lacinej, ale "decent" di-box

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 31 črc 2006 12:36

cyril: z mojho pohladu predrazeny je, viem odhadnut co je vnutri a za kolko sa to da zhlobit. ja osobne by som pravdepodobne kupil ten behringer a potazne ho prerobil. to ale nie je schodna cesta pre teba. pockaj si este na vyjadrenie dalsich ludi, napriklad rastisa...

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 31 črc 2006 13:27

Otázka:
Jak se na zvuku baskytary (kytary) projeví rozdíl
mezi Di-Boxem a Pre-Ampem při PC recordingu?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 31 črc 2006 13:37

dibox by mal byt absolutne zvukovo neutralny. elektricky ovsem medzi solid state preampom a aktivnym diboxom neni prakticky rozdiel.

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 31 črc 2006 13:57

Jinymi slovy srackovymu nastroji muze prospet dobrej (lampovej) preamp a dobrej di-box ho tuplem pohrbi? Je to tak? :)
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 31 črc 2006 14:14

Cyril: Samozřejmě, že lampa ti ten signál obalí o charakteristickou saturaci, která zdánlivě může oživit "mrtvej nástroj"... ale nemůže to být považováno za pravidlo.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 31 črc 2006 14:19

srackovemu nastroju nepomoze ani svatena voda. je len otazka ci potrebujes aj lampovu saturaciu, limiter, amp modeler a dalsie veci co byvaju sucastou preampov. dibox nic take spravidla nema a navyse nema plynulo regulovatelne zosilnenie, len par utlmovych clankov. je to len impedancny prevodnik + ground lifter/symetricky budic linky

vasek
Příspěvky: 1864
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Příspěvek od vasek » 31 črc 2006 16:24

Nezapomněli jste na něco? Když projde kytara jen diboxem nebo splitterem, tak je to pořád slabý kytarový signál, který potřebuje pro nahrátí přes line-in zesílit. Nebo se pletu a některý diboxy to umí? Nerozumím tomu, to by pak musel být dibox/preamp - něco jako MIC100? Díky za vysvětlení.

aum generator
Příspěvky: 869
Registrován: 01 bře 2005 03:46

Příspěvek od aum generator » 31 črc 2006 16:30

ak som to spravne pochopil, tak aktivny di-box je svojim sposobom pre-amp.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 31 črc 2006 16:57

vasek: z gitary lezie v zavislosti od typu snimacov tak do 100mV. to prinajhorsom slusnemu prevodniku staci, je to -20dB. niektore aktivne diboxy maju aj napatove zosilnenie.
aum: svojim sposobom. pasivny nema napatove zosilnenie (naopak napatie signalu dost vyznamne zoslabuje, co je cena za znizenie impedancie) a aktivny ho zosiluje len o malo (ak vobec) a navyse s konstantnym gainom

rastis
Příspěvky: 2882
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Příspěvek od rastis » 31 črc 2006 17:34

Moderne humbuckery maju vystup kludne 300-400 mV. S tym sa da ist uplne bezproblemovo do line in a so standardnymi simulaciami typu Amplitube, SimulAnalog a pod. sa s tym da dosiahnut slusne hi-gain skreslenie. Sice sumu vela, ale sumet to bude vzdy, ak ide o skreslenie, sumia aj lampace ked sa dobre osolia.

Nemam ziadne vacsie skusenosti s di-boxami. S velkym uspechom pouzivam nezapnuty ne-true bypass EQ pedal od DOD. Rozdiel s nim a bez neho medzi gitarou a line in je fakt obrovsky.

Nejake porovnania lacnych a drahych di-boxov som nikdy nerobil.

GI-100 sa mi pozdava okrem ceny prave pre moznost zapnutia simulacie 4x12" boxu (vraj velmi slusnej), cize je mozne to uspesne pouzit aj za realnym lampovym preampom pri toceni do linky a nemala by byt potreba uz nic simulovat v PC. Neviem, ako v studiach, ale na podiach je velmi rozsireny.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 31 črc 2006 18:16

rastis: ak by nestacilo, da sa pred vst plugin vzdy hodit nejake sw zosilnenie... podstatne je ze tam mas bezproblemovy AD prevod s dostatocnou dynamikou

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 31 črc 2006 18:58

Moment, takze zadnej di-box nepotrebuju? Nemam to ted jak vyzkouset... Co se tyce simulace boxu, strasne se tesim, az budu laborovat v guitar rigu s umistenim mikrofonu atd. se soucasne zapnutym zbytkem mixu... mnam. O to ne sechci ochudit jednou pevne nastavenou simulaci...

Kexik: tak jsem z toho jelen, mam si teda koupit ten splitter, nebo jsou to vyhozeny penize?
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 31 črc 2006 19:06

cyril: aku chces vlastne kupit zvuknu? ak bude mat viac IO, slo by tocit aj tak ze si das ART do hw inzertu a na prevod medzi gitkou a linkovym vstupom ti postaci hocaka slapka, pripadne pouzijes rovno hi-z vstup na zvukovke

rastis
Příspěvky: 2882
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Příspěvek od rastis » 31 črc 2006 19:09

Cyril píše:...strasne se tesim, az budu laborovat v guitar rigu s umistenim mikrofonu atd...
To je prave to, co na Guitar Rigu nemam rovnako rad, ako jeho skreslenie :). Ale to je subjektivne, niekomu moze naopak vyhovovat, ako sa tam da tymi "majkami hybat"...

Pocuj Cyril, vsak tym mas BOSS MT2 a ten tiez nie je true bypass. Takze skus si poexperimentovat tak, ze gitara -> line in - > SW simulacia alebo gitara -> nezapnuty BOSS - > line in -> ta ista simulacia. Mal by tam byt evidentny rozdiel, aspon na mojom DOD pedale je.

rastis
Příspěvky: 2882
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Příspěvek od rastis » 31 črc 2006 19:12

Inak nie som si isty, ale da sa Guitar Rig pouzit ako cisty speaker simulator k HW gitarovemu preampu ? Alebo tam musi ist signal cez rozne blbosti, kym sa dostane k bednam ?

Odpovědět