Levne HW syntezatory

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
Cyril

Příspěvek od Cyril »

I kdyz zase bacha, na ty strance byly taky naky varhany, a jestli to bylo z toho rolanda tak to teda smekam... takze nejspis se hodi na neco uzasne a na "moderni" "tanecni" zvuky je mozna trapnej :)

a.tom.x

Příspěvek od a.tom.x »

no tak to jsem měl myslím i lepší zvuky ... ;) ale ta tupost toho zvuku se s tou mp3 zcela shoduje. Je to placatý, nemastný / neslaný.
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

a.tom.x

Příspěvek od a.tom.x »

Hele hammondy na tom docela sly. Proto to meli radi bigbitaci a pouzivali to vic nez treba Korga M1, kterej mimochodem taky nic moc (az na to chemicky house piano, ktery zeru a asi si ho kvuli nemu i koupim).

dendy

Příspěvek od dendy »

hehe tak uz aspon viem z kadial Enya berie pizzicata :))

pridavam sa na stranu tych komu sa D50 subjektivne nepaci :)

a.tom.x

Příspěvek od a.tom.x »

No ono to jde celkem doladit, kdyz pod to Pizzicato das jeste tu sladkou soundtrack plochu jako dalsi dva parcialy, trochu hallu a pak muzes zalozit Enya revival. Asi ti ale bude chybet ten Synclavier na ty ostatni vokalovy plochy :)

Neural_I

Příspěvek od Neural_I »

a.tom.x: tobe prijou nastroje jako SY99, K2xxx nedoceneny ? dyt to sou masiny ktery ma kdekdo a vehlasny jmena na nich jedou uz leta, SY99 je mazec i po tech letech a K2xxx je jak uz nekdo nekdy napsal perpetuum mobile a nebejt toho ze se blbe poji s ostatnima nastrojema tak je to masakr celkem a to ho osobne moc neznam, v kapele ho kamos ma a ze by si stezoval rozhodne nevim
to uz spis ty VLka od yamahy sou nedoceneny ale taky ono to ma od firmy pramalou podporu takze neni cemu se moc divit

k tem levnejm syntakum, myslim ze opravdu na bici a samply dneska neni potreba kupovat hardwer, sam sice na el bici hraju i live ale to je neco jinyho, na skladani doma na to hardwer potreba rozhodne neni, neco jinyho je to s basovkama a tvrdejma pevnejma zvukama, s tim maj VSTcka fakt problem a jeste asi chvili mit budou, neslysel sem z VSTcek nic co by me zaujalo jak je to "nadupany a zly" vsechno to je takovy divny, jasne ze pouzitelny ale kdyz resime ten levnej hardwer nemyslim si ze by to bylo beze zbytku nahraditelny a nemelo to neco do sebe, treba takovej relativne levnej korg MS2000 neni zadnej extra zazrak, ale daj se na tom delat veci hlavne v realnym case ktery na compu treba udelas, ale zkus to na live zejo... asi bych si dal dohromady co mi ve VSTckach nejvic chybi a na to bych dokoupil nakej hardwer, treba ja sem koupil starej dobrej korg 01W/R kvuli plocham a smyccum a studenejm zasumelejm zvukum do oldskulu jak delanejm, ktery ze softu nedostanu, stal me 7t a asi ho nikdy neprodam, smycce atd jedu vyhradne z nej a nic vic me na nem nezajima, to samy bude treba pulse na basy a tvrdy leady, mam rad jednoucelovy veci ktery proste fungujou, naco mit doma deset samohrajek, doporucil bych Cyrilovi koupit jeden, dva, max tri fungujici kousky na to co mu nepokreje comp a zbytek se opravdu da uvarit v compu. osobne bych dneska volil (ja teda osobne toho korga 01w ale to je uzce muj osobni nazor) MS2000, pulse a treba norda 1/2/2x nebo klidne toho kurcvajla treba do racku, zastane i sampler a zdaleka nejen to a s tim opravdu jak se tady nekdo rozkrikoval pak uz ma smysl zacit se s tim ucit a vyzdimat to do sucha, na spoustu let to staci
howgh
no a tak dal

dendy

Příspěvek od dendy »

yo pod ms2000 sa podpisujem tiez, odkedy som ho kupil viem ze uz ho asi nikdy nepredam:) neni to allinone riesenie samozrejme ale ma svoje specificke caro, hlavne na live :)

Oxyygen
Profesionál

Příspěvek od Oxyygen »

no nevim, delat z D50 samohrajkovou zalezitost je dost kratkozrake. Debilni zvuky udelas i na Virusu o DX7 ani nemluvim. Me D50 bavila a kde mi prisla opravdu silna,tak byly plochy. Byly hodne space
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Media Club.
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

Jindy

Příspěvek od Jindy »

Pěkný téma Cyrile, to mě taky zajímá, budu to tu sledovat.

Off-Topic: jentak mě teď při sledování těchto starších levných synthů napadlo, že jsem na nějakých stránkách kde byly vintage, lo-fi a různé theremin synthy viděl něco co se asi nazývá "Rotary Speaker" a v podstatě jde o dřevěnou bednu ve které je reproduktor, co se (asi) rychle otáčí o 360°...neví někdo, k čemu se to používá, na co je to dobré? Docela se mi to líbí, protože mám rád různé pan a chopper efekty a může to bejt pěkná haluz...vypadá to nějak takhle - Mr Donald

biscuit

Příspěvek od biscuit »

jindy: pouziva se to hlavne na varhany. pochopis to z btrojky od native instruments...

Solarfall

Příspěvek od Solarfall »

ja ked som teraz videl v inzeratoch korga ms20 za 20000czk tak som to musel par minut vydychavat a opakovat si:
Nepotrebujem to, aj tak pouzivam hlavne sample, je to len mono, nema to midi, na stole by mi zavadzal, setrim peniaze na byt....
ako mantru aby som chlapovi nezavolal ... odolal som ale raz si tu krasnu masinku kupim :wink:

Jindy

Příspěvek od Jindy »

biscuit: jo dík za radu...já párkrát zkoušel B4, možná to tam taky bylo, nevim...

peteness

Příspěvek od peteness »

Cyril: za 5k koupis Roland Alpha Juno. Jednoduchy a zvukem prijemny syntak. Muj tip.

PS. Abuse: kdyby te treba nekdy cca za pul roku prestal SE1 bavit, ozvi se. Urcite se domluvime.

abuse

Příspěvek od abuse »

peteness to dost pochybujem, je to milassek :) ... inak uplne zmizli z ebay v tomto obdobi

kexik

Příspěvek od kexik »

jindy: rotary speaker sa vola leslie a pouziva sa na kadeco, hlavne v dube je naprosto nutny, syncro povie viac :)
v 60tych rokoch sa hodne pouzival aj v pope (hned ma napada Julie Driscoll a jej This wheels on fire :) )
a spat k teme :(

Odpovědět