Forssell D/A (pry lepsi nez EMM LABS a DAD) vs. nunu DAC

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
Kermitak
Moderátor

Re: Forssell D/A (pry lepsi nez EMM LABS a DAD) vs. nunu DAC

Příspěvek od Kermitak »

nunu: covece ty reagujes jak desetilety decko ;) Ja se ti nesnazim poplivat prevodnik (koneckoncu jsem mel duvod ho koupit), ja se jen snazim zjistit, cim to, ze ten test dopadl jak dopadl. Odpovedi typu "ja to mam dobre, oni to maj na hovno" to moc neosvetlej. Znamena to tedy, ze maji vsichni do jednoho blbe zvladnutou synchronizaci na externi clock?
BTW s tim blue - nohy na zem, v necem byl lepsi ;) Konkretne nebyl tak ostrej, coz je jedina drobna vytka, kterou k tvymu DAC mam. Ale cough kdysi psal, ze tuhle ostrost spravily hodiny (pokud si dobre vzpominam), tak uvidime.
Jo BTW tipuju ze vysledky toho testu jsou prevzaty z nejakyho hifi fora - link? (EDIT: uz nic, nasel jsem to ;)

nunu

Příspěvek od nunu »

neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee, nikdo mne neposloucha... zkusim to rict jinak.

nunu

Příspěvek od nunu »

Desetilete decko je jeste dobre, nekdy jsem i horsi... Nicmene k tematu. Je jiste nekolik cest jak se dobrat hezkych vysledku. Nikdy bych si nedovolil rict ze vsichni ostatni jsou kokoti, jenom ja jsem hvezda, to ani omylem, jestli to tak vyznelo, tak jsem to takto opravdu nemyslel. Nebylo mysleno ze to maji nahovno, maji to poresene jinak, k obrazu svemu, tak jak potrebuji a jak to uznali za vhodne. A jestli to maji dobre poresene jinak, muzou byt ostatni cesty zanedbane, nebo nemuseli se tim tolik zaobirat, protoze to meli proste poresene takto. A poresili si to prave tak z nejakych duvodu. Proc tomu tak, to nevim, to vi konkretni konstrukteri kteri to vymysleli. Ja jsem si zvolil nejake reseni, a troufam si tvrdit ze pokud reknu ze to je v mem pripade takto lepsi, bude to nejspis pravda.

Cough to pastnul na slovanet a tady, slovanet jsou hifi kamaradi, tady jsou profi kamaradi.

Jinak ta ostrost, je to uhel pohledu, ja mam treba rad tvrde membrany, uderny zvuk, nevim jak to popsat. Proste takovy ktery kdyz ma pohladit tak je sametove hebky a kdyz ma zariznout, tak seka hlavy. Jenze je to pak mnohem nekompromisnejsi, mnohem vic to odhaluje jine nedostatky.

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

V pohode, ja to s tim "ja to mam super, ostatni na prd" myslel spis ze srandy ;) (resp. tak ze vim, ze to nemyslis vazne)
S tou ostrosti - to neni o pohledu, to je o zvuku, kterej z toho leze, ostry je to uplne na vsem a neni to dobre, kdybych na tom michal, bude vsechno tupy. Ale rikam, kdyz o tom kdysi cough psal, rikal, ze po zapojeni hodin se to zahladilo, tak nevim, doufam, ze se tak stane, pak budu v nebi.

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Jo, nasel jsem to:

"1. Interní hodiny Lynxu > nunu DAC - presne, presna lokalizace, ale takove "urvane" řezající...
2. Hodiny z AD Lavry Blue > Lynx > nunu DAC - priemny zvuk, velky prostor "tady vsude sedel", mekci basy, ale barvy nastroju tak trochu falesne, zkreslene, umelohmotne....
3. nunu Wordclock > Lynx > Nunu DAC a zaroven prime propojení Nunu Word clock a nunu DAC - jednoznacne nejlepsi vysledky - presne precizni, zcela si neberouci servitky pred nahravkama.... velmi rozlisuje zvukare, saly, orchestry... zkratka to, co potrebuju slyset... "

nunu

Příspěvek od nunu »

Mas od pytkina to album co kdysi hodil na ftp ? Zkus ho prehrat, jsou tam same fajnove veci, mooc rad mam 9. track. Jestli mas, zkus si ho pustit. Jestli to bude ostre, tak mozna kazdy mluvime o necem jinem, protoze je jak samet. Jak mi rekl Cough kdyz u mne byl, šukací jazz -)))))))))))))))) A mam i par veci ve 24 bitech, taky to je narez.

