Koupě akustické kytary - Tipy, rady atd.

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Wohma

Re: Koupě akustické kytary - Tipy, rady atd.

Příspěvek od Wohma »

Nejlevnejsi kytara, kterou ma smysl kupovat, prijde clovek tak na 3,5-4K, doporucuju rovnou zuzit vyber na Cort, Epiphone a Ibanez a hlavne vybirat s nekym zkusenym. Teoreticky by se dala koupit slusna bazarovka, ale tam vic nez kde jinde plati to, ze to musis kupovat s nekym zkusenym, protoze nikdy nevis, co s tim delal predchozi majitel.

delay

Příspěvek od delay »

Zhruba bych potvrdil Wohmovi slova a doplnil bych je o značku LAG, konkrétně SPRING nebo SUMMER serie, z asvo ucenu okolo 4 - 5 tis. už mají smrkovou desku a fakt příjemnej zvuk se kterým by šlo i nahrávat. Ale to Jindy nedá, musel by kytaru fakticky chtít.

Jindy2

Příspěvek od Jindy2 »

nj, ja takove odpovedi cekal :)

kytaru opravdu chci, chci si rozsirit znalosti a proste me laka jak tu vsichni rikate "sednu s kytarou a jentak si brnkam" - clovek nemusi poustet comp, je to relax...
kdyz by melo smysl neco za tech 4-5k nahravat, urcite bych zkusil jentak z legrace neco sejmout tim ECM8000 a pak si to zamichat do tracku, s tim nemam vubec zkusennost, ale chci mit...

ale pristi prachy planuju vrazit do uprav akustiky, tomu se uz nechci moc vyhybat, tak buhvi kdy na kytaru budu mit, ackoliv vetsinu veci co jsem kdy chtel uz mam...poznamenam si ty znacky...

kdybyste nekdo zkuseny vedel konkretnich par modelu, bylo by to fajn...neco obecne vhodneho pro nekoho kdo na to neumi hrat ;)

vasek

Příspěvek od vasek »

Já jsem si taky nedávno kupoval akustiku. Je to na domácí žvýkání, večírky a nahrávání nápadů, tak jsem chtěl kytaru do 10k. Mám zkušenost, že nahrávat kytaru doma mikrofonem je dost nahovno, protože ve zvuku je strašně moc ruchů a vůbec... na dema stačí dobrej snímač. Tak jsem koupil toto http://www.musiccenter.cz/Cort-MR710F-N ... e/:3:16989
Oproti dobré kytaře je zvuk samozřejmě krabicovitější a zastřenější, ale jinak za ty prachy dobrý a hlavně je v ceně super aktivní elektronika Fishman - velmi solidní zvuk a ještě vestavěná ladička (tu bych začátečníkům silně doporučil).

delay

Příspěvek od delay »

No, přemýšlím, zda-li je pro uplného začátečníka vhodnější užší (krk) Dreadnought s ocelovejma H a E strunama, který budou bolestivě trápit prstíky nebo širší španěla s příjemnějšíma nylonkama.

delay

Příspěvek od delay »

vasek píše:Mám zkušenost, že nahrávat kytaru doma mikrofonem je dost nahovno, protože ve zvuku je strašně moc ruchů a vůbec... na dema stačí dobrej snímač
No vidíš, a já mám uplně opačnej pocit.

kexik

Příspěvek od kexik »

delay píše:
vasek píše:Mám zkušenost, že nahrávat kytaru doma mikrofonem je dost nahovno, protože ve zvuku je strašně moc ruchů a vůbec... na dema stačí dobrej snímač
No vidíš, a já mám uplně opačnej pocit.
uz cinanom alebo sm57 za 100eur sa da nabrat v byte gitara ktora hra ovela lepsie nez snimac

Jindy2

Příspěvek od Jindy2 »

delay: v tom se nevyznam, urcite ale neco co nebude trapit prstiky ;) stejne bych nejradsi pouzival trsatko, pac kdyz na to clovek neumi hrat bez nej, muze si solidne o ty struny ublizit...neptej se me, jak to vim :oops:

vasek: vypada to zajimave a cena se mi nezda nijak vysoka...akorat do tohohle reseni asi nepujdu, chci sbirat zkusennosti s nahravanim pomoci mikrofonu...casem bych to videl na nejakej setup SM57 na nastroje, MK319 na vokaly, tak nejak to mam vymysleny...

delay

Příspěvek od delay »

V tom případě Tě Jindy zklamu, když chceš hrát trsátkem, tak leda na ocelový struny. Na nylonku ee. Ale tak, dalo by se, ačkoli je to prasárna.

