lacinej, ale "decent" di-box
srackovemu nastroju nepomoze ani svatena voda. je len otazka ci potrebujes aj lampovu saturaciu, limiter, amp modeler a dalsie veci co byvaju sucastou preampov. dibox nic take spravidla nema a navyse nema plynulo regulovatelne zosilnenie, len par utlmovych clankov. je to len impedancny prevodnik + ground lifter/symetricky budic linky
-
vasek: z gitary lezie v zavislosti od typu snimacov tak do 100mV. to prinajhorsom slusnemu prevodniku staci, je to -20dB. niektore aktivne diboxy maju aj napatove zosilnenie.
aum: svojim sposobom. pasivny nema napatove zosilnenie (naopak napatie signalu dost vyznamne zoslabuje, co je cena za znizenie impedancie) a aktivny ho zosiluje len o malo (ak vobec) a navyse s konstantnym gainom
aum: svojim sposobom. pasivny nema napatove zosilnenie (naopak napatie signalu dost vyznamne zoslabuje, co je cena za znizenie impedancie) a aktivny ho zosiluje len o malo (ak vobec) a navyse s konstantnym gainom
Moderne humbuckery maju vystup kludne 300-400 mV. S tym sa da ist uplne bezproblemovo do line in a so standardnymi simulaciami typu Amplitube, SimulAnalog a pod. sa s tym da dosiahnut slusne hi-gain skreslenie. Sice sumu vela, ale sumet to bude vzdy, ak ide o skreslenie, sumia aj lampace ked sa dobre osolia.
Nemam ziadne vacsie skusenosti s di-boxami. S velkym uspechom pouzivam nezapnuty ne-true bypass EQ pedal od DOD. Rozdiel s nim a bez neho medzi gitarou a line in je fakt obrovsky.
Nejake porovnania lacnych a drahych di-boxov som nikdy nerobil.
GI-100 sa mi pozdava okrem ceny prave pre moznost zapnutia simulacie 4x12" boxu (vraj velmi slusnej), cize je mozne to uspesne pouzit aj za realnym lampovym preampom pri toceni do linky a nemala by byt potreba uz nic simulovat v PC. Neviem, ako v studiach, ale na podiach je velmi rozsireny.
Nemam ziadne vacsie skusenosti s di-boxami. S velkym uspechom pouzivam nezapnuty ne-true bypass EQ pedal od DOD. Rozdiel s nim a bez neho medzi gitarou a line in je fakt obrovsky.
Nejake porovnania lacnych a drahych di-boxov som nikdy nerobil.
GI-100 sa mi pozdava okrem ceny prave pre moznost zapnutia simulacie 4x12" boxu (vraj velmi slusnej), cize je mozne to uspesne pouzit aj za realnym lampovym preampom pri toceni do linky a nemala by byt potreba uz nic simulovat v PC. Neviem, ako v studiach, ale na podiach je velmi rozsireny.
Moment, takze zadnej di-box nepotrebuju? Nemam to ted jak vyzkouset... Co se tyce simulace boxu, strasne se tesim, az budu laborovat v guitar rigu s umistenim mikrofonu atd. se soucasne zapnutym zbytkem mixu... mnam. O to ne sechci ochudit jednou pevne nastavenou simulaci...
Kexik: tak jsem z toho jelen, mam si teda koupit ten splitter, nebo jsou to vyhozeny penize?
Kexik: tak jsem z toho jelen, mam si teda koupit ten splitter, nebo jsou to vyhozeny penize?
To je prave to, co na Guitar Rigu nemam rovnako rad, ako jeho skreslenieCyril píše:...strasne se tesim, az budu laborovat v guitar rigu s umistenim mikrofonu atd...

Pocuj Cyril, vsak tym mas BOSS MT2 a ten tiez nie je true bypass. Takze skus si poexperimentovat tak, ze gitara -> line in - > SW simulacia alebo gitara -> nezapnuty BOSS - > line in -> ta ista simulacia. Mal by tam byt evidentny rozdiel, aspon na mojom DOD pedale je.