Konvoluce kytarovych aparatu

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
Uživatelský avatar
Krtko
Příspěvky: 158
Registrován: 26 bře 2009 20:43

Re: Konvoluce kytarovych aparatu

Příspěvek od Krtko »

ja som myslel na tu kompletnu nahravku z ultimatemetalu co je na tejto strane.

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4793
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Re: Konvoluce kytarovych aparatu

Příspěvek od Amorph »

wohma: aha, ale Krtko se asi vyjadroval k druhe ukazce, co jsem sem dal - http://pc204c.fzu.cz:8080/~ezone/amorph ... nLinda.mp3
tady je ten samej retezec pouzitej na suchy DI stopy kytar a zakomponovanej do mixu.

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4793
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Re: Konvoluce kytarovych aparatu

Příspěvek od Amorph »

nixx: aha, to je vtipny, vedle phowzze ted sedim v praci:)))

Wohma
Příspěvky: 1655
Registrován: 05 říj 2007 08:30

Re: Konvoluce kytarovych aparatu

Příspěvek od Wohma »

Jezis, tady tu nahravku jsem totalne zazdil, sorry :D

EDIT: U te nahravky mam zasadni problem - silene se ty kytary slevaji. Kdyz si clovek poslechne In Flames, kteryma je tohle ocividne inspirovany, tak jsou ty vyhravky krasne citelny i kdyz cela ta hudba dost hrne.

P.S.: Chvilama docela prezniva basa.

vasek
Příspěvky: 2038
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Re: Konvoluce kytarovych aparatu

Příspěvek od vasek »

Amorph píše:nixx: aha, to je vtipny, vedle phowzze ted sedim v praci:)))
Tak jsem si myslel, že Brno je malý a ono ne že je malá i Praha, ale dokonce i internet :-)

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6584
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: Konvoluce kytarovych aparatu

Příspěvek od Kermitak »

vasek píše:
Amorph píše:nixx: aha, to je vtipny, vedle phowzze ted sedim v praci:)))
Tak jsem si myslel, že Brno je malý a ono ne že je malá i Praha, ale dokonce i internet :-)
Kdybys jen vedel... :)

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4793
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Re: Konvoluce kytarovych aparatu

Příspěvek od Amorph »

Tak jsem si zkousel trochu hrat s cistym zvukem a nejak mam pocit, ze naprosto nejvetsi vliv maj struny. Natahnul jsem si elixiry a najednou mam pocit, ze mam jinou kytaru nebo co:)))

No, ale co rikate na tenhle zvuk? Kytara byla pichnuta do preampu apogee minime, zatim je free vst plugin pulin Le456 - cistej kanal se vsem akorekcema na neutral (12 hodin) a za tim smichany dva impulsy marshalsky bedny, ketry jsem nasel nekde na noisevaultu (jeden sm57 on axis, a k tomu lehce primichanej off axis).

Wohma
Příspěvky: 1655
Registrován: 05 říj 2007 08:30

Re: Konvoluce kytarovych aparatu

Příspěvek od Wohma »

Taky od te doby, co jsem zkusil, pouzivam vyhradne elixiry. Doporucuju je kupovat na eBayi, i s postou pri nakupu jednoho kusu vyjdou vyrazne levneji nez u nas. Jeden eBay obchod je prodava i s postou k nam asi za 12 dolaru.

Zvuk celkem peknej, ale i kdyz nejsem zrovna zvukovej guru cistyho kanalu, tak si myslim, ze to ma jeste rezervy. Ale rozhodne je to z placu pouzitelny do nahravky, to zas jo.

Jakou mas vlastne kytaru? Je to hrany na singl nebo na humbac? Krkovy nebo kobylkovy snimac?

vasek
Příspěvky: 2038
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Re: Konvoluce kytarovych aparatu

Příspěvek od vasek »

Nejde mi to přehrát.

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4793
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Re: Konvoluce kytarovych aparatu

Příspěvek od Amorph »

vasek: me to jde, ale tak jeste primej odkaz http://pc204c.fzu.cz:8080/~ezone/amorph ... clean1.mp3

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5829
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: Konvoluce kytarovych aparatu

Příspěvek od delay »

No, ale je to už dost nakreslený ne? Takovej až crunch místama... Nějakej charakter to má, ale mě tam trochu chybí výšky...

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4793
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Re: Konvoluce kytarovych aparatu

Příspěvek od Amorph »

wohma: kytaru mam Epiphone LesPaul Custom. Puvodni epiphone humbuckery, snimac byl u kobylky. Zajimavy, ze doted jsem pouzival hlavne krkovej snimac, kterej ma vic stredu a tim kobylkovym jen lehce pridaval basy. S tema elixirama se mi ale najednou daleko vic libi ten u kobylky a krkovym jen lehce pridavam stredy:)

Je tam trochu zkresleni, ktery se deje uz v apogee. To totiz bohuzel nema hi-z vstup a v preampu ma moje kytara uz moc gainu. Mam za tim zapnutej soft limit, ale stejne uz to mistama kresli. Asi to zkusim jeste pres cistej kanal rockmasteru a pichnout to na apogee linky.

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4793
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Re: Konvoluce kytarovych aparatu

Příspěvek od Amorph »

delay: no nevim co by jsi chtel na lespaulu potazmo na humbuckerech za vysky:)

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5829
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: Konvoluce kytarovych aparatu

Příspěvek od delay »

Tak zkus stáhnout volume na kajtre, tak jako se to dela u lampacu, kdyz chces mit mene zkreslenej zvuk... (?)

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5829
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: Konvoluce kytarovych aparatu

Příspěvek od delay »

Amorph píše:delay: no nevim co by jsi chtel na lespaulu potazmo na humbuckerech za vysky:)
Jasně, nevim... Ja nikdy humby nemel :)

Odpovědět