Jindy2

Příspěvek od Jindy2 »

aha...no neni to podminka, ja se naucim hrat bez trsatka, mam na to lidi :)

ale kdyz bys dal nejakych par konkretnich modelu, co nejprijemnejsi struny, tak budu rad - kdyz uz se tu otevrelo tohle tema, tak jsem toho chtel zneuzit ;)

kexik

Příspěvek od kexik »

Jindy2 píše:delay: v tom se nevyznam, urcite ale neco co nebude trapit prstiky ;) stejne bych nejradsi pouzival trsatko, pac kdyz na to clovek neumi hrat bez nej, muze si solidne o ty struny ublizit...neptej se me, jak to vim :oops:

vasek: vypada to zajimave a cena se mi nezda nijak vysoka...akorat do tohohle reseni asi nepujdu, chci sbirat zkusennosti s nahravanim pomoci mikrofonu...casem bych to videl na nejakej setup SM57 na nastroje, MK319 na vokaly, tak nejak to mam vymysleny...
gitaru nahras mk319 celkom solidne...
byt tebou, nekupoval by som rozhodne koncertnu spanielku, technika hry na nylonky je ina, tazka, vyzaduje dlhe nechty a vela treningu. ak si chces brnkat a skladat, urcite westernovu gitaru a kovove struny. ja som na tom podobne ako ty, ale mam konstantny pristup ku gitaram a poznam ten rozdiel. ja mam navyse prilis kratke prsty na siroky krk spanielky a vylozene sa trapim

delay

Příspěvek od delay »

Konkrétní typ v této cenové relaci Ti dát nemohu, platí prostě to, že musíš vzít toho kámoše, vypravit se do prodejny a poslouchat. Z pohledu posluchače beztak poznáš nejlíp, co se ti zvukově bude líbit. Na kámošovi bude hlavně aby vybral nástroj, kterej jakžtakž ladí a který hlavně to ladění udrží, čili aby měl pevné mechaniky, zabroušené pražce a "rovný" krk beru jako samozřejmost. Elektroniku bych uplně vyloučil, budou to akorát peníze navíc.

mando

Příspěvek od mando »

ak mas moznost urcite vyskusaj Corty serie Earth (najlepsie 200/700) a Furchy, okrem zvuku suhlasim ze treba vyskusat ladenie hlavne v polohach...

Jindy2

Příspěvek od Jindy2 »

kexik: aha, to je dobre info s tou Oktavou...ja si rikal, ze budu potrebovat dva mikrofony, ale snad bude tedy stacit jeden, to je dobre...

jinak mam asi prumerne dlouhe prsty, takove normalne dlouhe a uzke, tezko rict...na piano se mi hraje dobre...

a kdyz pises kovove struny, to jsou ty ocelove co zminoval delay? kdyztak hod prosim tip na nejakeho vyrobce co dela dobre ty westernovky jak pises, abych vedel po cem zhruba koukat kdyz nekdy pujdu kolem nejakeho shopu...

delay: jasny no, tak je to se vsim v hudbe "jdi do kramu a zkus si to" cekal jsem to, uz jsem si zvyknul :)

ten kamos hraje na elektrickou kytaru, je to metalista, ale snad by se v tom mohl vyznat...aby to udrzelo ladeni, to by bylo urcite fajn, ale stejne bych se to rad naucil ladit sam...porad nekde ctu jak je to strasne tezky, tak si to chci aspon zkusit, kdyz uz ne naucit...

mando: jo, dik za tip, pisu si to...

kexik

Příspěvek od kexik »

ved vsetky gitary co sa tu riesili doteraz boli westerny... no ocelove struny... ono niektore su ocelove, niektore su bronzovo-ocelove a ja neviem ake. kovove je presnejsi vyraz

Odpovědět