fx return lampove hlavy

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
rastis

Re: fx return lampove hlavy

Příspěvek od rastis »

Amorph píše:... Dal jsem to zpatky do returnu a fuj, najednou se to, co jsem rok povazoval za normalni zvuk skoro nedalo poslouchat. ...
to je divne, nie ? ten Peyvey by mal byt predsa plnohodnotny preamp, takze ist s nim rovno do koncaku je logickejsie...
Amorph píše:...
A jeste jeden poznatek, rozdall ma v sobe dva koncaky....
... a ziadny dobry :) (ja len na margo toho vyssie uvedeneho)...
Amorph píše:... Takze kdybych se mel nekdy v budoucnu rozhodovat jesti marshall nebo messa, nevim nevim:)
urcite sa neorientuj podla robeneho koncaku... nechcem, aby to nevyzeralo, ze na toho Rozdalla nadavam, ked som to ani nepocul... vobec nie... len vychadzam z toho, ako si popisoval spravanie sa toho preampu...

inak EL34 vs. 6L6 ... cim dalej, tak tym si menej trufam generalizovat nejake ich vlastnosti... to zalei vsetko od tolkych dalsich X faktorov, ze samotny fakt ci jedny alebo druhe, mi ani nepride dolezity :)

sam po rokoch s 6L6 a predtym roky EL34 momentalne hram dost na EL84, ktorymi som vzdy tak trochu opovrhoval a teraz sa divim, ze preco :)

inak ked uz sa spomenuli tie koncove lampy... viem, ze je to trochu OT, ale pekny priklad - 1 aparat, jeden gitarista, jedno nahravanie a menenie korekcii, koncovych lamp a usmernovacky:

http://www.valwatt.com/shock_zvukove_ukazky - je tam vzdy napisene, ako to bolo nastavene... zaujimavostou su niektore 6L6 ukazky, co sa v originale nahravali na EL34 :)

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

rastis: pisu svoji zkusenost. Jestli je to logicky nebo ne, to je mi uz celkem jedno, hlavne ze jsem se dopracoval ke zvuku, kterej se mi libi;)

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

rastis: hele poslech jsem ty ukazky a nejak nevim, co jsem si z toho prikladu mel odnest. Ten rozdil mezi el34 a 6l6 mi prijde zrejmej a ze odpovida tomu, co jsem psal...

vasek

Příspěvek od vasek »

Amorph: tam ten zvuk se ti taky líbil :wink:

delay

Příspěvek od delay »

Já na tom nevidím nic špatného. Experimentovat se rozhodně vyplácí. Pokud to zvuku neubližuje, tak bych měl třeba 4 preampy. Ostatně já používám 2x sansamp (jasně, nejsou to lapmy, jen slušné simulace) a i s kámošovou VOX AC30 to jde dokupy...
BTW: Měl jsem lampovej PEAVEY MAX BASS a taky slušně rozzářil apec---

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

vasek: nojo, vsechno je relativni. Vis jak, sice libil, protoze pred tim jsem mel trandakovyho marshala, ale porad to nebylo ono. Ted uz si to pri koncerte uzivam;) Ale mas pravdu, uz to vidim jak za rok za dva sem zase pastnu, jak jsem moh hrat pres rozdalla a rockmastera, kdyz nejakej novej apec je strci do kapsy:))

vasek

Příspěvek od vasek »

Amorph: proto si z toho dělám srandu, protože to znám...

rastis

Příspěvek od rastis »

Amorph píše:rastis: pisu svoji zkusenost. Jestli je to logicky nebo ne, to je mi uz celkem jedno, hlavne ze jsem se dopracoval ke zvuku, kterej se mi libi;)
ja verim, ze to je tak ako pises. len ze nez sa nejako klamat sam seba, tak si skus nejaky normalny lampovy gitarovy koniec a ja by som povedal, ze vtedy zistis, ako to vlastne ma hrat, pretoze ak sa nejaky preamp s koncakom sprava tak, ze to hra cele lepsie do cisteho kanala dalsieho preampu, tak nieco neni normalne - tolko zase moje skusenosti...

rastis

Příspěvek od rastis »

Amorph píše:rastis: hele poslech jsem ty ukazky a nejak nevim, co jsem si z toho prikladu mel odnest. Ten rozdil mezi el34 a 6l6 mi prijde zrejmej a ze odpovida tomu, co jsem psal...
vobec nic si si nemal odniest, pisal som, ze je to trochu mimo temu uz... :) len nedalo mi, ako si sa zamyslal nad marshall vs. boogie na zaklade rozdielu vypozorovaneho v nejakom koncaku, v ktorom sa daju prepinat 2 typy lamp...

inak skusal si ten Peavey preamp aj v nejakych inych koncakoch alebo returnoch inych hlav ?

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

rastis píše:
Amorph píše:rastis: hele poslech jsem ty ukazky a nejak nevim, co jsem si z toho prikladu mel odnest. Ten rozdil mezi el34 a 6l6 mi prijde zrejmej a ze odpovida tomu, co jsem psal...
vobec nic si si nemal odniest, pisal som, ze je to trochu mimo temu uz... :) len nedalo mi, ako si sa zamyslal nad marshall vs. boogie na zaklade rozdielu vypozorovaneho v nejakom koncaku, v ktorom sa daju prepinat 2 typy lamp...

inak skusal si ten Peavey preamp aj v nejakych inych koncakoch alebo returnoch inych hlav ?
To marshall vs boogie byla trochu nadsazka, ale myslim si, ze opravdu ten charakter zvuku, kterej ty lampy davaj je i pres urcity zobecneni dost charakteristickej pro tyhle znacky. No je to muj pocit.

Jinak peaveye jsem zkousel jeste s celolampovym kombem peavey valveking 212 a prislo mi to celkem nahovno jak v returnu, tak v preampu a prislo mi i ze to samotny kombo nehraje nic extra, takze tezko rict co z toho usuzovat:) Pak jsem ho zkousel jeste s marshallem valvestate 100 v returnu a ten z toho udelal hroznej bzucak, proste valvestate. Jako ten peavey charakter tam zas byl to jo, ten je celkem neznicitelnej, ale ja ted mluvim uz spis o nejaky frekvencni plnosti a vyrovnanosti zvuku a dynamice. Kazdopadne asi mas pravdu, ze bez srovnani s nejakym poradnym koncem nemuzu nic absolutniho vyvozovat, ale taky jsem to puvodne psal spis jako veselou historku protirecici teorii:) Mam v planu to u kamose srovnat s mesou 2:90 a vyzkouset bednu marshall 1960av, takze pak se mi asi zas o neco posunou obzory...

komasix

Příspěvek od komasix »

Hele to je věčná cesta. Zrovna řešíme zvuk takže od engla E530 což je v podtatě hi-end kterej sme kupovali za 25 000 jsme se dopracovali k studio project vtb1. A vono to najednou hraje jak si představujem (skoro) takže nezbejva než se nebát...

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Pockej to FAKT nekdy stalo 25k?!?

komasix

Příspěvek od komasix »

ano tenkrát ještě přes kubu s boronu přímo od výrobce. jiná varianta nebyla.

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

koma6: pockej, chces rict, ze mate zapojenou kytaru do tohodle? http://www.studioprojects.com/vtb1.html :)))

komasix

Příspěvek od komasix »

jo... a zatim je to nejvíc. jinak experiment proběhl od sansampu po vox ac30... všechno jsme zavrhli.

Odpovědět