Ja tyhle tri syntaky taky mel v ruce a 2X se mi docela libil. Teoreticky pri urcitym nastaveni by mel hrat stejne jako 2. A mel jsem NL3, to je uplne jiny syntak uz.
s tym nesuhlasim 1 a 2 su plnohodnotne stroje kazdy s inym vyuzitim .. stara 2-jka, ako som povedal, je alfa a omega v psytrance - jeho surovostmiki23 píše: Na gearslutz se to propíralo donekonečna a spousta lidí se shodlo na tom, že jediný
Nord byl ten první a to, co přišlo po tom už bylo jenom hůř
Ahoj Venco. Tak to je fakt škoda.Tranzistor píše:Ondrash » 2012-09-19, 23:52
...cau Ondro, koukam ze si se od moji posledni navstevy rozvasnil.... Asi budu muset zase zajit na navsevku, hlavne si poslechnout ten rozdil mezi 2 a 2x me zajima. Skoda ze sem se to docetl ted, co sem si vcera prinesl 2x domu
Jasně. Máš pravdu. Nemá to s wavetable syntézou nic společného. Prostě si nahraješ vlastní (vysamplovaný wav, překonvertovanej a přes editor naloadovanej do Nord Wave) a můžeš ho použít místo průběhu oscilátoru. Takže je to vlastně takovej poloviční sampler/romplayer... Ale můžeš ho dál zpracovávat nordovskou syntézou (filtry, obálky, LFO, efekty a pod.) Podle mě je Wave víc koncipovanej pro live, ale zase má jen 2 sloty, místo čtyř. Kdyby neměl tak dobrej zvuk, tak se ho zbavím. Myslím, že stejného výsledku dosáhnu i na jiných mých nástrojích. Výhoda je, že když si někdo pohraje, tak může vysamplovat jakýkoliv synth a to pak bude zajímavý...bassline píše:Mňa prekvapilo že u Nord Wave zavádzaju ohľadne wavetables. Podľa manuálu to vyzerá, že to nie sú klasické wavetable priebehy, ale iba "spectral/additive" waveforms. Nevidím nikde popis, že by bol wavetable priebeh zložený z viacerých priebehov z tabuľky a že existuje možnosť nastavovať a modulovať index.
Je to skutočne tak ?
Velkej souhlas. Prostě jednička i dvojka má ksicht a duši zároveň. To se nedivím, že se to psytranceřům líbí...dendy píše:s tym nesuhlasim 1 a 2 su plnohodnotne stroje kazdy s inym vyuzitim .. stara 2-jka, ako som povedal, je alfa a omega v psytrance - jeho surovostmiki23 píše: Na gearslutz se to propíralo donekonečna a spousta lidí se shodlo na tom, že jediný
Nord byl ten první a to, co přišlo po tom už bylo jenom hůř
a prieraznost definuje zvuk celeho zanru ...
mONOGRAm píše:Ondrash: nie je Tvoja fotka vhodnejsia do "mene je vice"?