Nord vs Discovery

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 08 led 2007 07:30

Neural_I píše:
LUPO píše:no ostatne, vseobecne k hardware, je lepsi mit na koncert hw nastroje, nez se nakrucovat s podlozkou na mys a klavesnicou k pc. Asi tak.
haha taky milujes pohled na "muzikanta" co se hodinu houpe na patach a cumi do noutbuku ? :P :twisted: :!: :!: ...... no spis :evil:

jezis sorry za OT

To je jasna vec..... ale pokud mas cestovat nekam do zahranici, nebo mas casto nekde hrat tak notebook je fak dobry reseni.... a tahat s sebou vsechno to HW je fakt dost narocny, pokud na to nemas lidi...

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 08 led 2007 11:24

jezdime do zahranici, tahame plny auto kramu a nemame na to lidi, je to o pocitech, jsme muzikanti tak potrebujeme nastroje a hrat na ne. v tomhle je kazdej clovek v kazdym stylu na tom jinak a nechtel bych se poustet do tehle diskuze, nicmene cekam od muziky a kapely nejen hudebni zazitek ale jakysi pocit, atmosferu a naladu, tohle mi u noutbukaru chybi, je to jen muj osobni nazor, nemuzu si pomoct, noutbukar je pro me poustec hudby, inteligentni kazetak, nemuzu si pomoct, sorry

sorry za OT

FFoxX
Příspěvky: 145
Registrován: 26 lis 2002 18:54

Příspěvek od FFoxX » 08 led 2007 13:15

Samozřejmě že každej synth zní trochu jinak. To že někdo něco vydává za VSTi verzi NL a že to má podobnej UI neznamená že to bude znít stejně. Má to prostě stejný možnosti v programování zvuků a v ovládání, a to je všechno. Nicméně to ještě neznamená že nejde udělat klasickej reversed engineering, tzn. vykrást SW z pravýho NL a ten strojovej kód přepsat do instrukční sady Intelu/AMD. Otázka je jestli se to vyplatí, protože by to byla dost blbá a drahá práce, navíc by si vývojáři museli dát záležet na tom aby to přepsali efektivně vzhledem k podstatně rozdílný architektuře motoroláckejch DSP a Intel/AMD CPU. Co se týče výkonu PC, tak neni problém ve VSTi implementovat přepínatelnej oversampling (takový nastavení má například z3ta+ v konfig. menu), anebo třeba dynamickej oversampling kterej se mění vzhledem k počtu znějících hlasů. To jsem sice ještě u VSTi nezaznamenal, ale funguje takhle Virus TI, u kterýho se se stoupajícím zatíženim DSP zhoršuje kvalita některých výpočetně náročných algoritmů jako je například synchronizace oscilátorů atp. a proto může nakonec dosahovat polyfonie přes 80 hlasů.

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2667
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Příspěvek od bassline » 08 led 2007 14:28

FFoxX píše: funguje takhle Virus TI, u kterýho se se stoupajícím zatíženim DSP zhoršuje kvalita některých výpočetně náročných algoritmů jako je například synchronizace oscilátorů atp. a proto může nakonec dosahovat polyfonie přes 80 hlasů.
To fakt? tak funguje virus? ...cize ak dam do presetu naraz vsetky oscilatory, zapnem obidva filtre, zmodulujem vela roznych parametrov, aktivujem FM a SYNC a dam hafo efektov, tak kvalita algoritmov(cize vlastne zvuk) sa zhorsi? Ked dam jeden jednoduchsi preset kde budem mat trebarz iba 2 oscilatory v FM rezime a nic viac, tak ten zvuk bude kvalitnejsi ?

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 08 led 2007 14:51

myslim ze ne, myslim ze TIcko nefunguje tak ze by mrsilo zvuk aby dosahlo maximalniho poctu hlasu, myslim ze je to naopak, cim slozitejsi zvuk tim min hlasu, dava to logiku oproti mrseni zvuku, to by snad byla magorina myslim i kdyz to nepopiram protoze jsem to neprogramoval, je to mozny ale bylo by to hooodne moc divny

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2667
Registrován: 22 zář 2005 16:21

...

Příspěvek od bassline » 08 led 2007 15:06

.
Naposledy upravil(a) bassline dne 09 led 2007 08:34, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2667
Registrován: 22 zář 2005 16:21

...

