Lavry AD 10 - wow !

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
fova

Příspěvek od fova »

EXCOM píše:vyber kvalitnych cinskych suciastok neni nikdy na skodu.. ja osobne pri takejto znacke by som ocakaval skor homemade suciastky respektive europskych vyrobcov.. ak to stoji take prachy, tak by to tak malo byt.. v tomto pripade sa to nelisi nicim od cinskych veci...
Nedavno jsem mel rozebrany SPL Goldmike, coz je slusny preamp stredni tridy, pysnici se napisem MADE IN GERMANY.
Lampy jsou v nem ruske Sovteky, trafo je indicka Talema, soucastky jsou od Analog Devices, Motoroly...

Zajemcum mohu poslat fotky.

Podle me tohle je vseobecny trend ve vsech pristrojich.
Pri navrhu hledas, kdo na svete vyrabi vhodny komponent a od nej to beres.
A neresis jestli je to MADE IN USA nebo CHINA.

Acid Punk

Příspěvek od Acid Punk »

fova píše:
Acid Punk píše:Mno me by celkem zajimalo srovnani Lavry AD 10 s Behringerem, takovych killer testu se moc nedela, tak pro srovnani.
Ale delaji, akorat ze ne na E-Zone. Procitej Gearslutz, tam kazdou chvilku nekdo dela srovnavaci test a nahodi nahravky.
Diky za radu.
Peace
'mentalita kulturnich okruhu'
edit: "nekteri slusni moderatori mohou byt slusni tak jako nekteri populisticti slovensti premieri..."
Obrázek

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

kexik : jasne mal.. ale v high endoch som narazil prevazne na Made In Japan, alebo popripade Japon :D ale este rozoberem nejake lowendy... napriklad SH-201 je Made in China.. co ma celkom sere ale budiz.. nastastie V-S GT a F-G je Japan... urcite sa tam najde mrte cinskych suciastok.. o tom nepochybujem....

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

"Kritik je ten, kdo ví jak by to udělal lépe, kdyby to uměl"

Karel Čapek

kexik

Příspěvek od kexik »

ale no tak, ivo, spochybnovat opravnenost kritiky je nihilizmus. to by sme zili vsetci vo falosnom svete, ze sme najlepsi a nik na nas nema.

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Ano, pokud je "kritika" oprávněná a fundovaná. Myslím ale že ten, kdo se něčemu věnuje na plný úvazek a má dost oslnivé a celosvětově respektované dlouhodobé výsledky (a též relativně vyspělé vývojové, výrobní a analytické kapacity), umí podstatně lépe posoudit, navrhnout a zhodnotit design svého produktu, než někdo, kdo se podívá na pár obrázků (a kdo sám nikdy nic porovnatelného nevyrobil) a hned přesně ví jak by to šlo jednoduše udělat mnohem lépe ( něco, na co by sám designer ve své neodborné omezenosti a prostoduchosti nikdy sám nepřišel). Kdyby to bylo tak jednoduché, tak by to lépe nebo přinejmenším stejně dobře udělal "everybody and his brother". Ale není to tak - výrobků této kvalitativní úrovně je na světě jen omezené množství. A to o něčem svědčí. A samozřejmě že přístroj tohoto druhu není jen "součtem součástek".

Připadá mi to jako poznámky na stejné úrovni jako kdyby třeba Audi po několika letech vývoje vytvořilo a začalo vyrábět nový model auta a nějaký soused majitele by při pohledu do motoru začal tvrdit, že by to jelo mnohem lépe kdyby tam dali jinou součástku nebo jiný elektrický obvod :wink:
A přitom ti, kteří do toho opravdu vidí (například vývojáři BMW), by určitě nic takového netvrdili. Ti by prostě vyrobili svoje auto (které by přes veškeré úsilí jelo s největší pravděpodobností v dané cenové relaci hodně podobně)
A Rolls-Royce by pak vyrobil něco, co by jelo podstatně lépe, ale stálo by 5x tolik.

kexik

Příspěvek od kexik »

ivo: takto urazas aj ludi v beznom svete, alebo iba za plastikom internetovej anonymnity? sorry, ale na to, aby si vedel, ze keramicky smd kondenzator kurvi audio signal, nepotrebujes byt autorom hiend prevodnika, to staci taky kondenzator zobrat a zapojit ho do signalovej cesty a ver mi ze tento pokus som urobil ked som mal 16 rokov. a v tomto vyrobku je takych kondenzatorov v signalovej ceste MRTE

