Forssell D/A (pry lepsi nez EMM LABS a DAD) vs. nunu DAC

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
nunu

Re: Forssell D/A (pry lepsi nez EMM LABS a DAD) vs. nunu DAC

Příspěvek od nunu »

No nic, vypinam hracku a jdu spat -)))) Skoda ze to neumim vyfotit aby to bylo tak hezke jak to ve skutecnosti sviti. :cry:

Tudy

Příspěvek od Tudy »

Kermitak píše:Zbytecny to neni, ale fakt bych to odsunul nekam na konec, za wordclock ;)
Taky dávám hlas za prioritu WordClocku..
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

nunu

Příspěvek od nunu »

http://www.ttc-audio.cz/P1000533.jpg
http://www.ttc-audio.cz/P1000534.jpg

Dlooouho jsem tu nebyl, tak zase neco ukazu...DAC a clockgenerator...

fova

Příspěvek od fova »

To znamena, ze uz to mas dodelane a zajemci se mohou hrnout? :wink:

To me doma zena asi nepochvali.

monoque

Příspěvek od monoque »

Neak sem to cele od zacatku prehledl, taky me to moc zajima na test, rad bych to srovnal s HEDD192, Forssell Mada-2, SSL nebo mozna s DA co jsou v Eventide atp...? Nechcete neak vsichni nechat kolovat a udelat report, samozrejme zalezi na tvurci? Bylo by to hodne zajimave a na mistni pomery nevidane:-)kazdy mame neco doma a komplexni porovnani by mohlo posunout projekt dal...co myslite? Nunu?

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

nunu : dlho si tu nic nepisal .. to si s tym mal tolko roboty ?

nunu

Příspěvek od nunu »

Pytkin píše:nunu : dlho si tu nic nepisal .. to si s tym mal tolko roboty ?
Nee, zavreli mne do blazince -))) Ted vazne, potreboval jsem trochu oddych...

Fova - dodelane to mam, ale zatim pro HiFi, tezko by jste to chteli s centimetrovym celnim panelem... Je to na prvnim miste vymenit hifi panel za rackovy, jenze neni to uplne zas tak jednoduche, ale urcite to pujde -).

monoque: S forssellem to srovnavane bylo, no od te doby jsme zase kousel pokrocil dopredu. Jakmile se mi podari skloubit termin s kolegou a majitelem, jdem na prime srovnani s Meitnerem, konkretne EMM Labs XDS-1. A tam dostanu na prdel... Ale zalezi mi na tom, jak moc... Slysel jsem ten dabelsky stroj, je to fakt parada a masakr. Jenze cena mu tak trochu odpovida.

Tady mam jeste stribrnaka...http://www.ttc-audio.cz/P1000507.JPG

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Pro upřesnění bych poznamenal, že zminovaný Forssell DAC na začátku threadu byl jeho starší původní model, který několik let používal. Poté vytvořil Fred Forssell model nový a po podrobném srovnávání se dospělo k závěru, že nový zní v mnoha směrech ještě podstatně lépe, takže tento nový model je tím, který je ted k dispozici jako finální produkt MDAC-2 (případně MADA-2 nebo MDAC-4). Mám ho samozřejmě tady :)

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

http://www.velvetsound.net/store/show/1 ... categories :wink:

EDIT: před chvilkou ses ptal: můžu se zeptat na CZ cenu ? Jen co odpovím už jsi dotaz smazal ? :))

nunu

Příspěvek od nunu »

Ivo, ja ti to postnul do SZ jsem si rikal ze to treba nebudes chtit ventilovat, tak teda pro ostatni aby byli v obraze, ptal jsem se na cenu...

nunu

Příspěvek od nunu »

a nez jsem to dopsal sem tak jsi to napsal taky -)

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Nemáme co skrývat :)

nunu

Příspěvek od nunu »

Presne :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Uz dlooouho jsem nepouzil tady tohoto naaadherneho smajla -)))) :mrgreen: Bohuzel nikdy se nam nepodarilo sladit termin, a jsi prilis daleko abych jen tak sedl do auta a jel se podivat... EMM XDS-1 mam za rohem... Jinak je jasne ze i ja nejake srovnani mam, posledni takove bylo s Audio Research DAC 7, mimochodem pouziva stejnou koncepci a dokonce i stejne cipy jako novy forssel, cili dac od texas instruments a diskretni analogovou cast. Zbytek retezce byl predzesilovac AR REF 5, classe monobloky, BW 801N a k nim na malou vypomoc dva tusim 15" suby. Sestavicka kterou ma malokdo. Odchazel jsem naprosto, ale naprosto spokojeny, detaily psat nebudu, protoze jsem zaujaty a jelikoz se o tom nepise, nebudu to delat ani ja. Ale jelikoz XDS mi to pekne natre, myslim ze bude dost legrace okolo jeste.