Verim ze budes spokojeny, dokazal bych si na to i vsadit. Do nebe te posilat nebudu, to ani nahodou -)) :mrgreen:

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Neboj to jsem poslouchal, mam i lepsi lahudky, kdyz rikam, ze je to ostry, tak je to ostry, je sumak co pustis, nevyjadruju se k nahravce, ale k prevodniku. Bylo to tak tehdy u Matouse a je to tak i ted u me. Jak psal Cough - urvane rezajici - to je mozna ten spravny popis. Moc vysek.

matucha

Příspěvek od matucha »

Kermitak píše:Jo, nasel jsem to:

"1. Interní hodiny Lynxu > nunu DAC - presne, presna lokalizace, ale takove "urvane" řezající...
2. Hodiny z AD Lavry Blue > Lynx > nunu DAC - priemny zvuk, velky prostor "tady vsude sedel", mekci basy, ale barvy nastroju tak trochu falesne, zkreslene, umelohmotne....
3. nunu Wordclock > Lynx > Nunu DAC a zaroven prime propojení Nunu Word clock a nunu DAC - jednoznacne nejlepsi vysledky - presne precizni, zcela si neberouci servitky pred nahravkama.... velmi rozlisuje zvukare, saly, orchestry... zkratka to, co potrebuju slyset... "

Hm, tak precejen nejsem jedinej ;).

A tim se nesnazim rict, ze by to bylo zly, bavili sme se o tom mnohokrat a moc me bavily kvality toho prevodniku, ale tahle vytka byla pro me zasadni, kdybych ji nemel, tak by to melo takrka zemetresnej efekt na moje ostatni prevodniky...

... kdyz o tom este premejslim, v necem to byla ale docela pekna vlastnost, ktera tomu davala svuj jednoznacnej a ne uplne marnej zvuk... ale pro me spis na efekt do procesingu nez na poslech. Jak sem psal... jako bez antialiasingu se vsema pro a proti ;).

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Ja furt doufam, ze se to dopracuje do bodu 3 coughova popisu :)

nunu

Příspěvek od nunu »

Proberem to nekdy osobne. Rad budu mit dalsi zpetnou vazbu, nicmene nad konkretni veci a ne pres 400km vzdalenost. Ale uznavam i ja ze proste to ted je lepsi, hodne lepsi, i kdyz je prevodnik stale stejny, beze zmeny. Asi myslime to same, kazdy ale jinak popisujem.

Ono to je v bode tri, cough nema vubec nic jineho, jsou stejne, identicke, jenom kukacky ho nuti makat tak, jak mu kukaji. A cim lepsi hodiny mas, tim mensi rozdil bude. Kdybych to nemel takovou dalku, dokazal bych ti to hned, protoze hodiny mi zustaly.

Na ty lahudky si vezmu externi HDD pokud by bylo mozno prosim -)

fova

Příspěvek od fova »

Mam pred Nunuho Big Brotherem zapojeny Lavry Blue AD, takze by mel pro me platit bod 2.
Skutecne se mi nezda, ze by zvuk nejak neprijemne rezal.
Bud je to tim, ze mam mizerne bedny (Adam A7) nebo to jen potvrzuje Coughovy zkusenosti.
Bednama to ale zrejme nebude, proze jsem tu mel nedavno na navsteve Adam S2.5A a take to hralo prijemne. Tyhle bedynky stoji 70000Kc a uz hraji docela slusne.