Acid Punk

Příspěvek od Acid Punk »

Ivo píše:Připadá mi to jako poznámky na stejné úrovni jako kdyby třeba Audi po několika letech vývoje vytvořilo a začalo vyrábět nový model auta a nějaký soused majitele by při pohledu do motoru začal tvrdit, že by to jelo mnohem lépe kdyby tam dali jinou součástku nebo jiný elektrický obvod Wink
Pekne poznamka Ivo :) takovy Kutil Tim ;)
Peace
edit: "nekteri slusni moderatori mohou byt slusni tak jako nekteri populisticti slovensti premieri..."
Obrázek

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

kexik píše:ivo: takto urazas aj ludi v beznom svete, alebo iba za plastikom internetovej anonymnity? sorry, ale na to, aby si vedel, ze keramicky smd kondenzator kurvi audio signal, nepotrebujes byt autorom hiend prevodnika, to staci taky kondenzator zobrat a zapojit ho do signalovej cesty a ver mi ze tento pokus som urobil ked som mal 16 rokov. a v tomto vyrobku je takych kondenzatorov v signalovej ceste MRTE
Tak za prvé tady nevystupuju anonymně (ale jak sis možná všiml jako jeden z mála uvádím veškeré kontakty a místopisné údaje na sebe :wink: ). Za druhé neměl jsem záměr nikoho "urazit" (spíš jsem možná měl pocit že je tady urážen někdo jiný ...) moje poznámka byla jen obecná úvaha ...
A za třetí - když jsi učinil zmíněný zásadní objev (a všichni ostatní to ve své nevědomosti dělají doposud špatně), proč neuděláš něco co tedy bude (logicky) fungovat mnohem lépe, nebo případně svoje zjištění nesdělíš panu Lavrymu nebo jeho kolegům a on na základě tohoto objevu udělá Lavry Red a budeš uveden jako jeden z otců nové generace převodníků ? :wink:

Já nejsem elektronik, nerozumím odborným detailům, ale věřím, že výrobci a autoři těchto designů tomu rozumějí hodně a dobře vědí co dělají a proč to dělají (do všech detailů). To, že v praktickém výsledku to funguje skvěle (a zcela srovnatelně s jiným špičkovými výrobky svého druhu), potvrzuje to, že to dělají dobře ... Pokud někdo přijde na zásadní věc, která může zcela změnit kvalitativní úroveň této linie produktů, jistě to bude demonstrovat na nové generaci produktů a rozdíl bude zcela zjevný ... Do té doby bych byl o něco skromnější a pokornější ... (aspoň na veřejnosti)

kexik

Příspěvek od kexik »

myslim ze som prisiel na to, ako tento zazrak funguje, nunu, chyt sa niecoho

1. akm prevodnik sluzi len na ziskanie najvyssich bitov
2. 16x multiplexery su sucastou DRUHEHO prevodnika, ktory je 16BITOVY a zalozeny na spinanej rezistorovej matici a prevadza slabe signaly, kde uz je akm jendoducho malo presny. aky chip funguje ako komparator, mi nie je z fotiek jasne, ale musi tam v tom pripade byt.
cize do toho precizneho prevodnika ide signal zosilneny o 48dB (to je dynamicky rozsah 8bitoveho rozdielu medzi 16 a 24bit) a pokial zo vsetkych jeho bitov idu jednotky (prebudeny na doraz), berie dsp chip hodnotu z akm. ak sa na preciznom prevodniku objavia dake nuly, pouziva sa tento. uf...
otazka znie, preco neurobit aj ten precizny prevodnik z dalsieho akm???

kexik

Příspěvek od kexik »

