Dendy: no upřímně musím říct že od doby co máme doma (všichni) Galaxy S3, tak se překvapivě ukazuje že iPad v podstatě už nikdo nepoužívá a leží tu měsíce nečinně a padá na něj prach (bud se používá mobil nebo normální počítač) .. Já ho používám k jedinému účelu - a to na kurzech a seminářích jako poslechového zařízení pro lidi na poslech ukázek z CD (a iTunes mě u toho vždycky něčím nemile překvapí nebo každou chvíli tam jiný posluchač na něco sáhne a celé se to rozhodí a zmizí a těžko ten setup dostávat zpět - musel jsem to asi 5x řešit minulý víkend na semináři). V terénu na web nebo maily používám mobil.
Myslel jsem že nový iOS přinese aspon nějakou inteligentní klávesnici kvalitou aspon vzdáleně srovnatelnou s tím co je k mání i jiných OS. Bohužel. Nechápu že v appstore je k mání 100 000 000 aplikací, ale žádná alternativní kávesnice (resp. vůbec není principiálně možné nahradit vestavěnou klávesnici). Ti kdo si nevyzkoušeli třeba SlideIt keyboard (
http://www.mobiletextinput.com ), SwiftKey apod., tak ani netuší v jaké neobratné starší době kamenné se na iOS klávesnici pohybují

Další blok, který mi asi podvědomě brání širšímu využití iPadu je už vícekrát zmíněné neskutečně komplikované přesouvání čehokoliv kamkoliv (kdekoliv jinde připojím, mám 2 sloupce se složkami a přesunu si co chci kam chci). Takže nejsem masochista
Ale jsou to jen mé dojmy a poznámky v rámci mého využití těchto věcí, nic víc ..