to je divne, nie ? ten Peyvey by mal byt predsa plnohodnotny preamp, takze ist s nim rovno do koncaku je logickejsie...Amorph píše:... Dal jsem to zpatky do returnu a fuj, najednou se to, co jsem rok povazoval za normalni zvuk skoro nedalo poslouchat. ...
... a ziadny dobryAmorph píše:...
A jeste jeden poznatek, rozdall ma v sobe dva koncaky....

urcite sa neorientuj podla robeneho koncaku... nechcem, aby to nevyzeralo, ze na toho Rozdalla nadavam, ked som to ani nepocul... vobec nie... len vychadzam z toho, ako si popisoval spravanie sa toho preampu...Amorph píše:... Takze kdybych se mel nekdy v budoucnu rozhodovat jesti marshall nebo messa, nevim nevim:)
inak EL34 vs. 6L6 ... cim dalej, tak tym si menej trufam generalizovat nejake ich vlastnosti... to zalei vsetko od tolkych dalsich X faktorov, ze samotny fakt ci jedny alebo druhe, mi ani nepride dolezity

sam po rokoch s 6L6 a predtym roky EL34 momentalne hram dost na EL84, ktorymi som vzdy tak trochu opovrhoval a teraz sa divim, ze preco

inak ked uz sa spomenuli tie koncove lampy... viem, ze je to trochu OT, ale pekny priklad - 1 aparat, jeden gitarista, jedno nahravanie a menenie korekcii, koncovych lamp a usmernovacky:
http://www.valwatt.com/shock_zvukove_ukazky - je tam vzdy napisene, ako to bolo nastavene... zaujimavostou su niektore 6L6 ukazky, co sa v originale nahravali na EL34