Má někdo DSI TETRA synth a editor?

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Poklop

Má někdo DSI TETRA synth a editor?

Příspěvek od Poklop »

Zdarec, koupil jsem si DSI Tetru. Zdá se, že je to dobrá věcička, hlavně zvukově, ale editor nějak úplně na mých W7 64bit nefunguje.
Tedy funguje, ale při pokusu editovat něco v multimode režimu (combo) to moc dobře nefachá.
Je tu někdo kdo má Tetru a funguje mu editece? Help please :-)

abuse

Re: Má někdo DSI TETRA synth a editor?

Příspěvek od abuse »

ja mam, pouzivam W7 32 bit. nejak blbne komunikacia cez USB, cez klasicke midi in/out editacia bez problemov

abuse

Příspěvek od abuse »

skus updatnut OS, tusim je par mesiacov vonku nejaka nova verzia...ja som sa k tomu este nedostal

Poklop

Příspěvek od Poklop »

No je to velká laborace. Mám system 1.3/1.2 (nejnovější z DSI) a k tomu, že to moc nefunguje (mluvím o Combo/Multi) jsou navíc rozladěný zvuky vůči sobě a neladí to v ladění k ostatním nástrojům (VSTi, HW). Jediný co mi funguje jakž takž (editace v multi ale taky ne) je systém 1.1/1.1. Tam to aspoň není rozladěný.
Můžeš se na to podívat?
Jde ti editovat pomocí toho free editoru všechny layery v combo mode? Hejbneš s potákem (třeba cuttof) a změní se zvuk? Nebo musíš nejprve použít send?

Díky

abuse

Příspěvek od abuse »

ok pozrem na to vecer

lukz

Příspěvek od lukz »

Mam editor na tetru combo mod nefunguje ako ma tusim to aj pišu na forach ze to nie je este doriešene...treba s tim robit jak sa da casom to hadam dotiahnu....

Poklop

Příspěvek od Poklop »

hm, ale už jim to dost trvá a navíc komunikace se soundtower = nula.
U Tetry jsem našel bug, už mi ho i v DSI potvrdili. Týká se to rozladění voices 2 a 4 v multimodu při quad zapojení výstupů.

lukz

Příspěvek od lukz »

mna to tiez dost sere hlavne ten multimode a z e to nefunguje ako bezne vst ale co sa da robit predavat to kvoli tomu nebudem..mne sa dokocna aj sama vipina neviem ci je to chybny kus alebo co

Poklop

Příspěvek od Poklop »

Aha, tak vypínat by se neměla.
Jinak rozladovani v multimode lze opravit vždy po power ON pomocí vypnutí a zapnutí MULTI na OFF a následně zase na ON. Musí to bejt v režimu PROGRAM. Zkrátka zapnu Tetru, přepnu na MULTI OFF a zase zpět a je naladěno.
Holt trochu dodělej si sám :-)

V každém případě napiš do DSI at viděj, že si dělají špatnou reklamu s takovýmhle přístupem.!!! Když jim tam nikdo nenapíše, tak maj pocit, že je to ok ...

matucha

Příspěvek od matucha »

Pred par dnama jsem si domu prines Tetru a nasel jsem i par chvilek si s ni hrat.

Na prvni dojem me to uplne nedostalo (zvukem), ale to se behem hrani docela zmenilo. Ten syntak je totiz sam o sobe pomerne dost cistej a zni jakoby na konci byl nejakej ultra hladkej L2 limiter, kterej vsechno furt umravnuje ;).

Z legrace jsme s Kermitakem zkusili porovnat cistej jeden oscilator sh09 a tetry... nezeby to bylo stejny, ale nedalo se rict, ze je jeden z nich horsi nebo lepsi. SH bylo o neco roztrepenejsi. V tomhle smeru to pro me osobne bylo vlastne vsechno najednou uplne jedno (coz je v kontrastu s prvnim dojmem!!!). Takze rozdil bude delat zrejme filtr a jeho zkresleni. Ten je na tetre hodne cistej i v uplny rezonanci a tak na me ma nekdy tendenci znit jak vsti ;). Prima je ale, ze se da prepnout do 2pole...

