AKAI S1000PB za dva litry- ma to smysl?

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
LUPO
Příspěvky: 840
Registrován: 19 lis 2002 10:57

Příspěvek od LUPO » 30 led 2007 14:17

no to je asi otazka vkusu

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 30 led 2007 14:27

Nerekl bych vkusu,je to dano dost tim jakou muziku delas a co od toho nastroje pozadujes.Nemenil bych.A ta nejmensi K2000,ma to sve pochopitelne duvody.Vsechny masiny jsou spolu alespon nejak kompatibilni.2600 je tezka jako krava a potrebuju neco maleho lehkeho do zkusebny.

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 30 led 2007 15:39

Toho Rolanda kupuju, bude s nim urcite zabava...
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

parek
Příspěvky: 267
Registrován: 18 kvě 2003 01:24

Příspěvek od parek » 30 led 2007 16:01

Cyril: joj... tak dej vedet, cos vykouzlil potom 8)
Čí to byl proboha nápad se timdle živit??

Uživatelský avatar
ECSON WALDES
Profesionál
Příspěvky: 1859
Registrován: 16 zář 2002 14:52

Příspěvek od ECSON WALDES » 30 led 2007 18:15

Cyril píše:Toho Rolanda kupuju, bude s nim urcite zabava...
Nedelej to, spalis si prsty.

Roland S220 je dobrej snad jen jako podstavec pod kaktus:) Jestli chces blbnout se starym samplerem tak prihod na 3.000Kc a kup S1000. Uzijes snim hodne zabavy. Je dobrej a muze inspirovat i dnes. Jinak jak pise Lupo - je to poravdu kus historie. V osumdesatejch letech byl S1000 pojem, byl to velkej sampler. Dns jsou jiny meritka tak je tezky ho obhajovat. Ale stale je to pouzitelnej stroj.

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 30 led 2007 22:17

Ecson: chci to jen jako lofi prznitko na samply, proste vysamplovat vystup ze zvukovky a nahrat zpatky... Myslis, ze tenhle sampler zvuku nic zajimavyho neprida?
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
kru
Příspěvky: 242
Registrován: 20 kvě 2003 08:50

Příspěvek od kru » 30 led 2007 23:06

jasne ze prida, escon je zhyckanej, nebral bych ho vazne.

Uživatelský avatar
ECSON WALDES
Profesionál
Příspěvky: 1859
Registrován: 16 zář 2002 14:52

Příspěvek od ECSON WALDES » 30 led 2007 23:51

Cyril píše:Ecson: chci to jen jako lofi prznitko na samply, proste vysamplovat vystup ze zvukovky a nahrat zpatky... Myslis, ze tenhle sampler zvuku nic zajimavyho neprida?
Cyril:
Jo tak prznitko to bude dokonaly:) jestli tahle degradace zvuku je to co hledas, treba je to presne to, co se ti bude libit. Ja bych to ale nechtel ani nahodou. Ja jakmile slysim slova jako "oteplovani zvuku" nebo "przntiko zvuku" tak je zrejmy odkud vitr vane. Ztraceny tema

Cyril píše:jasne ze prida, escon je zhyckanej, nebral bych ho vazne.
Kru:
nejsem zmlsanej ani zhyckanej, ale beru to z prakticky stranky. A at uz tak ci onak S220 patri k tem abslutne nejvic nezajimavejm samplerum. Neco jinyho jsou masiny jako Ensoniq Mirage, SCi Prophet 2000/2002/+, a prvorade vse analogovy od EMU Emulator I.II.III, EMAX I. Popr KORG s anaolog filtrama DSS a DSM. ale tenhle S220... no Cyril at koupi jinak to nezjisti:)

vazne ci nevazne, preci jen tu jen plkame:) nicmene ja tyhle vsechny stary i novejsi samplery mel v ruce tak snad to ma trochu i osobni vahu.

No a mimochodem tobe jsem pred mnoha lety dohodil Roland S10 a pak ti prisel i (ted uz nevim presne bud) MKS100 nebo 220, tak by ses moh rozepsat trochu detailnej:)

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 31 led 2007 08:17

Ecson: od koho myslis ze to kupuju? :)
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Dno
Příspěvky: 318
Registrován: 20 pro 2006 23:42

Příspěvek od Dno » 31 led 2007 11:14

koupim ram a scsi board do sampleru akai s1000
email: cysta@seznam.cz

takze uz ho upgraduje ..

LUPO
Příspěvky: 840
Registrován: 19 lis 2002 10:57

Příspěvek od LUPO » 31 led 2007 13:52

Dno: sem zvedav, o kolik se pak zvedne cena :)

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x » 31 led 2007 17:13

:) no tak s odstupem casu musim rict, ze z te stare rady Akai bych snesl snad jenom S1100 a ciste jako nostalgickej kus na bici. PB jsou vyhozene penize, ten upgrade pokud ho sezenes (a v Cechach to nebude, ten inzerat me docela pobavil) te vyjde na vic nez plnej S1000 z eBay.

Przneni zvuku na sampleru slo celkem slusne na Casiu FZ1, ale za tu otravnou praci to fakt nestalo. Totez docilim na K2000 nekterym prznicim DSP ve VASTu. Mimochodem pokud touzite po praseni samplu a ruznejch extremnich hratkach se sample materialem tak ta K2000 za par svestek je fakt idealni (64 MB RAM bude myslim stacit).

Jinak moje samplerova historie:

Casio FZ1
E-mu Esi32
Kurzweil K2000S
Akai CD3000i
Akai S3200XL
Kurzweil K2000RS
Akai S5000

S3200XL nebyl spatnej (ma lepsi OS nez ty uplne stary S1/3000), ale ta S5000 je fakt jinde, uz kvuli propojeni s PC pres USB, ADATum a prehlednemu operacnimu systemu s velikym displejem, idealni na smysluplnou praci se samply. E-mu mi vadi protoze nekomunikuje s PC.

Pro me idealni dvojice S5/6 + K2/25/26 a k nim na hrani neco s analog filtrem (Pro2000,EII, EIII) a samozrejme Kaoss Pad 3 (ale to je trochu jina pohadka).

Pri dnesnich cenach S5 v zamori mi pripada vyhazovani penez za cokoliv jineho jako kravina
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Příspěvek od Acid Punk » 31 led 2007 21:57

Hej! Kdo prodava toho rolanda s-220? :)
Za litr beru hned mam zrovna litr v kapse :)

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 31 led 2007 23:50

Acid Punk: uz ho kupuju ja...
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Příspěvek od Acid Punk » 31 led 2007 23:58

koupim ho od tebe za 1,200 kc

Odpovědět