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

nunu píše:Fova - dodelane to mam, ale zatim pro HiFi, tezko by jste to chteli s centimetrovym celnim panelem... Je to na prvnim miste vymenit hifi panel za rackovy, jenze neni to uplne zas tak jednoduche, ale urcite to pujde -).
Hele ja mam stejne hifi panel, na to sere pes ;) Co na tom uz funguje?
nunu píše:monoque: S forssellem to srovnavane bylo, no od te doby jsme zase kousel pokrocil dopredu.
V cem jestli se muzu ptat?

nunu

Příspěvek od nunu »

Kermitak píše:
nunu píše:Fova - dodelane to mam, ale zatim pro HiFi, tezko by jste to chteli s centimetrovym celnim panelem... Je to na prvnim miste vymenit hifi panel za rackovy, jenze neni to uplne zas tak jednoduche, ale urcite to pujde -).
Hele ja mam stejne hifi panel, na to sere pes ;) Co na tom uz funguje?
nunu píše:monoque: S forssellem to srovnavane bylo, no od te doby jsme zase kousel pokrocil dopredu.
V cem jestli se muzu ptat?

Vse krom reakci na dalkove ovladani. Jinak vse s myslim i vychytanyma mouchama. Nicmene pocitam s tim, ze budes chtit racka. Panely se delaji nove, vyjde to levneji nez to realizovat do tech puvodnich. Cili zapnuti a vypnuti se deje mikrospinacem, je tam inteligentni modul zapinani, v podstate je to tak ze se chova jako mechanicky vypinac, ale ovlada se jen tlacitkem. Ten kdo zapina centralne, tak kdyz byl dac zaply, opet se po privodu napajeni sam zapne a korektne najede. Potom mame 6 digital input, z cehoz jsou 4 aes/ebu a dva spdif. nasleduje tlacitko ext. sync kdy jde na kazdy vstup navolit budto externi nebo interni synchronizace. Format externi synchronizace je "superclock", protoze je zhovadilost prevadet superclock na word, ten distribuovat a nasledne prevadet znovu z wordclocku na superclock. Superclock je 256*fs, ma to jedinnou nevyhodu, neda se jednoduse tahnout na stovky metru, ale myslim ze vsichni budou mit clockgenerator a dac v jednom racku, ne li hned pod sebou, cili to pokladam za zcela bezpredmetne. Dalsi tlacitko je MUTE kdy zazvoni telefon nebo nastane jiny pripad kdy je treba rychle vsechno utlumit. Displej ktery zobrazuje utlum je v realnych jednotkach dB, zadne pseudo cislo. Nasleduji dve tlacitka volume, dolu a nahoru. Pri kratkem stisku krok 0,5dB, pri deslim stisku je rolovani rychlejsi. Z -95,5dB na 0dB se dostanes za cca 9 sekund. Pokud by nekoho sral ten displej, tak soucasnym stiskem volume - a volume + se vypne a nesviti. Opetovnym stlacenim se zase zapne. Samozrejme ze i s vypnutym displejem lze ridit hlasitost.

Stale se vyrabeji nove soucastky, sedly si k tomu lip, bohuzel jsou krapet drahsi, no ne dramaticky. Rozdil neni zasadni, mne to ale sedi jeste vic, je tam jeste vic klidu a jeste min zrna... HW je stale stejny, ten se nemeni...

No u u clockgeneratoru je tlacitko power, nasleduje 6 tlacitek pro frekvence 44,1 - 192kHz, displej kde se zobrazuje navolena frekvence a tlacitka displej off a displej on. Nekomu to muze vadit kdyz to v seru sviti a odvadi pozornost. Vystupy hodin jsou 6x wordclock, 4x superclock a 2 x ve formatu AES/EBU pro ty co nemaji karty s wordclockem a maji jen SPDIF in a moznost v ovladacich zvolit externi clock.

Odpovědět