Akai mpc1000

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
toolz
Příspěvky: 85
Registrován: 25 bře 2004 08:57

Příspěvek od toolz » 27 led 2006 17:30

mrmnk píše:
Cuby píše:
mrmnk píše:jak vlastne funguje to nacitani prez usb? umi to spolupracovat s napr. soudforgem (wavelabem) nebo je videt jako dalsi jednotka (naprd)??
Ukazuje to jako dalsi jednotku...
aha .. a jak to funguje? samply ktery si do tyhle jednotky nahazim se mi pak zobrazi v nakym listu a z toho pak prirazuju samply jednotlivym notam?? ..
Presne tak, je to v zasade podobny jako ZIPka u XL, 1000 umi bejt jenom slave, USB MASS STORAGE blabla, proste takova draha ctecka karet. :) Ta procedura je nicmene porad tak 5krat rychlejsi nez transferovat soubory do XL - prestoze musis fyzicky odpojovat MPC od kompu, abys z transferovyho modu vyskocil, to trochu nevychytali. Ale samply to z karty nacita pekelne rychle (opet v porovani s XL).

Uživatelský avatar
MonkeyFighter
Příspěvky: 733
Registrován: 28 úno 2003 12:17

Příspěvek od MonkeyFighter » 27 led 2006 17:53

Dava píše:No jestli to rychle nacita z karty nebo po usb ,tak si myslim ze vic neni potreba.
No kdyz si do toho chces nahazet nejaky veci na lajvko uz hotovy a rozstrihany na smycky tak je to jen tak tak...
Toolz píše:prestoze musis fyzicky odpojovat MPC od kompu.
no cuže :shock:

A eště jedna otázečka ma tisicovka taky system souboru FAT32?dik

Uživatelský avatar
MonkeyFighter
Příspěvky: 733
Registrován: 28 úno 2003 12:17

Příspěvek od MonkeyFighter » 27 led 2006 18:03

a nejde to odpojeni vyresit ve widlich dole na liste?jakoze "bezpecne odebrat hardware" ?

toolz
Příspěvky: 85
Registrován: 25 bře 2004 08:57

Příspěvek od toolz » 27 led 2006 18:10

MonkeyFighter píše:a nejde to odpojeni vyresit ve widlich dole na liste?jakoze "bezpecne odebrat hardware" ?
To se ocekava tak jako tak... Nicmene dokud fyzicky nerozpojis kabel, MPC zustava v modu USB a podle vseho ti nedovoli vyskocit. Pokud teda neco nedelam blbe, ale myslim, ze ne.

Uživatelský avatar
MonkeyFighter
Příspěvky: 733
Registrován: 28 úno 2003 12:17

Příspěvek od MonkeyFighter » 27 led 2006 18:18

hmm,tak to je fakt prapodivny :/

a este jedna vec...da se nak 1000ka narvat do racku?

toolz
Příspěvky: 85
Registrován: 25 bře 2004 08:57

Příspěvek od toolz » 27 led 2006 20:40

MonkeyFighter píše:hmm,tak to je fakt prapodivny :/

a este jedna vec...da se nak 1000ka narvat do racku?
Myslim, te to celkem blbe. Pokud si dobre pamatuju, tak to venku resili nejakejma upinacima stojanama od neceho jako QuikLok apod.

Uživatelský avatar
Venti
Příspěvky: 798
Registrován: 20 dub 2003 10:50

Příspěvek od Venti » 28 led 2006 15:41

Toolz.. myslel som.. ze chcem mute/solo jeden pad, kde mam napr kopak.

toolz
Příspěvky: 85
Registrován: 25 bře 2004 08:57

Příspěvek od toolz » 28 led 2006 18:07

Venti píše:Toolz.. myslel som.. ze chcem mute/solo jeden pad, kde mam napr kopak.
Tak to mi fakt prijde snazsi mit ho v samostatny stope a poresit to pres ten TRACK MUTE... I to solo...

