Koupě akustické kytary - Tipy, rady atd.

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
mando

Příspěvek od mando »

vyborne gitary s ohladom na cenu su Cort Earth 200, za tusim 8tis maju masivnu prednu aj zadnu dosku, poznam viacero spokojnych majitelov

delay

Příspěvek od delay »

http://lagguitars.co.uk/article.aspx?ID=65 - mě to přijde jak přes flašku, takový až moc warm

fova

Re: Koupě akustické kytary - Tipy, rady atd.

Příspěvek od fova »

Pro nasi skupinu jsme kytaru resili tady:

./viewtopic.php?t=6910

a nasledne snimac tady:

./viewtopic.php?t=7152&postdays=0&postorder=asc&start=0

delay

Příspěvek od delay »

fova: Však já vím, ale nic moc sem se tam nedozvěděl :). Hodně se mi líběj ty LAGy - tohle snad nemůže bejt hype, nikdo to nehaní..., doprdele, škoda že je jich tak málo v kamnnejch kšeftech :(

Myslím, že zítra to bude LAG vs Furch a možná se do toho zamotá ňákej Racek, ale nevim nevim :).

kyvaa

Re:

Příspěvek od kyvaa »

rastis píše:
kyvaa píše:
obecne dokazem povedat, ze Fender nie
:) :) :) to sou hlody. ....
aj to vies trochu rozviest ? alebo to nechame ze si cosi vytrhol a dobre sa bavis ? ;)
nejde odstřelit celou značku (už kvuli kusům vyrobenejm dřív v japonsku, řemeslně kvalitní - žádný piliny pod lakem atp.), nehledě na to že FENDER teď kutí zajímavý elektroakustiky.

rastis

Re: Re:

Příspěvek od rastis »

kyvaa píše:
nejde odstřelit celou značku (už kvuli kusům vyrobenejm dřív v japonsku, řemeslně kvalitní - žádný piliny pod lakem atp.), nehledě na to že FENDER teď kutí zajímavý elektroakustiky.
poznam priebezne to, co Fender vyraba v Azii (Korea, China, Indonesia) poslednych 14-15 rokov a kedze je na vyber tolko inych znaciek, kludne zopakujem, ze Fender akustiku radsej nie...

Wohma

Příspěvek od Wohma »

Ale tady se snad bavime o Fenderech, ne Squierech. Ne ze bych tim chtel Fender akustiky hajit, zkusenost mam jen s elektrikama, ale pravy Fendery se snad delaji jen v USA a Mexiku, ni?

rastis

Příspěvek od rastis »

Wohma píše:Ale tady se snad bavime o Fenderech, ne Squierech. Ne ze bych tim chtel Fender akustiky hajit, zkusenost mam jen s elektrikama, ale pravy Fendery se snad delaji jen v USA a Mexiku, ni?
bavime sa o Fenderoch a nie Squieroch a Fender akustiky sa uz vela rokov robia v Azii. ani neviem, ci vobec v USA este nejake modely robia, ale povedal by som, ze asi ani nie.

inak "pravy" Fender... ak je tam raz napisane Fender a nie ine a ak to nie je podvrh, tak je to "pravy" Fender a "prave" Fendre elektriky sa vyrabaju v USA, v Japonsku, v Mexicu a v Korei.

delay

Příspěvek od delay »

Já nakonec koupil LAG 4SJCE300:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=T3twVgf8 ... re=channel[/youtube]

Přišlo mi, že to kolem těch 10.tis. hraje nejlíp. Nějaký nedostatky vnímám a připomínky bych měl, ale nyní spíš zkoumám, jeslti se ke mě ta kytara bude dlouhodobě hodit, to prostě člověk na prodejně nepozná, byť tam s tou kytarou stráví i půl dne.

120BPM

Příspěvek od 120BPM »

Jestli to mas do studia (kdyz nechces elektroniku) tak jakejkoliv model od Martin. Vrele doporucuju! V Jama music maji i ty levnejsi modely.
iMac i9 80GB RAM 2TB SSD, Mac OS Mojave 10.4.16, Apollo 8 Duo

delay

Příspěvek od delay »

Co - kde je Jama music?

120BPM

Příspěvek od 120BPM »

Jungmannovo namesti. Prodejna Yamahy a dole v suterenu maj kytary. Je to jina prodejna ve stejnym baraku. Mozna se to jmenuje trochu jinak tak se omlouvam.

120BPM

Příspěvek od 120BPM »

Takze tady to je http://www.guitarpark.cz/ :wink:

Jindy2

Příspěvek od Jindy2 »

delsi dobu koukam po nejake akusticke kytare jentak na brnkani, neumim na to poradne hrat, takze do toho na zacatku nechci vrazet moc penez...

tak jsem koukal a akustika se da koupit uz kolem 1500-2000 nova...myslite si, ze to ma smysl za ty penize? nebude utrpeni na to hrat?
kdyztak kdybyste meli tip za tuhle cenu, napiste prosim...

delay

Příspěvek od delay »

Garantuji ti, že větší utpení než ty z hraní zažijí ti co budou muset poslouchat :). Ne, v poho... Podoubnou kytaru dostala švagrová a když bych nehodnotil zvuk, tak nešla moc naladit. To bude podle mě hlavní problém. Na nástroj je to ještě opravdu málo a většina začátečníků prostě bude používat nejjednodušší - otevřené akordy na prvních třech polohách a tam to ladí nejméně.

Pokud tu kytaru fakt chceš, tak vem kámoše kytaristu a zkuste někde něco vybrat. Jinak Ti mohu dát konkrétní nabídku na postarší nástroj ode mne v zhruba cenové relaci okolo 2000 - 2500 Kč. Akorát je to španěla.

Odpovědět