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

nunu píše:Proberem to nekdy osobne. Rad budu mit dalsi zpetnou vazbu, nicmene nad konkretni veci a ne pres 400km vzdalenost. Ale uznavam i ja ze proste to ted je lepsi, hodne lepsi, i kdyz je prevodnik stale stejny, beze zmeny. Asi myslime to same, kazdy ale jinak popisujem.

Ono to je v bode tri, cough nema vubec nic jineho, jsou stejne, identicke, jenom kukacky ho nuti makat tak, jak mu kukaji. A cim lepsi hodiny mas, tim mensi rozdil bude. Kdybych to nemel takovou dalku, dokazal bych ti to hned, protoze hodiny mi zustaly.

Na ty lahudky si vezmu externi HDD pokud by bylo mozno prosim -)
Jasne ;)
Hodiny by nam nepomohly, protoze ten muj kousek neni mechanicky dodelanej.
Ale pokud si vzpominam, neclockovali jsme to ani Lavrym, pouze jsme to zivili z Matousova RMEcka (ted teda nevim, jestli bylo nebo nebylo poveseny na Lavrym)

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Takže Forssell MDAC-2 putoval od Mr. cougha k původnímu BA zájemci. A ten už ho nevrátil:

"Po posluchovych testoch musim skonstatovat, ze Forssell MDAC 2 ma dostal.

prirodzenost a fr. rozsah, rekonstrukcia priestoru, separacia nastrojov, odstup, dynamika su prednosti pre ktore som sa rozhodol si DAC prevodnik zakupit.

Podla skusenosti v pristrojoch na domace pouzitie sa v tejto cenovej triede tazko najde konkurent."

Takže už mi zbyl jen jeden (též prototyp) a ten už ted nedám z ruky, protože ho používám :) Doufám že začátkem roku už se objeví finální produkty se vším všudy (a v libovolné kombinaci AD DA). A těším se že v dohledné době vyzkouším i nunu dac.

nunu

Příspěvek od nunu »

Zucastnil se ten clovek te party u cougha ? Docela by mne to zajimalo. Kolik lidi z ezone je schopno forsella zaplatit ?Bohuzel je to kus cesty ktery sponzoruju za sve a preci bych ctel byt u toho. Nekolikrat jsem se to snazil naplanovat, nikdy se to nepodarilo skloubit dohromady.

Mimochodem taky jsem jich par poslal na ukazku, test, vratil se mi jenom jeden clovek, a to proto, ze striktne pozaduje ridit hlasitost a bez toho rizeni by mu lezel a nehral, tak je v rade cekatelu.

Umi ridit forsell hlasitost?

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

nunu píše:Zucastnil se ten clovek te party u cougha ? Docela by mne to zajimalo. Kolik lidi z ezone je schopno forsella zaplatit ?Bohuzel je to kus cesty ktery sponzoruju za sve a preci bych ctel byt u toho. Nekolikrat jsem se to snazil naplanovat, nikdy se to nepodarilo skloubit dohromady.

Mimochodem taky jsem jich par poslal na ukazku, test, vratil se mi jenom jeden clovek, a to proto, ze striktne pozaduje ridit hlasitost a bez toho rizeni by mu lezel a nehral, tak je v rade cekatelu.

Umi ridit forsell hlasitost?
Kontrolu hlasitosti tento konkrétní prototyp nemá (i když jako o jedné z custom variant pro finální produkty Forssell uvažuje). Ten člověk je též zkušený "audiofil" a porovnávali to pokud vím s lecčím. A poslouchal to během předávky kontrabandu i u cougha doma,i když ne během té hromadné sešlosti. Kolik lidí z ezone je schopno Forssella zaplatit fakt nevím, nezkoumám a myslím že o tom to naše povídání není ... Pro mě je zajímavé slyšet dojmy jiných lidí ... Přece jen tyhle hračky mě hodně baví ... Dedikovaná varianta bez dalších doplňků (hlasitost atd.) je pro high end produkty běžná a designově čistá. Separátních ovladačů hlasitosti existují mraky ...

Odpovědět