Manualy v CESTINE
Sice anglicky umím docela obstojně, hlavně číst, ale prostě v mateřštině čtu o něco lépe a rychleji a tak pokud je něco přeloženo alespoň trošku kvalitně, tak dám přednost tomu českému překladu. Kdo chce číst manuály v angličtině, tak by měl umět číst na takové úrovni způsobem, že si ta slova v hlavě nepřekládá, ale rozumí jim přímo v tom jazyce - prostě myslet v angličtině a češtinu tam vůbec neplést. Autor překladu, třeba k nějakým el. klávesám, synthu atp. by ale měl dobře vědět, co z angličtiny přeložit a co rozhodně ne - to je podle mě takový hlavní předpoklad dobrého překladu.
Kolik muze stat preklad prumerneho manualu?
Ja zkousel vsechno mozne po koupi Virusu Rack, protoze tam pouha intuice zdaleka nestaci.
Z jedne nejmenovane firmy (nebylo to K-audio) odepsali, ze mi ho muzou poridit za 17 tisic. Je toho cca 220 stran trosku vetsi A5.
Jinak stredoskolsky english nakonec pomohl, ale nektere slozitejsi souveti, kde se resi multifunkce do pateho kolena, to uz sem nebyl moc v kramflecich.
Jedine z tech par veci co jsem u nas kupoval, na me cesky mluvily Behringer bedny
Ja zkousel vsechno mozne po koupi Virusu Rack, protoze tam pouha intuice zdaleka nestaci.
Z jedne nejmenovane firmy (nebylo to K-audio) odepsali, ze mi ho muzou poridit za 17 tisic. Je toho cca 220 stran trosku vetsi A5.
Jinak stredoskolsky english nakonec pomohl, ale nektere slozitejsi souveti, kde se resi multifunkce do pateho kolena, to uz sem nebyl moc v kramflecich.
Jedine z tech par veci co jsem u nas kupoval, na me cesky mluvily Behringer bedny

Obvykle jsem se setkal s cenami kolem 300Kc/str. ENG-CZ a 500 Kc/str. CZ-ENG, ale u nekterych special prekladu to byva i 1000 Kc/str. Samozrejme pokud nekdo preklada za 80/str. tak ta kvalita tomu odpovida a bude to nejakej prekladaci automat s lehce upravenym textem.
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com
http://www.aos-pro.com

Btw dost ocenuju clanky, ktere muzou castecne slouzit jako navod. Obcas se tenhle typ recenze objevi v Muzikusu (nechci jim delat reklamu). Timhle stylem jsem se snazil psat clanek o M-audio Ozone. Par lidem to zrejme opravdu usnadnilo praci - podle ohlasu co pak chodily na mail. Mne se libil hlavne Safuv clanek o Lexicon MPX500. Good stuff.

K tomu muzikusu jeste toto .Tem clankum (hlavne testum) verim tak 50 na 50 sam sem uz kupoval par veci pole jejich doporuceni a hned sem je vracel . MUZIKUS se musi brat hodne z rezervou (spis neco jako komix s peknejma obrazkama).Myslim si ze treba takovy casky jako KEYBOARDS ,KEYS atd. sou o dost lepsi ale zas neumi cesky takze zase KOMIX
Je nacase zacit sprtat Anglinu .
A ktem manualum ma skusenost je takova za ten ceskej preklad je vetsinou jen mapa pro orientaci v tom anglickim.

A ktem manualum ma skusenost je takova za ten ceskej preklad je vetsinou jen mapa pro orientaci v tom anglickim.
ono sa to zmenilo trochu k lepsiemu po odchode D. Forra do Japonska (nech mu je tam fajn, aby tam vydrzal co najdlhsie). Vtedy sa zacali testy trosku objektivizovat, asi testy DF uz isli na nervy aj samotnej Yamahe:-)Puf píše:K tomu muzikusu jeste toto .Tem clankum (hlavne testum) verim tak 50 na 50 sam sem uz kupoval par veci pole jejich doporuceni a hned sem je vracel . MUZIKUS se musi brat hodne z rezervou
muzikus som kupoval 5 rokov, no uz som s tym prestal, uz to nie je to co kedysi... a kedze mam uz doma internet, je ten muzikus zbytocnzch 100sk mesacne... a najma ked tam pridali to trapne cd, na ktorom nic slusne nieje...