lacinej, ale "decent" di-box

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 31 črc 2006 19:57

rastis: mam dojem, ze signal musi jit pres blbosti v Amplitube, v Guitar Rigu ne.

kexik: moc neverim, ze ty krabicky zvuk nepokazej... Jak je to teda s tema di-boxama, je to lepsi nahravat pres ne, nebo rovnou? To co popisujes je postup, kterej jsem mel na mysli, nez jsi mi nasadil brouka do hlavy s tim splitterem... Zvukovku? Budou-li penize, tak asi Delta 1010 rack, nebudou-li, tak nejakou Esi Juli@ nebo tak neco...
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
dj-bobr
Příspěvky: 109
Registrován: 18 led 2006 03:46

Příspěvek od dj-bobr » 31 črc 2006 20:36

Boss MT-2 používám jako oddělovač mezi kytarou a PC a pomůže to fakt důkladně... rozdíl jaxviňa. Běžné line-in vstupy zvukovek mají z pohledu snímače asi dost malou vstupní impedanci (ta MT-2 má na vstupu FET, pokud si dobře pamatuju).

aum generator
Příspěvky: 869
Registrován: 01 bře 2005 03:46

Příspěvek od aum generator » 31 črc 2006 21:44

Cyril: mne tak za mesiac donesie kamaratka z US Radial JDI (pasivny), tak ak dovtedy vydrzis, mozem ti potom nahrat basu a gitaru ked ide DI->line in, a potom to iste len bez DI-boxu, a uploadnut to na web.

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 31 črc 2006 22:14

aum: to by bylo skvely, predem moc dekuju
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

vasek
Příspěvky: 1864
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Příspěvek od vasek » 01 srp 2006 07:56

rastis: Jde použít, ale není to žádná pecka. Už jsem to tu trochu prezentoval, ale nikdo nezareagoval, přestože to považuju za dost zajímavý téma. nahrával jsem přes Tube King do MIC100 a do zvukny - a pak jsem zkoušel SW speaker simulaci (Amplitube a GR). Přes každý soft to znělo dost jinak, nakonec jsem se rozhodl pro Amplitube. Ukázka zde: http://www.cutekid.cz/mp3.html ale jen píseň 2. Challenging, ostatní jsou přes normální kombo.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 01 srp 2006 10:34

cyril: poviem ti aky variant NEJDE, to bude jednoduchsie; nejde nahravat pasivnu gitaru rovno linkou. potrebujes akykolvek vysokoimpedancny vstup, cize hi-z; je jedno ci je na diboxe, nejakom stomp boxe alebo na preampe. zbytok je uz o roznych kombinaciach, ktore ti poskytnu vselijake nuansy vo farbe zvuku ale v zasade budu vsetky koser. z hladiska experimentovania by bolo imho idealne, keby sa ti podarilo dostat na harddisk cistu gitaru v co mozno najneutralnejsej podobe a slusne vybudenu a bez sumu. na druhej strane spusta ludi dodatocne efektenie gitary zavrhuje, tak sa rozhodni. ja s tym mam dobre skusenosti.

vasek
Příspěvky: 1864
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Příspěvek od vasek » 01 srp 2006 11:06

tak tak, ovšem nesmí to být muzika postavená na zvuku kytar, tam je potřeba nahrávat přes aparát, jinak to nebude tlačit.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 01 srp 2006 11:07

dodatocne ide cistu gitaru z hdd prehnat aj cez aparat... to nie je nijaky problem

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 01 srp 2006 11:10

vasek: aale bude to tlacit, navrstvim to atd... simulace je imho na doma lepsi nez se to pokouset nahravat mikrofonem... ale nebude to "kytarova hudba"...

kexik: diky. Ja budu sice efektovat kytaru dodatecne, ale realtime uz to zkresleni uslysim, cili nevim, co by na tomhle postupu mohl nekdo zavrhovat.
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 01 srp 2006 11:25

cyril: no hacik tam samozrejme je, a sice ze s inym efektenim hrac hra malicko inak. ked naefektis vyrazne inak ako pri odposluchu pocas nahravania, niekedy je vysledok hodne divny. ked ale ide +- o rovnaky zvuk, neni problem. bacha predovsetkym na nastavenie sustainerov, kompresorov a obzvlast zakerny je delay. ked ale mas vsetky nastavenia pri nahravani zaznamenane, nevidim problem. tiez je to o tom ze profi zvukarom sa s podobnymi vecami moc nechce srat. je to spekulovanie, skusanie, vela casu a roboty naviac

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 01 srp 2006 11:35

Direct Monitoring
(nahráváš čistej zvuk, ale v insertu máš čistej delay, distrtioin apod. a hru si podle toho přizpůsobíš, jinak to nejde, protože to pak zní fakt divně...)

vasek
Příspěvky: 1864
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Příspěvek od vasek » 01 srp 2006 12:23

A Cyril pořád ještě nemá zvukovku s malou latencí nebo kde je problém?
kexik: samozřejmě, že signál z HD se dá prohnat aparátem, ale o tom se tady můžem leda bavit, že... možná tak u čistýho zvuku ještě. Tohle má imho využití spíš při nějakým testování, kdy potřebuješ pouštět do apecu pořád to samý (např. porovnání boxů), aby byl test objektivní, což?

Jo ještě jsem si vzpomněl, že jsme vlastně nahráli tím Cyrilovým způsobem celý demo - kytara šla do mixu, tam se zesílila do line-in zvukovky a auxem se posílala do komba, kde bylo nastavení zkreslení podobný tomu v Amplitube. Nebyly tehdy moc k mání levný zvukovky s nízkou latencí. Dopadlo to celkem dobře, ale samozřejmě pouze v porovnání s amatérským nahráváním i ostatních nástrojů. Jo a byl to punk :)

rastis
Příspěvky: 2882
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Příspěvek od rastis » 01 srp 2006 13:42

kexik píše:dodatocne ide cistu gitaru z hdd prehnat aj cez aparat... to nie je nijaky problem
Veru. Niekedy tak nahravam doma po nociach. Flaskovy preamp -> line in a dodatocne niekedy inokedy to potom naraz poprehanam zvukovka OUT -> flaskovy koniec -> box -> majk -> mix -> line in. Konverziu AD/DA trolinku citit, ale iba velmi nepatrne.

rastis
Příspěvky: 2882
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Příspěvek od rastis » 01 srp 2006 13:47

Cyril píše:vasek: aale bude to tlacit, navrstvim to atd... .
S tym moc nesuhlasim.

rastis
Příspěvky: 2882
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Příspěvek od rastis » 01 srp 2006 13:50

vasek píše:...samozřejmě, že signál z HD se dá prohnat aparátem, ale o tom se tady můžem leda bavit, že... možná tak u čistýho zvuku ještě....
Mozem dodat ukazky skresleneho zvuku.

Odpovědět