fx return lampove hlavy

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
rastis

Re: fx return lampove hlavy

Příspěvek od rastis »

nepotrebujes attenuator, ty si vies skresleny zvuk hlasitostne upravit na Sansampe, ktory mas spravne zapojeny do returnu, lebo vsade inde to je nahovno, ako si uz sam zistil.

sasnamp vie len skreslenie a ked ho vypnes, tak spravis vlastne bypass a ides defacto len s istou gitarou do koncaku ? ak hej, predpokladam, ze ten zvuk je divny, tichy a nema moc vysok. pretoze ho v tej chvili nemas nijak predzosileny a signal priamo zo snimacov neni chopny ten koncak vybudit.

ak som to pochopil spravne, tak by si potreboval bud este jeden dalsi predzosilovac len na cisty zvuk a signal z gitary by si prepinal A/B prepinacom bud do cisteho preampu alebo do sanasampu a z oboch do returnu komba. neviem si ale predstavit, ako presne by si mal mat oba signaly z preampov zvedene do jedneho koncaku, cize asi by ten A/B prepinac mal byt dvojity, aby jednak prepol signal z gitary do preampov a zaroven prepol vystupy z jedneho alebo druheho preampu do koncaku. neviem, ci taky existuje, toto Ti pisem vsetko v teoretickej rovine, osobne som taketo zapojenie nikdy nepouzival.

ina moznost je na cisty zvuk pouzivat preamp komba, cize zase by si mal mat A/B, co prepne bud do inputu komba alebo sansampu. problem je, ze ked vrazis sansamp do returnu, tak rozopnes cestu z preampu komba do koncaku komba, cize zase by si potreboval nejake sofistuikovanejsie prepinanie vymysliet.

ak take na trhu nie je, tak by som isiel za najekym sikovnym letovacom, co s tymito vecami ma skusenosti, popisal by som mu co treba riesit a nech Ti nejake sikovne prepinanie na taky ucel vyrobi, v zasade by to nemalo byt nic zlozite...

a je mozne, ze kym tu vypisujem tieto dlhe teorie, niekto iny da link na konkretne funkcne riesenie :)

delay

Příspěvek od delay »

komor: Jakej máš vlastně důvod používat před poměrně slušným aparátem krabici typu SansAmp Para DI???
Já jsem přesně tento "efekt" měl a vím že zněl fajn do linky nebo maximálně před trazistorovej konec, ale s lampama si nikdy nerozuměl, stejně jako další model Classic co jsme měl nebo třeba současnější Liverpool. Krom toho, pokud si vzpomínám tak ten PARA je takovým univerzálem, já ho používal hlavně jako DI k base, protože má i pot na středy narozdíl od Bass Driver...

Jinak, pokud ho používáš kvůli zkreslení, tak budeš mít 100x lepší si koupit nějakej osvědčenej kytarovej efekt a hrát napřímo do aparátu. Myslím, že na to jdeš naprosto zbytečně složitě, nebo mi něco uniká...

komor

Příspěvek od komor »

rastis: diky, takhle jsem taky premyslel. ale s tim cistym zvukem to mam jinak, kdyz vypnu sansamp, tak ten cistej zvuk je podle me ok, do zkusebny naopak az moc hlasity, a kdyz k nemu dorovnam zvuk sansampu, je to uz hodne nahlas :(
v manualu k sansampu pisou: Inactive, LED is off. SansAmp Para Driver DI functions an an active transparent direct box and does not sonically alter the instrument signal. to by opravdu ukazovalo na to ze mi do koncaku jde jen cisty signal z kytary, kupodivu mi ale neprijde divny tichy a tak, ale uplne v pohode:)

uplne nejlepsi by asi bylo pouzivat cisty kanal z peavey, a zkresleny ze sansamp primo do koncaku

jeste jedna vec, nemuzu pri tomhle zapojeni odpalit ten koncak?

delay: koupil sem ho prave kvuli nahravani do pc, a rikal sem si, ze bych ho mozna pri live pouzil jak do aparatu, tak do PA. Pri nahravani do PC mi to prijde OK, lepsi nez softy jako amplitube apod. Nemam teda nejaky extra naroky, do pc si nahravam jen dema, ktery pak stejne dodelame na zkousce nazivo:). Tak mi prislo skoda to nevyzkouset i na aparatu, zejo. No a kdyz sem pak po zkouseni a krouceni na tom sansampu prepnul na zkresleni primo z toho peaveye, tak sem neveril, jakej to byl rozdil. Tak nevim.

