AKAI S1000PB za dva litry- ma to smysl?

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 01 úno 2007 00:04

Acid: fajn, kdyby mi byl na nic, domluvime se. Nejdriv ho ale vyzkousim. Podle manualu z netu se zda, ze se da skrz nej pustit zvuk a rovnou zase nahravat vystup, coz by mohlo fungovat jako krasny jednoduchy 12bit kurvitko... uvidime
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Příspěvek od Acid Punk » 01 úno 2007 00:25

Tak ok, myslim ze je to naprosto neuzitecna hracka ale je presne na to, co stim chci delat, bude to hrat samply vedle syntaku :) potrebuju si uvolnit zvukovku jednak si hrat na sampler moc nedovede a hlavne kdyz jedu samply z fruity tak je problem tak nejak zaroven i nahravat vsechno co prichazi z venku - dela to nepouzitelnou latenci coz zase prestava mit smysl vubec z toho ty samply jet, coz se ted ukazuje jako podstatny a bez dalsiho pristroje neprekonatelny problem :)

Mno pls zkus ho vyzkouset do nedele, v pondeli bych ho mohl koupit, mam uz od patku tohoto tydne volno do nedele pristiho, par lidi se domluvilo (necekane v ramci jejich narozeninove oslavy) ze si u me chteji zahrat na Tiracon 6V (bozzii!) co ted mam, chce prijet i basak (v kapele jim padlo nahravani, padly naprosto vsechny plany na ten volny tyden, pac proste nesehnali mikrofon a nahravat bici bez mikrofonu - nahravani desky se rusi :))))) a najednou vyvstal problem ze kdyz uz se spontane chysta jamovaci akce a budeme chtit ten jam nahrat tak nemuzeme jet nic z kompu, a to je sakra problem, kdyz mame sanci nahravat, a cely tyden zrovna ted! :-)

No sampler na bici by se mi zrovna ted ted ted hodil protoze jsem dneska necekane dostal 500 kc a to znamena ze pristi tyden i kdyz 1000 kc pustim tak bych nemusel byt ohladu! :-)

Takze jedine co nesedi je, ze mi zase jako vzdycky utekl sampler tesne pred nosem :)))

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 01 úno 2007 00:32

Acid: jeste si muzes koupit ten akai za dva litry, zas je na midi.cz
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Příspěvek od Acid Punk » 01 úno 2007 00:41

Mno pokud jsem jsem ho hodnotil spravne tak ma to cdrom ale ne scsi takze do nej tudy samply nedostanu, ma to diskety ale pc si neporadi s akai formatem, a jako bonus to neumi nahravat, a inzerent za to chce 2000 kc, to vazne nelze myslet vazne.

A krom toho, ja hlavne nemam tech 2000 kc :-)

gumajs
Příspěvky: 49
Registrován: 28 pro 2006 07:00

Příspěvek od gumajs » 01 úno 2007 02:39

Prvni sampler co ma cenu koupit je AKAI MPC 500, a to je ještě musíme odpustit hodně veci, nechapu smysl teto debaty

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 01 úno 2007 08:47

gumajs: resime netradicni pouziti sampleru. Jako zvukovyho procesoru.
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Příspěvek od Acid Punk » 01 úno 2007 15:20

Zatimco ja mam na zvukovy procesing cool edit ve kterem se da 12 bit s 30 Khz nastavit, a zas ten hw sampler potrebuju na hrani bicich :)

LUPO
Příspěvky: 840
Registrován: 19 lis 2002 10:57

Příspěvek od LUPO » 02 úno 2007 10:20

Samply do akai S1000PB se dostanou i normalne pres midi jako midi dump ze sound forge.(tusim z nejake starsi verze 3,nebo 4...uz si nepamatuju. Trva to trochu dyl ale JDE to. ulozit se pak muzou na disketu.

Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Příspěvek od Acid Punk » 04 úno 2007 00:51

:) informace ceny zlata! dik!

LUPO
Příspěvky: 840
Registrován: 19 lis 2002 10:57

Příspěvek od LUPO » 11 úno 2007 08:30

jinak sem malinko zagoogloval a K-Audio nabizi rozsireni pro akai S1000 od firmy MUTEC. IB-103 SCSI board 50pin external / 50pin IDC internal Akai S1000/1100 za 3800,-

a jeste EXM-008 8MB Akai S1000 / 1100 za 3370,-
kdyz k tomu koupite akai S1000PB za 2000, celkove vas to vyjde na 9170,-

Uživatelský avatar
bodyia
Příspěvky: 1073
Registrován: 03 pro 2002 10:34
Vybavení

Příspěvek od bodyia » 11 úno 2007 16:31

JEstli ho někdo chce jenom jako downscaler na 12-bit (Cyril:-)), doporučoval bych se podívat na DSI Evolver, tam je výstup libovolně 2 až 16 bit, externí signál může spouštět i trigger, takže následně obálky, lfo... Je to menší, využití neporovnatelně vyšší, spolu s tím ale i cena, za dvojku není.

MSK
Příspěvky: 187
Registrován: 31 črc 2006 15:30

Příspěvek od MSK » 11 úno 2007 18:06

No jenze je tu dalsi hacek, zhruba pred trictvrte rokem jsem chtel ten akai od tohohle stejnyho borce (cysta) koupit. Takze jsem mu hned napsal ze ho beru, domluvili jsme si kdy a kde se sejdeme a den pred tim nez jsme se meli sejit mi typek napsal ze se omlouva, ale ze na to prdi a ze si ho necha..

cili, obavam se ze ty soucasti na upgrade neschani proto, ze by ho chtel vytunit a pak zvednout cenu..

cysta
Příspěvky: 11
Registrován: 29 dub 2004 00:05

Příspěvek od cysta » 15 úno 2007 08:41

ahoj
no perfektne jsem se pobavil kdyz jsem videl jakou muj inzerat vyvolal debatu uz jsem ho prodal za ty 2litry i kdyz se zda byt k nicemu (2mb ram apod.) myslim ze jeho cena je proste v tom zvuku ktery novejsi vymakanejsi kramy proste nemaj tečka a zajimavy je ze jsem nikdy nevidel v ČR inzerat na AKAI S1000

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 15 úno 2007 09:03

cysta: jak jsi prisel k tomu svymu nicku? Je neuveritelnej :) Na paty ti slape snad uz jen Jatrovka a Parek (brr)
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Odpovědět