Současné samplery HW/SW - nemohu nic uspokojivého najít..:-(

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Uživatelský avatar
hawkens
Příspěvky: 368
Registrován: 26 úno 2007 18:49

Příspěvek od hawkens » 16 čer 2007 08:00

Lebo je to Native Instrumets - vsetci sa za tym pachtia, lebo to ma sused. Nieco ako MPC-cka, co kazdy hephaper musi mat aj ked ani poriadne nevie na co mu to bude sluzit. Ale Kontakt je fakt dobry.

A este jeden "tajny tip" - cital som dobre referencie aj na MoTu Mach5. Ale sam som ho prilis neskusal.

tankista
Příspěvky: 451
Registrován: 15 zář 2005 10:02

Příspěvek od tankista » 16 čer 2007 08:32

Mne prijde Kontakt dobrej na ovladani, ale ma spatnej zvuk, nevim, cim to je, ale doma jsem to porovnaval a oproti Emulatoru nebo Z4 hraje slysitelne hure,. Takovej bezvyraznej bakelit. Filtry v nem me nebavej vubec.

Emulator X2 beha na jakekoliv zvukovce, ale je nutne mit nejaky E-mu HW pripojeny k PC, funguje jako dongle... Muze to byt bud zvukovka nebo klavesy anebo midi/usb box. (2x2 midi/usb box je v cene, pokud si clovek koupi Emulator X2 samostatne v krabici bez klaves a bez zvukovky). Jinak akcelerovany neni!

Akai Z4 muze mit efekt board taky, staci ji jen dokoupit. Z4 se da dostat pomoci proidavnych karet na stejnou konfiguraci jako Z8, akorat nebude mit ten odnimatelny predni panel a nemuze mit 8 out a adt kartu zaroven...

Poklop
Příspěvky: 980
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poklop » 16 čer 2007 12:01

Kontakt má dobrej zvuk, ale proti HW bude asi horší. Nemám už HW sampler. Nicméně na bicí a FX bohatě stačí i SW sampler a Kontakt je určitě jeden z nej (i zvukově).

to Hawkens1: Mach5 mně taky docela okouzlil, ale mám dojem, že vpodstatě nic neumí, navíc nemá výstupy (asi jen 4 nebo 5 a navíc, jsem zjistil, že se mi nenaloadovaly některý velký VSTi když byl v "akci" takže ho nedoporučuju.

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 16 čer 2007 12:26

Jak to jako myslite, ze ma nejakej SW sampler "spatnej zvuk". Kdyz do nej naladuju samply a jen je spoustim, tak se zvuk lisi u jednotlivych programu?!
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4613
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Příspěvek od Amorph » 16 čer 2007 12:47

Cyril: asi nebudes poustet jeden netransponovanej suchej zvuk, ale budes jich poustet vic, mixovat, efektovat je a transponovat. A potom uz je spousta zpusobu, jak muze byt vyslednej zvuk spocitanej. Kazdopadne u sampleru je imho celkem jedno, jestli je sw nebo hw, stejne se to uvnitr pocita digitalne.

Poklop
Příspěvky: 980
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poklop » 16 čer 2007 12:52

tak nějak :-)
U bicích to je jedno, ale u ploch apod. už to hraje roli ...

Uživatelský avatar
hawkens
Příspěvky: 368
Registrován: 26 úno 2007 18:49

Příspěvek od hawkens » 16 čer 2007 13:14

No na bicie staci dat kompresor a rozdiel je na svete, ak aj nie je rozdiel v suchych.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 16 čer 2007 14:26

Cyril píše:Jak to jako myslite, ze ma nejakej SW sampler "spatnej zvuk". Kdyz do nej naladuju samply a jen je spoustim, tak se zvuk lisi u jednotlivych programu?!
jo, dulezitej je aliasing pri transpozici, a ten se mezi samplery lisi dost masivne. kontakt byl v tomhle dost na stiru, kamarad je na beta listu a posilal jim svy mereni - v novych verzich uz je switch ruznych kvalit resamplingu, nejkvalitnejsi nastaveni je uplne bez aliasingovych chyb.

