou to vlastne dva stereopary. Takze je treba monosamply rozhodit ostre doleva/ostre doprava. Trochu zbytecnej vopich v porovnani s XL, ktery to rozeznava samo. Jinak v systemu je ted spousta novej uzitecnej veci, od soboty jeste porad objevuju novy. Fakt, ze v okne mixeru ti horni slider automaticky funguje na pan a spodni na hlasitost, taky pri zivym hrani nemusi bejt k zahozeni. Napriklad. Zkratka MPC pro 21. stoleti, no... :D

zajíc zvědavec
Příspěvky: 69
Registrován: 03 kvě 2005 21:41

Příspěvek od zajíc zvědavec » 26 led 2006 18:45

Jo ta dynamika je podle mě hodně podpořená tím, že Velocity ovlivňuje Start a Attack samplu. Nevím jestli to bylo na dvoutisícovce taky možné, ale je to fakt obrovský přínos.

Ten mix je fakt mazaný. Před každým hraním si udělám zkoušku nazvučení a nastavím si každý sampl na hladinu jakou chci. Jenom ?uknu na pad a sliderama si to nastavím podle potřeby. Vůbec se nemusím dívat na obrazovku.

Jedinou chybu kterou sem našel, tak v tom novém systemu mě při hraní s funkcí 16level kterou použiju na tune nejde hrát legato. Když zmáčknu další pad tak ten první dozní a druhý se neozve. Určitě to během pár týdnů vychytají.

mrmnk
Příspěvky: 81
Registrován: 12 čer 2002 01:49

Příspěvek od mrmnk » 26 led 2006 18:56

s tim zvukem to rad slysim.. jiny typy filtru nez lowpass se taky hodi.. ad reverb skoda.. s reverse gate reverbem se daji delat pekny veci :)
..jinak docela me zarazi ta "krehkost" .. 2000 je fakt nerozbitna cihla ...

jeste poradne proctu manual k 2500, ale stejne asi bude jeste chvili naslapana cena, ladeni bugu .. ani ted nevim v cem se lisi..

mrmnk
Příspěvky: 81
Registrován: 12 čer 2002 01:49

Příspěvek od mrmnk » 26 led 2006 19:00

co kompatibilita? chodej vam bez problemu programy a songy z 2000 i na 1000 ??
koukam na efekty .. vidim spravne ze tam chybi distortion .. ??

toolz
Příspěvky: 85
Registrován: 25 bře 2004 08:57

Příspěvek od toolz » 26 led 2006 23:16

mrmnk píše:co kompatibilita? chodej vam bez problemu programy a songy z 2000 i na 1000 ??
koukam na efekty .. vidim spravne ze tam chybi distortion .. ??
Jo, distortion tam, myslim, neni. Jen bit grunger, coz je samozrejme krapet neco jinyho... Ty efekty z EB16 mozna byly variabilnejsi, snad i lepsi (reverb urcite), ale super u tisicovky je, ze leccos muzes synchronizovat primo s tempem sekvence - pan, snad i delay nove, ty pridany LFO... To mi prijde dobry. Taky ten kompresor na jednotlivejch kanalech by se v nekterejch situacich mohl hodit. Narozdil od XL je ale tady az na reverb vsechno reseno jako inserty, coz nakonec svym zpusobem dava smysl. Filtry jsou velkej skok dopredu, myslim.

Popravde jsem jeste veci z XL natahnout nezkousel, ale vyzkousim to brzo. :)

Jinak s tou krehkosti je to fakt relativni - XL je zkratka tank, tisicovka tank neni. Ale treba plastikovy grooveboxy od rolandu nebo korga to porad hrave strci do kapsy. Takze asi tak. 8)

Cuby
Příspěvky: 28
Registrován: 15 čer 2005 12:46

Příspěvek od Cuby » 26 led 2006 23:18

Ja teda mel moznost si osahat i tu 1000ku a asi bych nemenil. Sice me XL je trosku obezni kravicka, ale nevim, nejak se mi ta 1000 nepacila(s tema padama ma Toolz pravdu)...1000 je tak dobra na koncerty, ale asi bych prece jen zustal u 2kXL. Osobne chybejici filtry v zakladu mi zase tak neva, jelikoz to potom resi Cubase a ProTools...