rastis

Příspěvek od rastis »

koncak neodpalis, pokial budes mat stale zaradeny reprak. ze je ten signal cez "bypassnuty" sansamp do koncaku akoby plnohodnotny je divne. ked pichnes len gitaru do toho koncaku, ako to hra ? tiez ho dokazes vybudit cistou gitarou do hlasitosti ?

teda ak tentoraz spravne chapem, tak ty si vies nastavit na sansampe hlasitost skreslenia tak, ze pomer cisty / skresleny je OK, akurat to uz je strasne nahlas ? tak potom ozaj daj uz len za koncak pred reprak attenuator a stis to cele tam...

delay

Příspěvek od delay »

Hoši, dyť je to celý kytarovej nonsense... Proč???

rastis

Příspěvek od rastis »

tebe sa co furt nezda ? tutok kolega si kupil cosi, co mu do koncaku jeho komba hra dobre, tak riesi, ako to idealne pozapajat... v com je problem ?

podla mna je cely sansamp chujovina, ale na to sa ma nikto nepytal :)

delay

Příspěvek od delay »

Jasně, takže informace zkušených kytaristu že SansAmp je chujovina není důležitá jo? :). OK.

rastis

Příspěvek od rastis »

mozno do lampoveho komcu Classic komba to je presne to, co Komorova muzika potrebuje :) ja ten efekt sice nemusim, ale v istych styloch sa to minimalne v nahravkach stale pouziva, aspon ako vrstva...

delay

Příspěvek od delay »

Něco jinýho ho je rackovej PSA a tahle podlahová krabice, ona je skvělá jako DI s parametrickými středy, jako kytarovej preamp může bejt sice taky fajn, ale s jiným typem konce (přeci jen - to co se děje v lampovém preampu a následně v zesilovači je diametrálně odlišné od SansAmpa a zesilvač toho apmu bude nejlíp pracovat ve spolupráci s jeho preampem... Proto mi přijde zbytečný takhle šidit slušnej celolampovej apec a navíc si tím přivodit tyto problémy... Osobně bych šel do nějakýho RATa či podobného zkreslení s vysokým rozsahem gainu od OD až po Fuzz a bylo by vymalováno.

jazzym

Příspěvek od jazzym »

ano ten GE7 boss možeš použiť ..lebo má volume ..ale bude to tvoj čisty preamp..

sans amp nema nahodou permanentne simulacie boxu ? to znie na hovno v kombe
vypnuty funguje ako DI box ..preto ta hlasitosť.

inač zvracajuci smajlik :roll: :?

rastis

Příspěvek od rastis »

jazzym - jaky GE7 ako cisty preamp ? akoze ten Boss pedal mu bude plnit funkciu preampu ? to snad nemyslis vazne... ci to je zase len nejaky Tvoj zmysel pre humor ?

jazzym

Příspěvek od jazzym »

ja som to napisal v zmysle nevyhody .. že čisty zvuk zo zapnuteho GE7 bude vlastne predzosilnovač bez farby .
pokial nepoužije nejaky preamp pred to.

edit : obdivujem ludi čo si niečo taketo kupia ... :wink: ..pripomina mi to ..jako ešte takuto pičovinu vyrobime nech zarobime. :lol:

rastis

Příspěvek od rastis »

jazzym - fakt myslis tie prispevky vazne ? vsak to nema hlavu ani patu ani logiku. ako moze byt nejaky BOSS EQ pedal vlastne predzosilovac ? vies vobec co je predzosilovac ? vies vobec co je preamp a vies vobec, ze preamp je len anglicka skratka predzosilovacu ? ze je to to iste ? co tu vlastne radis ? ako ma pouzit Komor ten pedal aby plnil funkciu "predzosilnovaču bez farby" ? kam ho ma zapnut ? co sa potom stane ?

Sansamp sa bezne pouziva v istych situaciach aj v profi sfere. pamatajuc Tvoje gitarove "ukazky", nechal by som si zosmiesnovania o "nakupovani picovin" pre seba, pretoze presne tak, ako hras, ako Ti to zneje, tak take rozumy tu aj davas. prepac.

komor

Příspěvek od komor »

rastis, delay jazzym: diky za odpovedi, nazory a vas cas:)

nedelal bych z toho kovbojku, jeste si to vyzkousim, a uvidim (teda spis uslysim).

Odpovědět