biscuit píše:ecson: sem rad, zes to rek. mam discovery taky rad. ale presto porad uvazuju o nl2. jde mi hlavne o basy. jaks to myslel s tim, ze te ten synth uz neprekvapoval?
asi hloupa otazka, ale je investice do nl2 rozumna? ja si porad myslim, ze jo..
nebo nl3? dokaze nahradit nl3 nl2? tohle fakt nejsem schopnej z chvilkovyho hrani si s nim poznat. musel bych ho mit doma aspon tejden a stejne bych asi nevedel. skoda ze nemam na oba - nevahal bych..

No ja po tech letech uz znam NL2 uplne nazpamet a precejen mam rad kdyz mne stale masiny necim prekvapujou a inspirujou. To se mi ale uz s NL2 nestavalo, tak jsem se rozhod ho prodat, je to sice supr synth ale nechybi mi. Fajn ale zas bylo to ze kdyz jsem chtel presnej konkretni zvuk tak prave na NL2 jsem ho mel hrozne rychle nastavenej protoze v NL2 se clovek neztrati a da se i poslepu "odhadnout" co ta masina udela. NL2 je velmi jednoduchej syntak, ale hodne slusnej, na live treba naprosto nejlepsi.
Jinak NL2 a NL3 jsou uplne odlisny syntaky. Tvrdej FM NL3 neni tak tlustej jako NL2, no a jednoduchej NL2 neni tak rozmanitej ale ma zas krasny kulaty basy.
Prijde mi ze pokud bych odmyslel rozhrani HW potenciometr / SW mys, tak bych vahal jestli je lip mit SW ci HW. dnesni pluginy a ze je jich milion, nabizej krasny moznosti a ty musi ukojit kazdyho hladovyho synthofila. Rozhodne bych to ale nehrotil do diskuze sw vs hw.
Ja uz ale do DSP syntaku rozhodne investovat nebudu.
....promne nejlepsi syntak je stejne HW sampler:)))