mrmnk
Příspěvky: 81
Registrován: 12 čer 2002 01:49

Příspěvek od mrmnk » 27 led 2006 11:11

veci ktery si opravdu na mpc cenim sou:
1/dynamickej zvuk
2/sekvencer kde si pri vystoupeni muzu vybirat z 64 tracku pomoci dvou stisku tlacitka
.. reverb a dist bych snad ozelel.. stejne uz je na ceste v55 od sony .. porad to vypada ze by bylo mpc1000 pro me spis + .
.. je tu nakej prazak u kteryho by bylo mozno 1000 omrknout a osahat??

Uživatelský avatar
Venti
Příspěvky: 798
Registrován: 20 dub 2003 10:50

Příspěvek od Venti » 27 led 2006 12:28

all.. nenasli ste na mpc1000 take nieco ako solo/mute na mixe ? Nech nemusim zakazdym sablu uplnestiahnut ?

Uživatelský avatar
MonkeyFighter
Příspěvky: 733
Registrován: 28 úno 2003 12:17

Příspěvek od MonkeyFighter » 27 led 2006 14:12

mrmnk píše: jeste poradne proctu manual k 2500, ale stejne asi bude jeste chvili naslapana cena, ladeni bugu .. ani ted nevim v cem se lisi..
2500 ma 10 vystupu(jesi sem se docet spravne teda) a o dva midi outy vic tzn 4...
a furt nak nemuzu pochopit proc i novy MPCcka maj max RAM 128 :roll:
Naposledy upravil(a) MonkeyFighter dne 27 led 2006 17:42, celkem upraveno 1 x.

Dava
Příspěvky: 69
Registrován: 11 říj 2002 11:14

Příspěvek od Dava » 27 led 2006 14:48

No jestli to rychle nacita z karty nebo po usb ,tak si myslim ze vic neni potreba.

mrmnk
Příspěvky: 81
Registrován: 12 čer 2002 01:49

Příspěvek od mrmnk » 27 led 2006 15:10

jak vlastne funguje to nacitani prez usb? umi to spolupracovat s napr. soudforgem (wavelabem) nebo je videt jako dalsi jednotka (naprd)??

Cuby
Příspěvky: 28
Registrován: 15 čer 2005 12:46

Příspěvek od Cuby » 27 led 2006 15:29

mrmnk píše:jak vlastne funguje to nacitani prez usb? umi to spolupracovat s napr. soudforgem (wavelabem) nebo je videt jako dalsi jednotka (naprd)??
Ukazuje to jako dalsi jednotku...

mrmnk
Příspěvky: 81
Registrován: 12 čer 2002 01:49

Příspěvek od mrmnk » 27 led 2006 15:35

Cuby píše:
mrmnk píše:jak vlastne funguje to nacitani prez usb? umi to spolupracovat s napr. soudforgem (wavelabem) nebo je videt jako dalsi jednotka (naprd)??
Ukazuje to jako dalsi jednotku...
aha .. a jak to funguje? samply ktery si do tyhle jednotky nahazim se mi pak zobrazi v nakym listu a z toho pak prirazuju samply jednotlivym notam?? ..

toolz
Příspěvky: 85
Registrován: 25 bře 2004 08:57

Příspěvek od toolz » 27 led 2006 17:21

Venti píše:all.. nenasli ste na mpc1000 take nieco ako solo/mute na mixe ? Nech nemusim zakazdym sablu uplnestiahnut ?
Mozna presne nechapu, o co ti jde, ale mutovani bych resil pres TRACK MUTE. Solo zrovna tak, prijde mi to elegantnejsi nez se hrabat v mixeru. Ale treba to potrebujes nejak jinak, potom sorry za bezpredmetny prispevek.

Odpovědět