Uživatelský avatar
Venti
Příspěvky: 798
Registrován: 20 dub 2003 10:50

Příspěvek od Venti » 29 led 2006 06:46

toolz.. ahaaa... tak to nejako skusim takto poriesit.

toolz
Příspěvky: 85
Registrován: 25 bře 2004 08:57

Příspěvek od toolz » 04 úno 2006 15:24

Takze jsem alespon castecne premohl lenost a vyrobil ukazku z 1000 a z XL. Sekvence vznikla v XLku, takhle ji prehrala tisicovka. Ta fakt zachovava vetsinu parametru programu vcetne obalek atd. Co se pri prevodu ztrati, je nastaveni filtru - i kdyz jsem u zde zastoupeneho "virblo-klepu" nastavil lowpass v 1000 na stejnou hodnotu, reze zjevne min, ale nijak jsem to nedoladoval. Co se tyce vlastniho srovani zvuku, prijde mi docela podobnej, stejne tak i groove. Ale stoprocentne stejny to neni, coz je slyset hlavne na tech kopakach, ktery z XL zjevne (?) vic kopou. :) Jinak vsechny zvuky nejsou hlasitostne uplne stejny (slyset to je na dvojitym kopaku v druhym taktu), coz vznika nejspis tim, ze sampler v 1000 interpretuje krapet jinak velocity v sekvenci. Slo by to jiste doladit, ale chtel jsem hlavne predvest, co se stane v pripade "upgradeu". Ty samply jsou jinak docela spina, pokud by chtel nekdo treba slyset neco jinyho (klidne svyho, proverenyho), jsem ochotnej tuhle operaci jeste zopakovat.

http://s54.yousendit.com/d.aspx?id=1QJI ... K553LETFHE

toolz
Příspěvky: 85
Registrován: 25 bře 2004 08:57

Příspěvek od toolz » 04 úno 2006 15:41

Jinak jsem si s tim hral jeste vic - prijde mi, ze XL proste ty kopaky nejak umi lip, coz je slyset prekvapive jeste vic pri vrstveni. Tam to "thump" proste je. :) Nicmene vysledek z toho pro me osobne je, ze masiny zustanou doma obe.

mrmnk
Příspěvky: 81
Registrován: 12 čer 2002 01:49

Příspěvek od mrmnk » 04 úno 2006 23:06

huuu .. tak tos mi moc nepomoh :) .. kazdopadne diky moc za srovnani ... ta vymena me furt laka -na kopaky stejne posledni dobou pouzivam jomoxe, 1000 ma konecne naky ovladaci prvky(coz je pro me na live dost dulezity a to je asi hlavni duvod proc premyslim o vymene) + ty novinky v softu, a co sem koukal na ceny na ebayi tak by se dala vybavena 2000xl prodat priblizne stejne co koupit 1000 ...
akorat by mi to asi rvalo srdce jsem uz na tu sedivou obludu dost zvyklej .. :)
..nejlip by bylo fakt si tu 1000 nekde osahat takhle k ni furt nemam dostatecnou duveru ..

zajíc zvědavec
Příspěvky: 69
Registrován: 03 kvě 2005 21:41

Příspěvek od zajíc zvědavec » 19 úno 2006 21:45

mrmnk: jediný důvod proč bych neměnil je kvalita padů (u MPC1000), jinak si myslím že je MPC1000 bezchybná mašinka.

Jinak ty pady se dají opravit. Borci na mpc foru už dokonce řeší jak nahradit ten grafitový čtvereček v padu. Možná to nebude zas takový průser.

www.mpc-forums.com

zajíc zvědavec
Příspěvky: 69
Registrován: 03 kvě 2005 21:41

Příspěvek od zajíc zvědavec » 09 bře 2006 08:41

Oprava je fakt jednoduchá. Stačí ten čtvereček slepit dohromady a pak ho nějak uchytit tam kde má byt. Pad který byl polofunkční je teďka úplně jako nový. 1k mě pořád překvapuje.

toolz
Příspěvky: 85
Registrován: 25 bře 2004 08:57

Příspěvek od toolz » 09 bře 2006 21:34

zajíc zvědavec píše:Oprava je fakt jednoduchá. Stačí ten čtvereček slepit dohromady a pak ho nějak uchytit tam kde má byt. Pad který byl polofunkční je teďka úplně jako nový. 1k mě pořád překvapuje.
Uz jsi to opravoval? A cim jsi lepil? Snad ne kancelarskym lepidlem jako ten typ na mpc forum? :)

Odpovědět