lacinej, ale "decent" di-box

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 01 srp 2006 14:21

Jak tak koumam, tak se na to mozna vykaslu a koupim nejakej lacinej valve preamp typu uli nebo ART a zkresleni pro monitoring dam jako HW insert na tu stopu, co budu nahravat.
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

vasek
Příspěvky: 1864
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Příspěvek od vasek » 01 srp 2006 22:12

rastis: nemyslel jsem kvůli kvalitě zvuku, ale pocitu při hraní. Taky se mi to zdá jako dost velká drbačka, ale věřím, že to funguje, když jsi ochoten to martyrium prohánění stop přes apec postoupit :)

rastis
Příspěvky: 2882
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Příspěvek od rastis » 02 srp 2006 11:59

vasek - v casoch, ked som mal iba SB live a neboli na svete este KX drivery, som sa docela slusne naucil hrat skreslene gitary na sucho :). Inak nie je to ziadny neriesitelny problem, ako o tom casto citavam na internete - chce to iba malinko cviku. Aspon to cloveka posunie gitaristicky kusok vpred :). To oproti tomu je nahravanie skresleneho preampu uplna brnkacka.

A prehnat to potom koncakom je tiez pohoda - dam si vsetko za seba do jednej stopy, vytocim konec a spravim to v rychlosti na 1 supu. Pohodlie spociva aj v tom, ze ked nahravam na vela krat, ked sa mylim a tak, tak nikoho (a ani mna) neotravuje, ze s tym revem a robim bordel - nahravam potichu a mozem sa s tym hrajkat celu noc.

vasek
Příspěvky: 1864
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Příspěvek od vasek » 02 srp 2006 12:38

rastis: nemysli, že ty časy neznám :) Ale to, že nepouštíš sousedům nepovedený tejky, je zajímavý a šetrný způsob.
Akorát nechápu, co tady furt řeší Cyril. Na jeho místě bych koupil preamp od Studio Projects, kterej má hi-z vstup + solidní mic preamp a monitoroval přes Amplitube. Pak se to může dle libosti protáhnout třeba přes 3 metalzony za sebou (samozřejmě s gainem naplno, jinak to "prý nehraje") :)

Ještě jedna věc - tohleto dodatečný prohánění zvuku přes apec má ještě jednu nevýhodu, o který se myslím nemluvilo. Když nahrávám(e) kytary, tak dost často laborujem, kterou pasáž nahrát na kterej snímač. To je potřeba řešit v souladu s konečným zapojením aparátu, na každým pluginu, aparátu atd. se kytara může chovat dost jinak. Já mám zkušenost se svým stratem, že některý zkreslení je např. pro snímač u krku nic moc, jiný zní hezky.
Naposledy upravil(a) vasek dne 02 srp 2006 12:42, celkem upraveno 1 x.

Vuid
Příspěvky: 819
Registrován: 20 led 2006 22:46

Příspěvek od Vuid » 02 srp 2006 12:39

rastis: Musis to mit teda hodne namakly, asi to chce vic nez jen TROSKU cviku jak pises. Zkousel jsem nahravat kytaru na sucho a zkreslovat az nahranou stopu, vysledek vzdy katastrofalni:)

Taky se mi moc neosvedcilo kombinovat HW+SW amp a speaker simulaci (V-Amp2+GuitarRig), ale treba se to jeste podda....

vasek
Příspěvky: 1864
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Příspěvek od vasek » 02 srp 2006 12:44

no v-amp je v podstatě taky SW... navíc podle mých zkušeností se moc nadají oddělit jeho složky a používat zvláš? (např. vypnutí amp simulace a hraní do komba nebo naopak). Funguje (v určité kvalitě samozřejmě) jen jako celek... alespoň jak já jsem s ním experimentoval.

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 02 srp 2006 12:46

Vuid:
Katostofální zvuk nebo nedokážeš zahrát "nasucho" distortion kajtru?

Vuid
Příspěvky: 819
Registrován: 20 led 2006 22:46

Příspěvek od Vuid » 02 srp 2006 16:26

delay: Nedokazu "nasucho" nahrat distortion kytaru.
Lepe receno dokazu, ale bez toho abych slysel vysledek uz pri hrani to je dost k nicemu, po tom co ten cistej signal necim prozenu to je vzdycky jinak nez bych chtel.

Vuid
Příspěvky: 819
Registrován: 20 led 2006 22:46

Příspěvek od Vuid » 02 srp 2006 16:32

vasek píše:no v-amp je v podstatě taky SW... navíc podle mých zkušeností se moc nadají oddělit jeho složky a používat zvláš? (např. vypnutí amp simulace a hraní do komba nebo naopak). Funguje (v určité kvalitě samozřejmě) jen jako celek... alespoň jak já jsem s ním experimentoval.
V-amp2 umi oddelit amp a speaker simulaci i efekty, je tam nekolik modu ze kterych si vyberes.
Ja si to predstavoval tak, ze z V-amp2 pouziju pouze amp simulaci (tu povazuju za celkem povedenou, reproboxy nicmoc, efekty a noisegate jsou uplne k nicemu!) a zbytek bude SW (GRig), ale zatim se mi to nejak nepovedlo sladit k me spokojenosti tak pouzivam V-amp2 jen na cviceni.

vasek
Příspěvky: 1864
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Příspěvek od vasek » 02 srp 2006 21:32

vuid: já to chápu, ale nedokážu ti zřejmě prodat svoji myšlenku :) chtěl jsem říct, že v-amp sám hraje řekněme obstojně, ale když ho strčíš do komba a vypneš simulaci boxu, zní to hrozivě. Naopak jsem to moc nezkoušel, páč tam speaker simulace je děs - je úplně slyšet, jak jsou to jen přednastavený ekvalizéry
cyril: co takhle sansamp?

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 02 srp 2006 21:43

vasek: myslis tohle? http://www.tech21nyc.com/xdi.html Mas s tim zkusenost?
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

vasek
Příspěvky: 1864
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Příspěvek od vasek » 02 srp 2006 21:50

ne, tohle
http://www.tech21nyc.com/classic.html
zkušenosti nemám, ale celkem dost jsem o tom četl. Prostě simulačka, na nějaký brutálnosti by to nemuselo být marný :) Alle viděl jsem, že sis už vyhodil inzerát na Uliho...

ještě poslouchám ukázky tohohle
http://www.tech21nyc.com/gt2.html
kytary nic moc ale ta basa se mi moc líbí

Odpovědět