S trochou snahy de ale tetra docela dobre zaspinit treba modulacema (sumem) a sumem a feedbackem... moznosti je hromada a v ramci hrani jsem narazil na spoustu zajimavejch zvuku, ktery se tesim az nekde pouziju.

Zajimavej mi pride charakter, kterej de dosahnout v basech, takovej sirokej mekkej a hlubokej zvuk... u toho mi nevadi ten pocit L2 na konci, drzi to zajimave pokupe a v mantinelech.

Feedback me prekvapil tim jak umi byt daleko extremnejsi, nez jsem cekal... ale zaroven se nikdy nevymyka kontrole (L2 znovu?), takze to vlastne neni tak zivelny, furt tam cejtim zachranny pasy ;).

Z nejakyho divnyho duvodu mi ale nefunguje sekvencer a combo mod (poradne), nevim kde je zakopanej pes. Vsechny ty combo mody proste nehrajou a zacnou hrat veci teprv, kdyz povypinam vsechny sekvencerovity fce. To doufam, ze este rozlousknu, protoze ten sekvencer je hodne zajimavej modulacni nastroj... a vubec.

Nestabilita pripojeni po USB se u me taky kona, je to protivny.. jednou za pul hodky prestane reagovat a je potreba znovu nastavit. Mam 1.1 firmware a koukam, ze to novejsi neresej...

No pocit z tech starousu jako SH09 nebo Pro-One je o kus zivelnejsi a tetra je urcite neodsunula do duchodu, ale dalo by se s ni vklidu prezit na vsechno, co delam. Ted me docela bavi to, ze to zni modernejc o kousek, ze mam 4 hlasy a velky moznosti delat komplexnejsi zvuky (i kdyz pro-one na tohle neni rozhodne zadny orezavatko, tak tady je mnohem vic moznosti).

Nemate nejaky postrehy po tom, co to uz dyl pouzivate?

dendy

Příspěvek od dendy »

strasne sa neviem rozhodnut... chcem k nanostudiu nejaky z rady synthiv dsi... vaham medzi mopho keyboard, tetra a evolver desktop... rozpocet mam len na jedno z toho ... som zufaly :) evo som uz raz mal, mopho/tera sa mi z ukazok moc paci... checel by som klavesovu verziu ale bohuzial tera sa klaveso a nerobi a evo klavesovy je uz mimo rozpocet...
uplnee som zufaly co vybrat :)

neviete, ten tetra editor blbne aj pod OSX ? a ako je to s mopho editorom ? jo a keby som mal mopho keyboard spriahnuty s tetrou, treba mat externy mix na prepojenie audia ale o sa da nejak audio kablom spojit rovno tetra out s mopho in a vysledny zvuk tahat uz len z mopha ?

Poklop

Příspěvek od Poklop »

Tetra editor neblbne, on prostě není dodělanej ... takže nefunguje a nikdy pořádně nefungoval.

dendy

Příspěvek od dendy »

hm, v tom pripade , aj ked bez polyfonie, mi pride rozumnejsie riesenie mopho keyboard ... este ma napadlo take extremne riesenie vykuchat vnutro z tetry, vsadit to do vnutra mopho keyb (ovsem ak tam je miesto) a prepojit ich v poly chain mode :))

abuse

Příspěvek od abuse »

teraz som sa cvilu venoval tetre, nejak mi blbol ten editor ale dal som nove midi kable, vsetko teraz ide pomerne hladko. w7 32bit. to midi cez usb funguje dost zle

Poklop

Příspěvek od Poklop »

Ano, pořád to opakuju a už jsem to několikrát zbytečně oznamoval přímo DSI:

Editor pro Tetru nefunguje v multimode režimu (ani v Combo režimu). Jde jakžtaž editovat v těchto režimech zvuk na prvním kanálu. Zbytek ani náhodou. Jedině pomocí HW knobů.

Odpovědět