Má někdo DSI TETRA synth a editor?

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Poklop
Příspěvky: 980
Registrován: 10 črc 2004 10:47

EDITOR se snad blíží

Příspěvek od Poklop » 21 úno 2012 19:39

VST editor pro Tetru bude snad velmi brzo. Zúčastnil jsem se vývoje (abych měl aspoň něco) a celkem to funguje. Jsem schopnej editovat combo režim v multi ON, takže konečně první vlaštovka.
Bohužel je to vázáno heslem a kódem, nelze to přenést.
Pokud někdo narazíte na novou verzi nebo jiný (funkční) editor, dejte sem link :-)

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Re: Má někdo DSI TETRA synth a editor?

Příspěvek od matucha » 21 úno 2012 20:50

suntower?

Poklop
Příspěvky: 980
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Re: Má někdo DSI TETRA synth a editor?

Příspěvek od Poklop » 21 úno 2012 21:19

jj, soundtower, ale vzhledem k častému odmlčení programátorů a neustálému dokončování OS Tetry u DSI není nic jistého.
No snad je to otázka řádově max. v týdnech.

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Má někdo DSI TETRA synth a editor?

Příspěvek od biscuit » 14 kvě 2012 08:37

tak sice s prodlevou, jak je to u soundtoweru normalni a celej web uz si z nich kvuli tomu dela srandu, ale prece:
http://soundtower.com/plugse/tetra/index.html

zatim jsem nezkousel, ale byl bych rad, kdybychom davali sve zkusenosti sem, abychom vedeli zda to buy or not to buy ;)
diky vsem

Uživatelský avatar
Prvotsky
Příspěvky: 1186
Registrován: 23 kvě 2006 14:22

Re: Má někdo DSI TETRA synth a editor?

Příspěvek od Prvotsky » 28 říj 2012 21:46

jak v tuto chvily funguje zminovany editor - je to už v pořádku?

Poklop
Příspěvky: 980
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Re: Má někdo DSI TETRA synth a editor?

Příspěvek od Poklop » 28 říj 2012 22:51

Vporadku stejne jako tvuj pravopis.

Uživatelský avatar
Prvotsky
Příspěvky: 1186
Registrován: 23 kvě 2006 14:22

Re: Má někdo DSI TETRA synth a editor?

Příspěvek od Prvotsky » 28 říj 2012 23:27

:) tak to rád slyšim..
ten od soundtoweru?

češtinář nejsem nejsilnější - ani nevim na co narážíš..

vpořádku vs v pořádku?

je to jedno . jen pro zajímavost.

Poklop
Příspěvky: 980
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Re: Má někdo DSI TETRA synth a editor?

Příspěvek od Poklop » 29 říj 2012 06:19

Sw od soundtoweru neni nikdy uplne vporadku ale vst editor je snad uz pouzitelnej.
Ja uz Tetru prodal, nemel jsem na to nervy.

Uživatelský avatar
Prvotsky
Příspěvky: 1186
Registrován: 23 kvě 2006 14:22

Re: Má někdo DSI TETRA synth a editor?

Příspěvek od Prvotsky » 29 říj 2012 11:07

aha tak to mi prave zajímá - zvažoval sem koupi Tetry - takže by si jí nemohl dporučit? sem na OSX

dík

Poklop
Příspěvky: 980
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Re: Má někdo DSI TETRA synth a editor?

Příspěvek od Poklop » 29 říj 2012 11:14

Je to zvukově jeden z nejlepších synthů. Otázka jak moc potřebuješ multitimbral, kterej je tam pávě trochu problematickej.
Přečti si forum dsi prophet5 (google). Tam najdeš aktuální info o funkčnosti systému.
Co se týče Mopho, tak to je myslim úplně bez problému a klávesová verze se dá dobře editovat.
Zvuky jsou na Tetru i Mopho velmi dobrý a inspirující.
Kvalitní analogový filtry se poznaj na první poslech. Hraje to jak z praku. U Tetry holt člověk občas zakleje, ale třeba je to už ok.
Já s ní pracoval i když to ještě nebylo dochytaný a taky se to dalo. Otázkou je co preferuješ. Pokud zvuk a 4 kanály (MIDI) tak je Tetra nejlevnější analogovej multitimbral, kterej hraje špičkově. Pokud editaci, tak je to minimálně problematické ale dá se to.
Já jsem si koupil Andromedu A6, která mi Tetru z velký části nahradila (jde mi hlavně o analogový basy), ale kdybych na ní neměl, tak mám Tetru i nadále.
Co se týče Apple, tak nevim, já jedu na win 7. Ale problémy jsou hlavně s OS Tetry (interní). Ale třeba už ne. Mrkni na ten Prophet forum, je tam k dispozici i nejnovější OS obvykle, protože tam postuje ten co ji programuje.