Ivo píše:
kexik píše:ivo: takto urazas aj ludi v beznom svete, alebo iba za plastikom internetovej anonymnity? sorry, ale na to, aby si vedel, ze keramicky smd kondenzator kurvi audio signal, nepotrebujes byt autorom hiend prevodnika, to staci taky kondenzator zobrat a zapojit ho do signalovej cesty a ver mi ze tento pokus som urobil ked som mal 16 rokov. a v tomto vyrobku je takych kondenzatorov v signalovej ceste MRTE
Tak za prvé tady nevystupuju anonymně (ale jak sis možná všiml jako jeden z mála uvádím veškeré kontakty a místopisné údaje na sebe :wink: ). Za druhé neměl jsem záměr nikoho "urazit" (spíš jsem možná měl pocit že je tady urážen někdo jiný ...) moje poznámka byla jen obecná úvaha ...
A za třetí - když jsi učinil zmíněný zásadní objev (a všichni ostatní to ve své nevědomosti dělají doposud špatně), proč neuděláš něco co tedy bude (logicky) fungovat mnohem lépe, nebo případně svoje zjištění nesdělíš panu Lavrymu nebo jeho kolegům a on na základě tohoto objevu udělá Lavry Red a budeš uveden jako jeden z otců nové generace převodníků ? :wink:

Já nejsem elektronik, nerozumím odborným detailům, ale věřím, že výrobci a autoři těchto designů tomu rozumějí hodně a dobře vědí co dělají a proč to dělají (do všech detailů). To, že v praktickém výsledku to funguje skvěle (a zcela srovnatelně s jiným špičkovými výrobky svého druhu), potvrzuje to, že to dělají dobře ... Pokud někdo přijde na zásadní věc, která může zcela změnit kvalitativní úroveň této linie produktů, jistě to bude demonstrovat na nové generaci produktů a rozdíl bude zcela zjevný ... Do té doby bych byl o něco skromnější a pokornější ... (aspoň na veřejnosti)
ok, dozvedel som sa, ze si arogantne hovado aj v beznom zivote... fajn, to ma zaujimalo.

pana lavryho o svojich zisteniach informovat nehodlam, nie je panom univerza a jediny vyrobca prevodnikov vo vesmire. rozhodne si ale tento jeho vyrobok nekupim. to je moj nazor a ci si ho niekto osvoji, alebo nie, je jeho vec.

Wohma

Příspěvek od Wohma »

Vzdycky me fascinovalo, jak se lide dokazou do krve pohadat i o uplnych kravinach... Sorry za OT :)

kexik

Příspěvek od kexik »

Acid Punk píše:
Ivo píše:Připadá mi to jako poznámky na stejné úrovni jako kdyby třeba Audi po několika letech vývoje vytvořilo a začalo vyrábět nový model auta a nějaký soused majitele by při pohledu do motoru začal tvrdit, že by to jelo mnohem lépe kdyby tam dali jinou součástku nebo jiný elektrický obvod Wink
takze vsetky firmy, co za statisice moduju tovarenske audi, su dementni diletanti, ze...

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Wohma píše:Vzdycky me fascinovalo, jak se lide dokazou do krve pohadat i o uplnych kravinach... Sorry za OT :)
Nevím o žádné "hádce do krve", ale měl jsem pocit, že některé názory a závěry zdejších badatelů a analyzátorů internetových obrázků nějakou drobnou realistickou poznámku zasluhují :wink:

Mě zase fascinuje že někdo, kdo sám pravděpodobně nikdy neměl možnost si výrobky tohoto druhu a úrovně prakticky podrobně vyzkoušet, případně porovnat, nebo na ně i jen sáhnout, o nich ví úplně všechno (zejména to že jsou naprosto beznadějně špatné). A o své "poznatky" se dělí na relativně odborném fóru.

A pokud to korunuje podobným trapným výkřikem
kexik píše: ok, dozvedel som sa, ze si arogantne hovado aj v beznom zivote... fajn, to ma zaujimalo.
je to (bohužel) vizitka, která o něčem svědčí ...

Acid Punk

Příspěvek od Acid Punk »

kexik píše:
Acid Punk píše:
takze vsetky firmy, co za statisice moduju tovarenske audi, su dementni diletanti, ze...
Nene kexiku koukej zde:

http://youtube.com/watch?v=GFNtsUEZQU4

Kutil tim, serial vysilany v CR v 90 letech, hlavni poenta tohoto rodineho komedialniho serialu je Kutil Tim, clovek ktery ma vlastni porad v regionalni TV a vzdycky nem neco vylepsuje "zvysuje vykon".

A jak to vzdy dopadne? Divaci serialu znaji :-)

Tady zrovna vylepsil vykon drticky odpadku :DDDD
Naposledy upravil(a) Acid Punk dne 17 kvě 2008 10:59, celkem upraveno 1 x.
Peace
Obrázek

Odpovědět