DIY synths

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
Ctirad
Příspěvky: 1448
Registrován: 03 říj 2003 13:16

Příspěvek od Ctirad »

MSK píše:no jak na to tak koukam tak bude asi nejschudnejsi z commodoru vykuchat
SIDy a postavit midibox sid..
Ničit starý funkční nenahraditelný počítače kvůli jednomu brouku je prasárna.
schema toho prevodniku jsem vubec nepochopil, je to cely naky zmateny...
Co jsi na tom nepochopil? Vždyť je to úplně učebnicový zapojení. 6850 plácnutej na procesorovou sběrnici, jeho taktování hodinama a výstupní buffer z hradel a vstupní s optočlenem. U interface na PC gameport je to úplně totéž, akorát brouk (jiný) už je integrovaný na desce.

MSK
Příspěvky: 187
Registrován: 31 črc 2006 15:30

Příspěvek od MSK »

Ctirad: prasarna? Nenahraditelny? No nevim, ty lidi co to od nich mam rikaj vsichni jak by to bejvali malem uz davno vyhodili na hnuj a ted kdyz videj ze o to mam zajem tak si za to reknou 500, to je prasarna.
Je to tvuj nazor a ja ti ho neberu. Ale ja treba nebejt v tom SID tak o to ani nezakopnu. Ja pisu softy na novy pocitace a vim ze commodore nema krom toho ze z nostalgie jednou za deset let vytahnes kazetu a zahrajes gamesu za mak cenu.

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x »

No nevim proc prasarna, vis kolik se toho sesrotovalo nebo proste jenom vyhodilo do smeti? Ja z toho alespon vybrakuju ten chip ...
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

MSK
Příspěvky: 187
Registrován: 31 črc 2006 15:30

Příspěvek od MSK »

nechcete taky nekdo zkusit postavit ten klon TB303? ze bych mel s kym menit zkusenosti:) vypada to ze to je synth presne podle schematu TB303 akorat oklestenej o sekvencer a patterny a misto toho tam je rovnou midi prevodnik..

MSK
Příspěvky: 187
Registrován: 31 črc 2006 15:30

Příspěvek od MSK »

hmm, tak tohle uz je opravdu pro fajnsmekry.. minimoog:)

http://www.arpeggi8.com/synth/minimoog/mini.html

bluem

Příspěvek od bluem »

na ten minimoog som pozeral - je fakt pekny... ked budem stary, tak si ho postavim:) ale skor by som na zaciatok nieco mensie z tej sajty - ci su tie veci aspon funkcne... mozno tu tb303clon... ale neviem kedy:)

MSK
Příspěvky: 187
Registrován: 31 črc 2006 15:30

Příspěvek od MSK »

To jo no, v duchode bude casu:)) ten 303 klon by funkcni mel byt, koukal jsem na schemata originalni TB303 a ta cast syntaku je identicka, akorat tam je pridelany jinak to midi rizeni..

Uživatelský avatar
ADDyS
Příspěvky: 269
Registrován: 21 čer 2002 09:15

Příspěvek od ADDyS »

MSK píše:hmm, tak tohle uz je opravdu pro fajnsmekry.. minimoog:)

http://www.arpeggi8.com/synth/minimoog/mini.html
tam nemas VCO,takze je to o nicom...

bluem

Příspěvek od bluem »

tb 303 clon - nenasiel tam nahodou niekto na tej sajte program do toho PIC-u? lebo by ma dost stvalo, ak by na tak jednoduchu vec som to nezohnal...

MSK
Příspěvky: 187
Registrován: 31 črc 2006 15:30

Příspěvek od MSK »

taky jsem ho hledal a nenasel, napsal jsem autorovi jestli tam nekde je nebo jestli ho nekde poskytuje mail..

bluem

Příspěvek od bluem »

az sa nieco dozvies, daj vediet:)

MSK
Příspěvky: 187
Registrován: 31 črc 2006 15:30

Příspěvek od MSK »

bluem: to je jasny, az napise tak sem bud pastnu link, nebo to hodim vsem co to budou chtit na mail..

Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Příspěvek od Acid Punk »

Zdar můžu se zeptat, je to lehce mimo, potřeboval bych jednoduchý sw nebo klidně bych koupil i hw, patternovy sekvencer, ať se dají hned za chodu předem nahrané midi party hned bez zpoždení levou rukou přepínat a pravou při tom ladit cutoff echo a podobné blbiny :)

Víte o něcem? Když sw program tak ať se dá na klávesnici pohodlně přepínat jen klávesami, bez nějakého přemýšlení prostě radost z intuitivního hraní :)

MSK
Příspěvky: 187
Registrován: 31 črc 2006 15:30

Příspěvek od MSK »

bluem: tak typek se neozval.. takze spatny.. ale rikal mi kamos ze prej by se dal vyuzit softik do klasickyho prevodniku midi-cv, nevim zase tolik do picu nevidim, nevis? fakt rad bych to zkusil postavit..

Acid punk: co treba Korg Electribe ER, nebo EA? oba jsem mel a myslim ze splnuji to co pises...

Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Příspěvek od Acid Punk »

Diky! Za radu, tak jsem to projel a zda se ze Korg EA-1 je tak lacina a neuzitecna hracka ze by mohl presne umet jen to co po nem chci a jen a jen to :) skvely primitivni prepinac midi paternu :)

Odpovědět