juan
Příspěvky: 112
Registrován: 10 úno 2004 11:44

Re: Má někdo DSI TETRA synth a editor?

Příspěvek od juan » 29 říj 2012 11:24

Koupil jsem od biscuita pred cca mesicem Tetru, zatim jsem nainstaloval jen Editor LE a editor je v pohode, nastavit jde vsechno. Jenze jak bylo uz mnohokrat zminovano, jede tak 20-30 minut a spojeni pres USB (ale i MIDI) se "ztrati". Resp. funguje mne Note on/off, ale prestanou se prenaset ostatni nastaveni. Funguje mne vytazeni USB kabelu na vterinu a zase se to chyti. Pripadne je tam funkce Send/Receive nastaveni.

Uživatelský avatar
Prvotsky
Příspěvky: 1186
Registrován: 23 kvě 2006 14:22

Re: Má někdo DSI TETRA synth a editor?

Příspěvek od Prvotsky » 29 říj 2012 11:41

No já sem si říkal , že bych chtěl jeden analog synth jenom na basy - asi moog minitaur a k němu něco polyfoního - 4 tony stačí na
nějakou jednoduchou plochu a houseový chordy.. na to mi tetra přišla ideální - respektive nevím o žádné další alternativě desktopový..

Jde mi samozřejmě hlavně o zvuk a základní možnosti editace.. tak to by snad mělo být ok..

Poklop
Příspěvky: 980
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Re: Má někdo DSI TETRA synth a editor?

Příspěvek od Poklop » 29 říj 2012 12:10

Pokud nebudeš využívat multitimbral tak je Tetra ok jako 4 hlasý synth. Jde to i v muti, ale trošku to zlobí.

Poklop
Příspěvky: 980
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Re: Má někdo DSI TETRA synth a editor?

Příspěvek od Poklop » 29 říj 2012 12:34

Prvotsky píše::) tak to rád slyšim..
ten od soundtoweru?

češtinář nejsem nejsilnější - ani nevim na co narážíš..

vpořádku vs v pořádku?

je to jedno . jen pro zajímavost.
Jo, no máš pravdu :oops: Nicméně hodnotil bych to jako menší hrubku než "chvíly", která mě mlátí do ksichtu :-)
Asi to není vyjmenované slovo :-)
Ale dostal jsi mě :-D
Teda jako, že já to napsal špatně a ty dobře. V pořádku se nepíše dohromady.

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Má někdo DSI TETRA synth a editor?

Příspěvek od biscuit » 29 říj 2012 12:49

Prvotsky píše:No já sem si říkal , že bych chtěl jeden analog synth jenom na basy - asi moog minitaur a k němu něco polyfoního - 4 tony stačí na
nějakou jednoduchou plochu a houseový chordy.. na to mi tetra přišla ideální - respektive nevím o žádné další alternativě desktopový..

Jde mi samozřejmě hlavně o zvuk a základní možnosti editace.. tak to by snad mělo být ok..
v prvni chvili bych se mooga vyprd a vzal tetru. poslouzi i na basy. kdyz se ti nebude pozdavat, muzes jit dal. tetru urcite dobre prodas, takze bych vubec nevahal. ja sam jsem se ji zbavil jen kvuli memu blbemu systemu, kdy jsem tetru musel vzdy posadit na stul, zapojit.. takze jsem casto zapnul cbs bez ni a trochu ji zanedbaval. jsem proste strasne pohodlnej. navic se tomu posledni dobu venuju strasne malo a o to vic mi bylo lito, ze tu lezela smutne. jinak bych ji ale nikdy neprodal, na moje ucely a potreby fungovala bezvadne a zvuk me bavil.

Odpovědět