Nord vs Discovery

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
peteness

Re: Nord vs Discovery

Příspěvek od peteness »

zajimave zjisteni :)
Ja tyhle tri syntaky taky mel v ruce a 2X se mi docela libil. Teoreticky pri urcitym nastaveni by mel hrat stejne jako 2. A mel jsem NL3, to je uplne jiny syntak uz.

dendy

Příspěvek od dendy »

to som rad ze si mi to potvrdil.. nikdy som 2 a 2x nepocul vedla seba ale ked som ich pocul oddelene tak som mal tiez ten pocit ze 2X je odvar oproti 2 ... co sa tyka psytrance komunity (kde je tento syntak zlatym gralom) tak tam ludia vyslovene kupuju zasadne len starsiu 2-jku ..

miki23

Příspěvek od miki23 »

Zdravím chlapi,
Nord Lead - 16bit DAC
Nord Lead 2 - 18bit DAC
Nord Lead 2X - 24bit DAC

to menší rozlišení má za následek "tlustší a kulatější" zvuk, proto jsou výsledky takové a proto nikdy nemohla
dvojka znít stejně jako 2X! Na gearslutz se to propíralo donekonečna a spousta lidí se shodlo na tom, že jediný
Nord byl ten první a to, co přišlo po tom už bylo jenom hůř, i přez to, že jednička v základu měla trestuhodné 4
hlasy polyfonii - bylo žádoucí pořídit PCMCI slot, který polyfonii "opravil" na už použitelných 12 hlasů (bez toho,
to skutečně nemá smysl) a zvedlo pamět na presety. Osobně názor, že jediný první Nord je ten opravdový,
nezastávám..

..V tuto chvíli, kdy mi Ondrash vrátil mé nordy, mi na oplátku přivezl svůj Nord wave. Nikoli na porovnání, ale
byl jsem zvědavý:) Za těch půl hodiny, co si s tím hraju, můžu prohlásit, že wave je maximálně inspirativní
nástroj a jsem z něj přímo nadšený!! Už v minulosti jsem po něm pokukoval a napsal si jej na wish-list,
to očekávání bylo správný a potvrdilo se mi, že je otázkou času, kdy si tenhle nový nord taky pořídím!

Co se týče Ondrashovo vypozorovaných verdiktů - mám stejné stanovisko.

dendy

Příspěvek od dendy »

miki23 píše: Na gearslutz se to propíralo donekonečna a spousta lidí se shodlo na tom, že jediný
Nord byl ten první a to, co přišlo po tom už bylo jenom hůř
s tym nesuhlasim 1 a 2 su plnohodnotne stroje kazdy s inym vyuzitim .. stara 2-jka, ako som povedal, je alfa a omega v psytrance - jeho surovost
a prieraznost definuje zvuk celeho zanru ...

Ondrash

Příspěvek od Ondrash »

A dvě fotky o čem se tu bavíme. :)

Obrázek

Obrázek

G2X a Wave trochu vypadává z konceptu Leadů, ale přesto jsou to mé oblíbené nástroje. :)

bassline

Příspěvek od bassline »

Mňa prekvapilo že u Nord Wave zavádzaju ohľadne wavetables. Podľa manuálu to vyzerá, že to nie sú klasické wavetable priebehy, ale iba "spectral/additive" waveforms. Nevidím nikde popis, že by bol wavetable priebeh zložený z viacerých priebehov z tabuľky a že existuje možnosť nastavovať a modulovať index.

Je to skutočne tak ?

Tranzistor

Příspěvek od Tranzistor »

Ondrash » 2012-09-19, 23:52

...cau Ondro, koukam ze si se od moji posledni navstevy rozvasnil.... Asi budu muset zase zajit na navsevku, hlavne si poslechnout ten rozdil mezi 2 a 2x me zajima. Skoda ze sem se to docetl ted, co sem si vcera prinesl 2x domu :-(

Ondrash

Příspěvek od Ondrash »

Tranzistor píše:Ondrash » 2012-09-19, 23:52

...cau Ondro, koukam ze si se od moji posledni navstevy rozvasnil.... Asi budu muset zase zajit na navsevku, hlavne si poslechnout ten rozdil mezi 2 a 2x me zajima. Skoda ze sem se to docetl ted, co sem si vcera prinesl 2x domu :-(
Ahoj Venco. Tak to je fakt škoda. :( Stav se, mám doma pár nových věcí... :)

Ondrash

Příspěvek od Ondrash »

bassline píše:Mňa prekvapilo že u Nord Wave zavádzaju ohľadne wavetables. Podľa manuálu to vyzerá, že to nie sú klasické wavetable priebehy, ale iba "spectral/additive" waveforms. Nevidím nikde popis, že by bol wavetable priebeh zložený z viacerých priebehov z tabuľky a že existuje možnosť nastavovať a modulovať index.

Je to skutočne tak ?
Jasně. Máš pravdu. Nemá to s wavetable syntézou nic společného. Prostě si nahraješ vlastní (vysamplovaný wav, překonvertovanej a přes editor naloadovanej do Nord Wave) a můžeš ho použít místo průběhu oscilátoru. Takže je to vlastně takovej poloviční sampler/romplayer... Ale můžeš ho dál zpracovávat nordovskou syntézou (filtry, obálky, LFO, efekty a pod.) Podle mě je Wave víc koncipovanej pro live, ale zase má jen 2 sloty, místo čtyř. Kdyby neměl tak dobrej zvuk, tak se ho zbavím. Myslím, že stejného výsledku dosáhnu i na jiných mých nástrojích. Výhoda je, že když si někdo pohraje, tak může vysamplovat jakýkoliv synth a to pak bude zajímavý...

Ondrash

Příspěvek od Ondrash »

dendy píše:
miki23 píše: Na gearslutz se to propíralo donekonečna a spousta lidí se shodlo na tom, že jediný
Nord byl ten první a to, co přišlo po tom už bylo jenom hůř
s tym nesuhlasim 1 a 2 su plnohodnotne stroje kazdy s inym vyuzitim .. stara 2-jka, ako som povedal, je alfa a omega v psytrance - jeho surovost
a prieraznost definuje zvuk celeho zanru ...
Velkej souhlas. Prostě jednička i dvojka má ksicht a duši zároveň. To se nedivím, že se to psytranceřům líbí... :lol:

bassline

Příspěvek od bassline »

Inak mne sa na NR2 paci ze to je vlastne 4x stvor-polyfonny mono synth v jednej krabici. Dost prakticke :)

Preco touto cestou nejdu/neisli aj ostatni vyrobcovia VA ? Ved je taky problem prihodit do krabice 2x vystupy naviac ? Pri vykonne DSP VAcok by to bolo vysoko prakticke mat viacero nezavislych synthov v jednom...

dendy

Příspěvek od dendy »

ale ved kopa VA synthov je takychto .. hovori sa tomu multitimbralita :) virus .. supernova ... a kopa dalsich

bassline

Příspěvek od bassline »

dendy: ale ja hovorim o viacnasobnych samostatnych AUDIO OUTS :) . K comu mi je multitimbral ak to ma 1x OUT...okrem Nordu, velkeho Virusu a SuperNovy nepoznam ine slavne VAcka co by mali viac Outs...

mONOGRAm

Příspěvek od mONOGRAm »

Ondrash: nie je Tvoja fotka vhodnejsia do "mene je vice"? 8)

dendy

Příspěvek od dendy »

mONOGRAm píše:Ondrash: nie je Tvoja fotka vhodnejsia do "mene je vice"? 8)
Obrázek

Odpovědět