AKAI S1000PB za dva litry- ma to smysl?

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

AKAI S1000PB za dva litry- ma to smysl?

Příspěvek od Cyril » 29 led 2007 16:03

Typek nabizi na midi.cz AKAI S1000PB 2 Mb pamet za dva litry. Ma to smysl na neco do domaciho studia, nebo je to jen kram k nicemu?
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Dno
Příspěvky: 318
Registrován: 20 pro 2006 23:42

Příspěvek od Dno » 29 led 2007 16:12

je to kram k nicemu , podla mna ..

Uživatelský avatar
kru
Příspěvky: 242
Registrován: 20 kvě 2003 08:50

Příspěvek od kru » 29 led 2007 17:29

mozna sberatel z nostalgie by to mohl chtit. nejvic me na tom asi vadilo, ze je filtr nerezonantni, takze prakticky k nicemu.

Dno
Příspěvky: 318
Registrován: 20 pro 2006 23:42

Příspěvek od Dno » 29 led 2007 17:30

hlavne problem vobec rozsirit pamat .. a neni tam ani SCSI .. takze aj pripojit disk, cdrom je problem ..

Uživatelský avatar
bodyia
Příspěvky: 1073
Registrován: 03 pro 2002 10:34
Vybavení

Příspěvek od bodyia » 29 led 2007 17:51

cyril: je to nesmysl... zvlášť když to srovnáš třeba s S5000 full, kterej tu za necelejch 6t. prodával Tomáš.

Uživatelský avatar
kru
Příspěvky: 242
Registrován: 20 kvě 2003 08:50

Příspěvek od kru » 29 led 2007 18:13

Dno: da se tam dokoupit SCSI karta a pamet, i filtr lepsi myslim, no ale za ty komplikace to fakt vubec nestoji.

Dno
Příspěvky: 318
Registrován: 20 pro 2006 23:42

Příspěvek od Dno » 29 led 2007 19:07

kru : da sa dokupit vzdy .. otazne je ci ho zozenies atd .. a ked sa predavaju aj vybavene modely , tak by som rozhodne siel do niecoho vybavenejsieho ..

Uživatelský avatar
ECSON WALDES
Profesionál
Příspěvky: 1859
Registrován: 16 zář 2002 14:52

Příspěvek od ECSON WALDES » 29 led 2007 21:27

Cyril:
S1000PB neni klasickej sampler, neumi samplovat. "PB" PlayBack umoznuje pouze prehravani samplu z jinyho media (disketa/CDrom/HDD/ZIP). Ja ho mel pred asi 8 rokama. Ma zdlouhavy ovladani, ale jinak je to dobrej stroj na jednoduchy prehravani bicich samplu, nato jsem ho taky mel. Umel 10 separatnich vystupu coz bylo fajn a ta mala pamet byla vic nez dost na vvelkou hromadu bicich samplu. Proti plny S1000 ale neumoznuje krome samplovani ani potrebny destruktivni editace jiz existujicich samplu, jako CUT/COPY/PASTE, FADE IN/OUT, LOOP a pod. Proste vse to, co dela sampler samplerem. V dnesni dobe je pouzitelnej uz jen pro nadsence. Ja bych ho nechtel kvuli tomu zdlouhavymu a neprehlednymu programovani a hlavne kv otravnymu prevodu samplu z WAV na S1000 format.

pokud sampler, tak rikam to stale dokola - doporucuju dokonaly S5000 a S6000, nebo vetsi modely EMU ultra.

Cyril ty bys ale sampler a ani cokoli jinyho stejne nekoupil, ses moc velkej spekulant:)

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 29 led 2007 21:31

Tak diky, kluci.

ecson: :) nahodou postupne nakupuju... :) Mrkni na muj podpis, z nebe mi to nespadlo ,)
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
ECSON WALDES
Profesionál
Příspěvky: 1859
Registrován: 16 zář 2002 14:52

Příspěvek od ECSON WALDES » 29 led 2007 21:33

bodyia píše:cyril: je to nesmysl... zvlášť když to srovnáš třeba s S5000 full, kterej tu za necelejch 6t. prodával Tomáš.
AtomX prodaval za tech 6.000,- starej AKAI S3000XL ne S5000. S3000 ma stejny neprehledny ovladani a i celkouvou strukturu jako stara serie S1000.

S5000 je uplne jina trida za jiny penize s totalne odlisnym ovladanim (supr prehelednym a rtychlym) ale hlavne s neuveritelne propracovanejsi syntezou a editacnia moznostma. O velikosti pameti, HDD, moznosti ADAT a USB ani nemluve.

gumajs
Příspěvky: 49
Registrován: 28 pro 2006 07:00

Příspěvek od gumajs » 29 led 2007 21:41

Sice to neni predmetem tydle debaty, ja rikam pokud sampler tak mpc4000, pak neni o nicem, cena je kurevska, ale bazarove se da sehnat docela uz levne a je o co stat

Uživatelský avatar
ECSON WALDES
Profesionál
Příspěvky: 1859
Registrován: 16 zář 2002 14:52

Příspěvek od ECSON WALDES » 29 led 2007 22:17

gumajs píše:Sice to neni predmetem tydle debaty, ja rikam pokud sampler tak mpc4000, pak neni o nicem, cena je kurevska, ale bazarove se da sehnat docela uz levne a je o co stat
na hiphop nebo ducky mozna. Ma to ale malo vystupu, a vubec ten koncept je moc tesne usitej na loop muziku.

gumajs
Příspěvky: 49
Registrován: 28 pro 2006 07:00

Příspěvek od gumajs » 29 led 2007 22:28

to myslim ze, malo vystupu, 4x MIDI OUT, 2xMIDI IN, 8x analog out, 2xmaster balances, videl si zadni pult od ty 4000, je perfektni bubenik a pres pady zahrejes melodii, pripojenim jedoduchy midi kontroleru je to top vec, navic to funguje i jako midi kontroler pro cokoliv

Dno
Příspěvky: 318
Registrován: 20 pro 2006 23:42

Příspěvek od Dno » 30 led 2007 03:02

EW : atomx predaval S3200XL , ked uz chceme byt presny .. ale v plnej vybave, rozsirenu vsetkym moznym .. hlavne 32M ram a scsi , co je potrebne .. oproti tomu S1000PB s 2M ram a bez scsi je vrak ..

Uživatelský avatar
ECSON WALDES
Profesionál
Příspěvky: 1859
Registrován: 16 zář 2002 14:52

Příspěvek od ECSON WALDES » 30 led 2007 11:05

Dno, jo byla to S3200XL, preklep jsem se - Nicmene upozronoval jsem ze se nejednalo ne o S5000, ale o model z predchozi generace S3200XL.

Kazdopadne at uz byla S3200XL vybavena cim chtela tak je to stale koncept postavenej na prastary architekture puvodni S1000, takze i kdyz to ma AES/EBU digital I/O a nebo rozsirujici kartu s filtry (dost spatny mimochodem) nebo zoufalej EB16 efektak tak je to stale stejnej sampler jako ta S1000 jen se spoustou digi blbinek kolem. Neni to spatna masina ale dnes uz malo kdo sni bude chtit pracovat. Myslim ze ale neni na miste nazvat S1000PB vrakem..to je prehnany tvrzeni. Spousta nadsencu na tom jeste dens udela hromadu muziky. I me tenkrat kdyz jeste staval 20.000 poctive slouzil. Ja v ni mel 10MB i SCSI.

Odpovědět