AKAI S1000PB za dva litry- ma to smysl?

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 30 led 2007 11:09

ecson: a dava to zvuku opravdu tolik navic proti softwareovym samplerum, ze se vyplati se s tim srat? Myslim tyhle stary samplery s malo pameti... Napada me, proc to spis nepouzit jako procesor- v podstate vysamplovat sampler- prohnat to tim a pak to stejne naladovat do softsampleru a jet si to pohodlne...
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Dno
Příspěvky: 318
Registrován: 20 pro 2006 23:42

Příspěvek od Dno » 30 led 2007 11:18

EW : Vrakom nenazyvam samotny TYP S1000PB ale ten konkretny kus .. Kedze ma len 2M ram a nema scsi ani samostatne vystupy ..

Uživatelský avatar
kru
Příspěvky: 242
Registrován: 20 kvě 2003 08:50

Příspěvek od kru » 30 led 2007 11:37

Cyril: no jestli ti to stoji za to...
uvedom si, ze tam zvuky pudes posilat bud pres MIDI Sample Dump a MIDI ma rychlost horsiho modemu (38 kbaudu), pripadne se tam daji nahrat na diskete, coz je o neco malo rychlejsi, ale tu disketu zas musis pouzivat pres jakejsi DOS programek, co ju umi cist - neni to normalni PC format. A samplovat to neumi.

Dno
Příspěvky: 318
Registrován: 20 pro 2006 23:42

Příspěvek od Dno » 30 led 2007 12:57

kru : 31.25kBaud je midi .. to len na doplnenie ..

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 30 led 2007 13:10

A co Roland S-220 za litr????!
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Dno
Příspěvky: 318
Registrován: 20 pro 2006 23:42

Příspěvek od Dno » 30 led 2007 13:33

cyril : vidim ze reflektujes stav midi.cz :)

LUPO
Příspěvky: 840
Registrován: 19 lis 2002 10:57

Příspěvek od LUPO » 30 led 2007 13:36

roland S-220 za litr to je MUST! to bys mel koupit! skoda ze ja ted nemam penize....

Uživatelský avatar
kru
Příspěvky: 242
Registrován: 20 kvě 2003 08:50

Příspěvek od kru » 30 led 2007 13:40

31.25kBaud je midi .. to len na doplnenie ..
Dno: no navic. O dalsich 18% pomalejsi :)

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 30 led 2007 13:40

LUPO: jo vypada to lakave, jen tomu nerozumim, neumim s tim a nevim, jestli to budu prakticky pouzivat. Proto sem zalozil tenhle thread...
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

LUPO
Příspěvky: 840
Registrován: 19 lis 2002 10:57

Příspěvek od LUPO » 30 led 2007 13:45

cyrile, me lezi doma akai s1000pb s 10 mb pameti a scsi..puvodne sme ho meli, pak ho koupil jiri potopenytanker ew, a ted ho mam zase ja. Kouzlo akai S1000 nebo PB spociva v tom ze kdyz do nej posles nejakej zvuk a pak ho nahrajes, tak ty prevodniky tomu daji urcitou barvu. At si rika kdo chce co chce, je to tak , treba bristolsky kapely, massive attack, Tricky a podobne, vsichni si tu S1000 pujcovali a pouzivali a melo to svuj zvuk. Nema smysl to rozebirat na nekonecne diskuze. Nic moc s tim v dnesni dobe asi neudelas ale pro me je to kus historie, takze si ho necham :)

Uživatelský avatar
kru
Příspěvky: 242
Registrován: 20 kvě 2003 08:50

Příspěvek od kru » 30 led 2007 13:55

Lupo: no pochybuju, ze by si pucovali S1000PB, spis plnohodnotnou S1000, takze tam slo i o vstupni prevodniky.
Kazdopadne pro nekoho, kdo ma hodne casu a chuti dostat z minima maximum je takovej starej stroj asi dobrej.

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 30 led 2007 13:55

LUPO: cili jak rikam, samplovat sampler? V podstate to pouzit jako efekt s kapku slozitejsim a zdlouhavejsim ovladanim?
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 30 led 2007 14:08

muj nazor,nez deset blbych krabic,radsi jednu dobrou...

LUPO
Příspěvky: 840
Registrován: 19 lis 2002 10:57

Příspěvek od LUPO » 30 led 2007 14:09

nunu: a jakou mas doma ty? to me zajima :)

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 30 led 2007 14:14

K2600,K2500 -)))) A pribude pokud panbuh a majitel da i jejich nejstarsi braska K2000.

Odpovědět