Koupě akustické kytary - Tipy, rady atd.

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Jindy2

Re: Koupě akustické kytary - Tipy, rady atd.

Příspěvek od Jindy2 »

kexik: ok, ja to tu projedu, priznam se, ze jsem tohle tema moc neprocital, protoze nepredpokladam, ze tu nekdo resil koupi kytary za 3,5k ;) ale treba jo...

mando

Příspěvek od mando »

akusticke typy strun su steel, bronze a phosphor bronze, najbeznejsie sa pouzivaju bronzy alebo myslim trochu viac phosphory, najlepsie znacky Martin, Daddario, GHS, Elixir (osobne Daddario), najbeznejsia hrubka tak 10, 11, 12...

delay

Příspěvek od delay »

mando píše:ak mas moznost urcite vyskusaj Corty serie Earth (najlepsie 200/700) a Furchy, okrem zvuku suhlasim ze treba vyskusat ladenie hlavne v polohach...
A tohle jsi psal v globále nebo Jindymu? Pač jindyho rozpočet je asi 2000 Kč, čili zbytečná námaha - Furch (od toho by jsi měl za tu cenu tak leda kobylku a kolíčky :)

mando

Příspěvek od mando »

no v tom pripade sa neda poradit nic ani trochu seriozne, priplatit sa oplati

Jindy2

Příspěvek od Jindy2 »

delay: ne, hele psal jsem ze to rozmezi 3,5-5k bych dal, jestli je to nutny aby to k necemu bylo, vic ale ne...jenom jsem se puvodne ptal, ze jsem videl dost kytar za 2k a chtel jsem znat nazor jestli to ma cenu...nema, takze jsem cekal nejaky tipy v rozmezi toho 3,5-5k...ale jak psal kexik, muzu to tu zkusit nejdriv projet tohle tema, nevim jestli tu za tyhle ceny neco padlo...

rastis

Příspěvek od rastis »

pokial nevies hrat, tak nebudes vedet hrat ani najblizsie 2 roky. kludne si kup gitaru za 1500 korun, moze Ti to byt uplne jedno a usetris peniaze.

Jindy2

Příspěvek od Jindy2 »

rastis: hmm, a neni lepsi se ucit hrat na lepsi kytare nez na shitovy? ja myslim, ze je...no, to je jedno, pujdu kouknout nekdy nekam do shopu a zkusim si to...

rastis

Příspěvek od rastis »

kup si co chces samozrejme. tie lacne gitary maju na trhu svoj zmysel, myslim ze presne ty si spravny typ zakaznika na ne a nemyslim to v zlom.

Jindy2

Příspěvek od Jindy2 »

rastis: vim jak to myslis...ale kdyz uz bych mel vic penez, radsi koupim vzdycky neco lepsiho, co vydrzi dele a bude to za neco stat...uvidim...

vasek

Příspěvek od vasek »

Pánové, to co píšete k tématu mikrofon x linka je sice pravda, ale jen teoreticky. Co je při tvoření dema důležitý, zvuk nebo pohoda? Podle mě to druhý a hodně. Trápení s mikrofonem, s ruchama a šumama - ne děkuji, už jsem si užil hodně.

kexik

Příspěvek od kexik »

vasek píše:Co je při tvoření dema důležitý, zvuk nebo pohoda? Podle mě to druhý a hodně. Trápení s mikrofonem, s ruchama a šumama - ne děkuji, už jsem si užil hodně.
zvuk, samozrejme :)
ked ta mam parafrazovat radsej s ruchmi ako s tupym zvukom. sum pri oktave ani sm57 nehrozi ani pri hodne hroznom preampe. a ruchy, neviem ako si skusal nahravat ale 20cm od gitary na kardioidu nenaberies nic ine ako gitaru, aj keby si to robil v metre :)

delay

Příspěvek od delay »

vasek píše:Pánové, to co píšete k tématu mikrofon x linka je sice pravda, ale jen teoreticky. Co je při tvoření dema důležitý, zvuk nebo pohoda? Podle mě to druhý a hodně. Trápení s mikrofonem, s ruchama a šumama - ne děkuji, už jsem si užil hodně.
Možná jsi tak línej jako já, proto tedy mám pořád na stojanu dva mikrofony, potom je prakticky jednodušší jen zapnout preamp a můžeš hned nahrávat. Já totiž vždycky točím demo a nokonec už nikdy nic jinýho nenatočím a ten náběr zůstane ve finální verzi, ikdyby to mělo jít do rádia... Čili sebevětší kravinu točím tímhle způsobem.

vasek

Příspěvek od vasek »

Zajímavá konfrontace názorů, můj postoj je ovlivněnej možná taky tím, že bydlím na sídlišti, kde jsou pořád nějaký zvuky, jak vně tak zevnitř baráku. Taky si nemůžu dovolit mít nachystaný mikrofony na stojanu. No každopádně chápu vaše názory, ale nemůžu souhlasit s kexikem ohledně toho metra atd. - když budu nahrávat beglajt tak možná, ale u brnkací kytary fakt ne...

delay

Příspěvek od delay »

Však de o to to jen zkusit, bydlím taky na sídlišti, vedle baráku silnice, dalších 100 m vlak, to víš, že to je slyšet, ale nesnažím se o grammy za zvuk, krom toho, v mixu se mi takovej ambientní bordel mnohokrát líbí a občas fakt vznikaj zajímavý zvuky, nicméně častěji není slyšet "nic". Ale samozřejmě, každý má své metody a styl, takže je to OK.

Odpovědět