Příspěvek od bassline » 08 led 2007 15:06

neural:..jo mas recht :P

Obrázek

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2667
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Příspěvek od bassline » 08 led 2007 15:08

kurva, najprv napise ze nastala chyba a nemoze odoslat, a potom odosle 2x .... :evil:

Uživatelský avatar
ECSON WALDES
Profesionál
Příspěvky: 1859
Registrován: 16 zář 2002 14:52

Příspěvek od ECSON WALDES » 08 led 2007 15:56

biscuit píše:ecson: sem rad, zes to rek. mam discovery taky rad. ale presto porad uvazuju o nl2. jde mi hlavne o basy. jaks to myslel s tim, ze te ten synth uz neprekvapoval?
asi hloupa otazka, ale je investice do nl2 rozumna? ja si porad myslim, ze jo..
nebo nl3? dokaze nahradit nl3 nl2? tohle fakt nejsem schopnej z chvilkovyho hrani si s nim poznat. musel bych ho mit doma aspon tejden a stejne bych asi nevedel. skoda ze nemam na oba - nevahal bych.. :cry:
No ja po tech letech uz znam NL2 uplne nazpamet a precejen mam rad kdyz mne stale masiny necim prekvapujou a inspirujou. To se mi ale uz s NL2 nestavalo, tak jsem se rozhod ho prodat, je to sice supr synth ale nechybi mi. Fajn ale zas bylo to ze kdyz jsem chtel presnej konkretni zvuk tak prave na NL2 jsem ho mel hrozne rychle nastavenej protoze v NL2 se clovek neztrati a da se i poslepu "odhadnout" co ta masina udela. NL2 je velmi jednoduchej syntak, ale hodne slusnej, na live treba naprosto nejlepsi.

Jinak NL2 a NL3 jsou uplne odlisny syntaky. Tvrdej FM NL3 neni tak tlustej jako NL2, no a jednoduchej NL2 neni tak rozmanitej ale ma zas krasny kulaty basy.

Prijde mi ze pokud bych odmyslel rozhrani HW potenciometr / SW mys, tak bych vahal jestli je lip mit SW ci HW. dnesni pluginy a ze je jich milion, nabizej krasny moznosti a ty musi ukojit kazdyho hladovyho synthofila. Rozhodne bych to ale nehrotil do diskuze sw vs hw.

Ja uz ale do DSP syntaku rozhodne investovat nebudu.
....promne nejlepsi syntak je stejne HW sampler:)))

LUPO
Příspěvky: 840
Registrován: 19 lis 2002 10:57

Příspěvek od LUPO » 08 led 2007 16:12

Neural_I: ano, presne tak, stejne jako kdejakej trouba co ma dnes pc je "producent", skolakm, co neumi poradne cesky a preklada titulky k americkym filmum s pomoci nejakyho translatoru je "prekladatel" a to bychom mohli pokracovat donekonecna. Kazdopadne ja bych volil hw verzi. :)

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2667
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Příspěvek od bassline » 08 led 2007 16:17

ECSON WALDES píše: Ja uz ale do DSP syntaku rozhodne investovat nebudu.
....promne nejlepsi syntak je stejne HW sampler:)))
A co ten Polar ? :P ...ak sa dobre pamatam brusil si si na neho zuby :lol:

Uživatelský avatar
ECSON WALDES
Profesionál
Příspěvky: 1859
Registrován: 16 zář 2002 14:52

Příspěvek od ECSON WALDES » 08 led 2007 18:21

jojo to si pamatujes dobre:) TI POLAR bylo velky lakadlo, spolu s NORDLEAD 3 patri k tem hodne zajimavejm DSP synthum. To jsou hodne dobry stroje. Ale jak uz jsem psal, do DSP urcite investovat neplanuju. Kdyz na to prijde je spousta uzitecnejsich veci..compressory, eq, preampy, atd atd

FFoxX
Příspěvky: 145
Registrován: 26 lis 2002 18:54

Příspěvek od FFoxX » 08 led 2007 18:22

Ad. Vir TI: Vím to z vlastní zkušenosti. Nedávno jsem dělal na jednom mazci. Měl jsem tam naprogramovaný jeden nástroj drsně využívající synchronizaci oscilátorů + ringmod + reverb, potom synt. symčce, basu, FM hardcore synth + reverb, TBčko s filtrem v analog módu a ještě pár dalších mazcoidních zvuků. Pokud hrál dohromady ten sync zvuk pouze s basou, TBčkem a příp. efektama, tak zněl naprosto čistě, ostře, s dostatkem vejšek. Jakmile jsem k tomu ale přihodil ty symčce (4 - 8 hlasů), tak ten sync nástroj ztratil vejšky, začlo to znít tak jako kdyby se vypnul oversampling, prostě tupějc. Nejdřív jsem si myslel že to ty smyčce maskujou vejšky, ale poté co jsem jejich hlasitost stáhnul skoro na 0 jsem zjistil že tím to není, že kvalita zvuku je opravdu dána zatíženim DSP. Připomínám že to bylo v multirežimu přes virus control, kde jeden procák počítá lichý party a druhej procák sudý party. Předpokládám že v single režimu to nedělá.

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 08 led 2007 18:28

nojono tak to me se asi nestane pac ja z toho mastim jeden max dva zvuky a ne celej orchestr 8)

Dno
Příspěvky: 318
Registrován: 20 pro 2006 23:42

Příspěvek od Dno » 08 led 2007 23:05

bassline : preco jedno nezmazes ??

Odpovědět