lacinej, ale "decent" di-box

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

lacinej, ale "decent" di-box

Příspěvek od Cyril » 31 črc 2006 10:46

Potrebuju pro svoje zamery di-box (hlavne pro el. kytaru). Hodne levnej, ale aby byl v pohode. Poradte, muzete-li nekdo. Jakej je rozdil mezi aktivnima a pasivnima?

Vyber z kandidatu:

Hughes&Kettner RED BOX CLASSIC (simulace aparatu... hmm asi bych nevyuzil, ja totiz chci nahravat kytaru cistou se zkreslenim pouze jako monitoring, a pak ji upravit v compu a zkreslit az nakonec skatuli(ema) a simulaci aparatu zase softwarove jako posledni vec... vyhoda- vychytam zvuk co presne sedne do mixu, zaroven ale pri nahravani prizpusobim techniku hry zkresleni... cistou kytaru muzu gejtovat, komprimovat, ztlustovat apod.)

the t.racks TDI4 (asi zbytecne moc kanalu, ale zase rack je rack)

MILLENIUM DB-400 (dobra cena, a ta znacka- je to TO Millenium?)

Millenium DI-P PASSIVE DI BOX

ART ZDirect (super levnej)
ART Tube MP
ART Tube MP Studio
ART Tube MP Studio V3 (asi uz moc drahy- 88 ojro)

...?

P. S. kdyz nakoupim u Thomanna, jakym zpusobem musim zaplatit?
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 31 črc 2006 10:51

u thomanna platis normalnym swift prevodom (ak mas e-banking s moznostou swiftu tak dokonca od kompjutra) alebo visou.
co sa tyka di-boxu, ja by som kupil pasiv, ovsem s kvalitnym trafom a to je macka vo vreci.
millenium samozrejme nie je TO millenium ;)

apropos art tube a spol su preampy, nie diboxy...

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 31 črc 2006 10:53

kexik píše:ovsem s kvalitnym trafom a to je macka vo vreci.
Muzes to prosim prelozit do cestiny? :)

Aktiv vs. pasiv- vo co de???
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 31 črc 2006 10:54


Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 31 črc 2006 10:57

Co je haufe? Kupa, hromada... ja ti nejak prestavam rozumet, kamarade :)
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
syncro
Příspěvky: 1148
Registrován: 09 čer 2002 11:30

Příspěvek od syncro » 31 črc 2006 11:02

Millenium nemá s MILLENNIA vůbec nic společného...

Saša

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 31 črc 2006 11:04

to je s jensenom, lundahlom a sowterom spickovy vyrobca audio transformatorov. problem je ze henten model ma nevedno aku vstupnu pimedanciu a obavam sa ze neni moc na gitaru. potrebujes nuitne dibox, alebo ti proste ide o hi-z vstup? ved mas art skatulu, ta nema true bypass?

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 31 črc 2006 11:04

V podstate to potrebuju na nahravani ty cisty kytary, ktera pujde do drsnyho lampovyho zkresleni. Jinak mam jeste ART SGX2000 Express tube preamp... Je mozny, ze pro tenhle ucel to nemusi bejt moc kvalitni di-box (ztratej se nuance)... ale nevim.
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 31 črc 2006 11:06

kexik: jo pres ten art by to bylo fajn, ja ale chci mit nahranej cistej zvuk a ten nasledne efektovat, zaroven ale potrebuju pri nahravani slyset zkresleni, abych na nej mohl reagovat...
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 31 črc 2006 11:10

tak to skor potrebujes signal splitter... to je dibox s dvoma vystupmi (jeden prasknes do efektaku a druhy do kompu)
tento je aktivny a sproste predrazeny, ale..
http://www.thomann.de/thoiw2_artikel-188333.html

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 31 črc 2006 11:18

kexik: super, to bude asi to, co potrebuju... ale je to dost penez za takovou malou krabicku ,) Pohledam nejakou levnejsi alternativu...

Moc diky za tvou pomoc.
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

rastis
Příspěvky: 2884
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Příspěvek od rastis » 31 črc 2006 11:23

Na kazdom podiu co som kedy stal vidno toto:

<img src="http://www.musik-schmidt.de/osc-schmidt ... GI-100.jpg">

a toto:

<img src="http://images.google.sk/images?q=tbn:Ds ... 0DI100.JPG">

Rozdiel je, ze to cervene (GI 100) ma simulaciu 4x12" boxu a to sede nie (DI 100), inak by to mali byt totozne di-boxy. Hlavne to cervene si vsetci co to maju / poznaju velmi pochvaluju. Je to takmer zadarmo a to cervene som si aj sam objednal, akurat to uz par mesiacov nie je v SR nikto schopny dodat. Vsetci maju iba to sede, ale ja chcem to cervene, pretoze cena je ta ista a ma to tu 4x12" sim.

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 31 črc 2006 11:25

kexik: co tahle hnida? http://www.thomann.de/thoiw2_behringer_ ... dinfo.html

A nebo co to vyresit splitterem jako kabelem, jeden konec by sel do kytary, jeden do ARTu a jeden do di-boxu? Slo by to?

Ten palmer by mohl bejt aspon v racku... ,)
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 31 črc 2006 11:49

jjjo, to pojde, otazka je co je to za kvalitu. ale ked to v obchode vyskusas... kabel nie je moc dobry napad, keby si spravil Y kabel, tak by si zatazil vystup z gitary paralelne impedanciou dvoch zosilovacov, co by malo neblahy vplyv na zvuk. ledaze by si mal aktivnu gitaru.

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 31 črc 2006 11:56

kexik: no mozna teda pujdu do toho palmera, mas pocit, ze je predrazenej? Treba je dobrej :) Jenom- jsi si jistej, ze signal z nej se da rovnou nahravat do zvukovky?

edit: asi bych se toho nebal: http://reviews.harmony-central.com/revi ... Y+Box/10/1
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Odpovědět