Koupě akustické kytary - Tipy, rady atd.

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
delay

Příspěvek od delay »

Koukám, že ale nemáte Lagy ani Takamine na eshopu, jak bych se mohl dovědět typy, které máte na prodejně...? Udělám ti velkou pakárnu, když poprosím o seznam? Ber ceny třeba jen od 8-mi do 15-tis. Můžeš klidně napsat na ICQ nebo PM.

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Doporucuju mrknout na Taylory

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

delay : hlavne sa neboj tam sediet 5 hodin a skusat .. dnes uz neni doba ako kedysi , ze nad tebou stal predavac a cakal kedy odides .. inak je fakt dobre si zobrat nejakeho dobreho gitaristu .. nepoznam ta, mozno si dobry .. ja moc neviem hrat, takze som si radsej zobral toho najlepsieho ..

jardatop

Příspěvek od jardatop »

Ja jsem v unoru vezl kamarada - kytaristu k Thomannovi. Jel si vybirat kytaru tak kolem 1000 €. Byli jsme tam celej den. Nejvic byl zklaman z vehlasnych znacek jako Takamine, Martin. Ten zvuk rozhodne nebyl umerny te cene. Chapu, ze Takamine se vic hodi na hrani pres snimac, kterej je tam urcite dobrej. Ale nasucho akusticky neznel dobre. Nakonec jsme v Nemecku nic nekoupili a zajel si do Prahy na Jungmanovo nam. (u Vaclavaku, u kostela Panny Marie Snezne) pro Corta. Zrovna tam dovezli nejakou novou radu, ktera nevim uz, jak se jmenuje. Ale koupil tam nejakyho Corta za 18 tis. a je s nim spokojen. Druhej nas kytarista ma taky Corta (asi za 14tis.) Tyhle lepsi maji piezzo snimac kombinovanej s vestavenym mikrofonem a muzes si ten zvuk namichat podle libosti.
Takze ja radim Cort za 10-20tis.

edit: Jeste dobre znely u Thomanna kytary Taylor. Ale ty uz byly nad 1000 € a byly bez snimace. Nektery obcas drncely na nejakych prazcich.

delay

Příspěvek od delay »

Kermitak: Taylory sou už drahý a v ruce sem měl nějaký základní model (15tis - 20tis). a mě to prostě nehrálo a hlavně neladilo (asi seřízení), je fakt, že sem zkoušel jen jednu, ale kolega mi potom nezávisle potvrdil, že pěkně hrajou fakt až ty vyšší... zkusit je můžu, když na ně někde narazím.

Pytkin: S tím počítám.

delay

Příspěvek od delay »

No, pěkně se to třídí...

jardatop: Díky, v podstatě jsi potvrdil, co jsem psal o Takamine i nezávisle na tobě o Taylorech - akorát jsi mě předběhl :).

rastis

Příspěvek od rastis »

obecne dokazem povedat, ze Fender nie - drzal som v priebehu viacej rokov rozne modely roznych cenovych hladin a fakt nie (ladenie, pohodlie... ... - zle)

inak sa zobecnovat asi neda, pri akustikach je to o konkretnom kuse, plati to ovela viac, ako pri elektrikach.

nedavno som drzal v ruke gitaru LAG, co je nejaka nizsia stredna trieda asi, a bol som milo prekvapeny ladenim a hlavne pohodlim hry.

delay

Příspěvek od delay »

rastis: Jasně, Fender určitě nechci.

c9000

Příspěvek od c9000 »

udelám ti seznam, na shopu není všechno, nestačíme updatovat. Jinak V CMI je můj dobrý kolega jenž kytarám hoví skutečně hodně takže bys kytaristu nepotřeboval. :wink: :)
(neberte to prosím jako reklamu, myslím to dobře)

delay

Příspěvek od delay »

Jasně... Stačej mi ty LAGy včetně ceny, Takamine fakt asi nechci.
Hlavně modely řad 300D a 400D.

kyvaa

Příspěvek od kyvaa »

obecne dokazem povedat, ze Fender nie
:) :) :) to sou hlody.

to delay:
vybírej taky s návazností podle toho na co hraješ teď , hlavně podle šířky a tloušťky krku.

delay

Příspěvek od delay »

No, já nejsem kdovíjakej hráč. Skládám na to písně hlavně a pak je důležitej samotnej zvuk kytary bez elektroniky a taky ladění. Čili, je to kytara hlavně domů na nahrávání.

Teď mám nějakou hodně starou nemasivní Ibanezu a předtím jsem měl asi 7 let hranou Rieger-Kloss z celomasiv smrk (16.000 v roce 2000), hrála pěkně, ale měla špatnou výstuhu a prakticky to nešlo doladit.

Mám pocit, že pokud mi Cefaploid napíše, že mají Logy 300 a 400, tak jedu do HK, pač v Hudebním Centru vedle tam mají Seagulla a hlavně i Furchy, což by bylo na porovnání uplně super a nemusím do Prahy.

peteness

Příspěvek od peteness »

delay: Mozna to bude znit jako blbost. Taky obcas prosmejdim Prahu, ale kytary ktery me nejak zaujaly jsem skoro vzdycky nasel v nakym zapadakove. V posledni dobe uz jdu vicemene jenom po vetsich kytarach. Co mam to jumbo Lag, tak dvakrat drazsi , ale mensi Art Luterie stoji v koute. Docela uzitecne je imho taky uvedomit si, ze kytara dela trochu jiny dojem na cloveka, ktery ji drzi a hraje a na stejneho cloveka ktery z distance sleduje jak na stejnou kytaru hraje nekdo jiny. S Taylorama mas pravdu. Ja jich ve statech vyzkousel desitky a nektere i hodne drahe typy fakt nebyly imho nic moc za ty penize, nemluve o tech levnejsich. Jeste teda jestli muzu dat naky tip, bohuzel uz nevim jmeno znacky :( - zkousel jsem ji v malym obchode v Prerove, rikali ze se to dela na Slovensku, jumbo, cenove cca 7000. Maji tam i toho Laga 300 Autumn a byla to po dlouhe dobe kytara ktera muze tomu Lagu konkurovat, ne-li ze je jeste lepsi......sorry, ze to davam, aniz vim znacku. Jako voditko to mozna postaci..............Jinak dalsi kytara co se mi libila je devitistrunka Furch v Brne na zelnaku. Ta uz je ale cenove jinde.

rastis

Příspěvek od rastis »

kyvaa píše:
obecne dokazem povedat, ze Fender nie
:) :) :) to sou hlody. ....
aj to vies trochu rozviest ? alebo to nechame ze si cosi vytrhol a dobre sa bavis ? ;)

delay

Příspěvek od delay »

peteness: Typuji to na značku DOWINA? ("D" s korunkou) - zmiňoval jsem jí v úvodním příspěvku i s linkem... Jeslti je to ona, tak je to asi OUT, apč tu mají jen na kytary.cz a já asi doopravdy pojedu do HK, už čekám jen na zprávu od C9000 a zítra vyrážím :)
Jinak mám v plánu i buzerovat prodávajícího aby mi na kytaru hrál, prostě komplet, tentokrát nic nepodcením.

Odpovědět