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 10:43

Příspěvek od Ondrash » 17 čer 2007 01:48

zkoušel jsem jeden čas dělat v Mach Five a moc mě to nenadchlo. Sice je všechno na jedné obrazovce, ale to ovládání uvnitř malého okna znázorňující display je fakt nanic. časem bych klidně přešel na HW, ale teď se mi to fakt nevyplatí... raději zainvestuju do jiných věcí... Takže na chvíli zůstanu u Kontaktu....

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 17 čer 2007 10:25

ja som si myslel ze aliasingove chyby vykazuju najma DSP/VA oscilatory s filtrami, asi to mate nejako pomylene ved samplery neresampluju real time sample od root key nizsie a vyssie, jednoducho ho prehraju vyssou frekvenciou. asi mate na mysli oversampling. ten mi chybal POCUTELNE najma na Amige :)

mam trochu pocit ze sa tu zacinaju vytvarat akesi myty o tajomnych signalovych cestach a preto vlastne kazdy hardware je vynimocny hoci vsetky su vlastne digitalne...
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Cheesetor
Příspěvky: 84
Registrován: 24 úno 2003 19:05

Příspěvek od Cheesetor » 17 čer 2007 11:23

Brooklyn / juanita juarez píše:
Cyril píše:Jak to jako myslite, ze ma nejakej SW sampler "spatnej zvuk". Kdyz do nej naladuju samply a jen je spoustim, tak se zvuk lisi u jednotlivych programu?!
jo, dulezitej je aliasing pri transpozici, a ten se mezi samplery lisi dost masivne. kontakt byl v tomhle dost na stiru, kamarad je na beta listu a posilal jim svy mereni - v novych verzich uz je switch ruznych kvalit resamplingu, nejkvalitnejsi nastaveni je uplne bez aliasingovych chyb.
Zvukove se SW samplery muzou lisit i bez transpozice, je to snadny si otestovat.
Obrázek

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 17 čer 2007 16:09

demsky píše:neresampluju real time sample od root key nizsie a vyssie, jednoducho ho prehraju vyssou frekvenciou.
same thing.


:roll:



http://www.simonv.com/tutorials/quality.php

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 17 čer 2007 16:13

Cheesetor píše:
Brooklyn / juanita juarez píše:
Cyril píše:Jak to jako myslite, ze ma nejakej SW sampler "spatnej zvuk". Kdyz do nej naladuju samply a jen je spoustim, tak se zvuk lisi u jednotlivych programu?!
jo, dulezitej je aliasing pri transpozici, a ten se mezi samplery lisi dost masivne. kontakt byl v tomhle dost na stiru, kamarad je na beta listu a posilal jim svy mereni - v novych verzich uz je switch ruznych kvalit resamplingu, nejkvalitnejsi nastaveni je uplne bez aliasingovych chyb.
Zvukove se SW samplery muzou lisit i bez transpozice, je to snadny si otestovat.
ano, v tomhle vede reason.

Uživatelský avatar
Symphonic
Příspěvky: 402
Registrován: 05 lis 2006 21:15

Příspěvek od Symphonic » 17 čer 2007 18:08

Brooklyn / juanita juarez píše:
Soundblaster live! :twisted: :lol:

aum generator
Příspěvky: 869
Registrován: 01 bře 2005 03:46

Příspěvek od aum generator » 17 čer 2007 18:46

demsky píše:ja som si myslel ze aliasingove chyby vykazuju najma DSP/VA oscilatory s filtrami, asi to mate nejako pomylene ved samplery neresampluju real time sample od root key nizsie a vyssie, jednoducho ho prehraju vyssou frekvenciou. asi mate na mysli oversampling. ten mi chybal POCUTELNE najma na Amige :)

mam trochu pocit ze sa tu zacinaju vytvarat akesi myty o tajomnych signalovych cestach a preto vlastne kazdy hardware je vynimocny hoci vsetky su vlastne digitalne...
a mohol by si presnejsie popisat ze ako sa robi ze sa "prehraju vyssou frekvenciou" (za predpokladu ze sample rate zvukovky asi menit nebudu) ?
jihad on riaa & soza.

Odpovědět