Forssell D/A (pry lepsi nez EMM LABS a DAD) vs. nunu DAC

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
nunu

Re: Forssell D/A (pry lepsi nez EMM LABS a DAD) vs. nunu DAC

Příspěvek od nunu »

Souhlasim ze u te nejvyssi tridy je to bez dalsich zbytecnosti. I ja pokud bych si mohl dovolit meitnera nebo forsella tak bych si poridil tyto stroje. To ze jsem o trochu horsi mez absolutni svetova trida mne zas tolik nevadi. O vikendu budu mit snad nejaky kus i pro sebe tak zkusim vymyslet jak se k tobe dostat. Mas doma i AX-24 ?

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Tady se nejedná o soutěž :) Cough by si to pujčil a poslechl v každém případě (tyhle věcičky spolu nadšeně probíráme léta :) To že tam měl tvůj DA je jen shoda okolností ... Těším se že mi to pošleš. AX-24 tady mám ... Mimochodem v neděli mě navštívil a celé odpoledne pozorně poslouchal a testoval moje nové bedny ... možná se taky podělí o dojmy ...

nunu

Příspěvek od nunu »

Podelil -))))))))) A pochvalil, to teda zase jo... S tim poslanim, spis jsem myslel ze bych se ukazal osobne, pokud by to teda nevadilo. Ctel bych to totis slyset taky :P :P :P Hlavne na necem fajnovem abych vedel o kolik se muzu jeste pripadne posunout a zda to ma u mne smysl. Troufam si rict ze pro ty co maji bedny jako ja za par kacek to smysl mit nebude :mrgreen:

Cough ten muj nemel nahodou, on si ho koupil jako jeden z prvnich a kdybych nebyl tvrdak, tak by mi sebral i ten muj prvni kus. Ale nedal jsem se -)) Tim ze se zname nejakou dobu a vim ze tomu rozumi i technicky, ma pristup jako jeden z prvnich k nejakym novym vecem a vylepsenim, takova zpetna vazba -)

Ja bych preferoval asi nejaky vikendovy den nejlip. To je nejvetsi sance, rano vyjet a vecer domu. Mimochodem, jak dlouho ti trva cesta do krnova ? Klidnou jizdou.

matucha

Příspěvek od matucha »

Nunu... ja myslim, ze potencialnich kupcu je po celym svete fakt hodne. Samozrejme musis udrzet nizkou cenu / vysokou kvalitu, ale myslim, ze vpohode vypalis par vyrobcum rybnik. Ale samozrejme se to neobejde bez hajpovani na forech, nejaky reklame, rozposilani "vzorku"... ale zijes jenom jednou a tohle je podle me fakt velmi dobra sance, neotalej. Vim, ze to neni jednoduchy, ale kdyby bylo, tak to dela kazdej a pak to nebude davat smysl.

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Přesně tak ... kdyby ten tvuj převodník stál stejně jako Forssell nebo dokonce jako Lavry Gold apod, už by to bylo obtížnější. Ale za tuhle cenu a pokud ještě uděláme přímé porovnání s Lavry Black (nejen poslechové) máš dveře otevřené dokořán ... Jenom holt to musí mít nějakou jasnou nabídku (stránky apod) a hlavně musí být co prodávat :)

nunu

Příspěvek od nunu »

Nebudete mi verit, ale snazim se a delam na tom -))) :oops:

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Chce to ještě si vypujčit Benchmark DAC-1 (vedle Lavryho další takový velmi populární samostatný DAC v ceně do 1000 USD) a též porovnat a s výsledky pak seznámit veřejnost ...

matucha

Příspěvek od matucha »

nunu píše:Nebudete mi verit, ale snazim se a delam na tom -))) :oops:
Ja ti verim, ale akorat kdyz sme se videli naposled, tak si byl hodne nesmelej s tim neco dal delat... ale to asi bylo tim, ze si zrovna dokoncil nejakou cast a byl vycerpanej jak psychycky tak financne. To znam ;). Tohle tady ma byt povzbuzeni.

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Porovnani s Lavry Black a Benchmarkem bude urcite zajimavy z duvodu "aby se nereklo", ale myslim, ze si to s nima vytre zadek (pardon, ale jinak to neslo ;) Urcite bude zajimavy prave i porovnani s high endem, aby lidi vedeli ze nejen ze si za stejny prachy muzou koupit lepsi vec (proti lavry black, benchmark apod.), ale i ti, co chteji high end si ho muzou koupit levneji (forssell, meitner, gold, apod.). Samozrejme tyhle kousky jsem neslysel, ale podle toho co ucastnici testu s forssellem psali, asi to bude ta spravna kategorie pro tvuj dac :]
A rozhodne se do toho opri, my muzem chvalit na forech, ale to nema cenu, dokud nebudou mit lidi sanci to koupit. Go go go!!! :))

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Benchmark u nás dodává Panter. Pokud DAC-1 budou mít na skladě, můžu si to od nich bez problému pujčit ...

fova

Příspěvek od fova »

Ivo muze na Gearslutz udelat peknou reklamu :wink:

W.Cable

Příspěvek od W.Cable »

Tak tomuhle hodne fandim. Nepremyslel si Nunu nekdy nad komplexnejsim reseni? Napriklad:
2xAD-DA o velikosti 2U s kontrolou peaku, nunu kukacky s wordclockem.
Little 2ADA
Obrázek

8xAD-DA o velikosti 4U s kontrolou peaku, nunu orloj vysilajici wordclock i superclock.
Big 8ADA
Obrázek
:)

Tudy

Příspěvek od Tudy »

W.Cable píše:..Nepremyslel si Nunu nekdy nad komplexnejsim reseni? Napriklad:
2xAD-DA o velikosti 2U s kontrolou peaku, nunu kukacky s wordclockem :)
Takže tobě jako nestačí, že v té naší ucaprtané zemičce a v domácích podmínkách vzniklo něco, co šlape na paty světové špičce..
"vrať se hochu zpátky na zem, vždyť ty lítáš jako blázen" :)
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

matucha

Příspěvek od matucha »

no ja doufam, ze vicekanal bude ;)

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

AD je ale asi trochu tvrdší oříšek než DA ...

Odpovědět