Současné samplery HW/SW - nemohu nic uspokojivého najít..:-(
Lebo je to Native Instrumets - vsetci sa za tym pachtia, lebo to ma sused. Nieco ako MPC-cka, co kazdy hephaper musi mat aj ked ani poriadne nevie na co mu to bude sluzit. Ale Kontakt je fakt dobry.
A este jeden "tajny tip" - cital som dobre referencie aj na MoTu Mach5. Ale sam som ho prilis neskusal.
A este jeden "tajny tip" - cital som dobre referencie aj na MoTu Mach5. Ale sam som ho prilis neskusal.
Mne prijde Kontakt dobrej na ovladani, ale ma spatnej zvuk, nevim, cim to je, ale doma jsem to porovnaval a oproti Emulatoru nebo Z4 hraje slysitelne hure,. Takovej bezvyraznej bakelit. Filtry v nem me nebavej vubec.
Emulator X2 beha na jakekoliv zvukovce, ale je nutne mit nejaky E-mu HW pripojeny k PC, funguje jako dongle... Muze to byt bud zvukovka nebo klavesy anebo midi/usb box. (2x2 midi/usb box je v cene, pokud si clovek koupi Emulator X2 samostatne v krabici bez klaves a bez zvukovky). Jinak akcelerovany neni!
Akai Z4 muze mit efekt board taky, staci ji jen dokoupit. Z4 se da dostat pomoci proidavnych karet na stejnou konfiguraci jako Z8, akorat nebude mit ten odnimatelny predni panel a nemuze mit 8 out a adt kartu zaroven...
Emulator X2 beha na jakekoliv zvukovce, ale je nutne mit nejaky E-mu HW pripojeny k PC, funguje jako dongle... Muze to byt bud zvukovka nebo klavesy anebo midi/usb box. (2x2 midi/usb box je v cene, pokud si clovek koupi Emulator X2 samostatne v krabici bez klaves a bez zvukovky). Jinak akcelerovany neni!
Akai Z4 muze mit efekt board taky, staci ji jen dokoupit. Z4 se da dostat pomoci proidavnych karet na stejnou konfiguraci jako Z8, akorat nebude mit ten odnimatelny predni panel a nemuze mit 8 out a adt kartu zaroven...
Kontakt má dobrej zvuk, ale proti HW bude asi horší. Nemám už HW sampler. Nicméně na bicí a FX bohatě stačí i SW sampler a Kontakt je určitě jeden z nej (i zvukově).
to Hawkens1: Mach5 mně taky docela okouzlil, ale mám dojem, že vpodstatě nic neumí, navíc nemá výstupy (asi jen 4 nebo 5 a navíc, jsem zjistil, že se mi nenaloadovaly některý velký VSTi když byl v "akci" takže ho nedoporučuju.
to Hawkens1: Mach5 mně taky docela okouzlil, ale mám dojem, že vpodstatě nic neumí, navíc nemá výstupy (asi jen 4 nebo 5 a navíc, jsem zjistil, že se mi nenaloadovaly některý velký VSTi když byl v "akci" takže ho nedoporučuju.
Cyril: asi nebudes poustet jeden netransponovanej suchej zvuk, ale budes jich poustet vic, mixovat, efektovat je a transponovat. A potom uz je spousta zpusobu, jak muze byt vyslednej zvuk spocitanej. Kazdopadne u sampleru je imho celkem jedno, jestli je sw nebo hw, stejne se to uvnitr pocita digitalne.
-
- Profesionál
jo, dulezitej je aliasing pri transpozici, a ten se mezi samplery lisi dost masivne. kontakt byl v tomhle dost na stiru, kamarad je na beta listu a posilal jim svy mereni - v novych verzich uz je switch ruznych kvalit resamplingu, nejkvalitnejsi nastaveni je uplne bez aliasingovych chyb.Cyril píše:Jak to jako myslite, ze ma nejakej SW sampler "spatnej zvuk". Kdyz do nej naladuju samply a jen je spoustim, tak se zvuk lisi u jednotlivych programu?!
zkoušel jsem jeden čas dělat v Mach Five a moc mě to nenadchlo. Sice je všechno na jedné obrazovce, ale to ovládání uvnitř malého okna znázorňující display je fakt nanic. časem bych klidně přešel na HW, ale teď se mi to fakt nevyplatí... raději zainvestuju do jiných věcí... Takže na chvíli zůstanu u Kontaktu....
ja som si myslel ze aliasingove chyby vykazuju najma DSP/VA oscilatory s filtrami, asi to mate nejako pomylene ved samplery neresampluju real time sample od root key nizsie a vyssie, jednoducho ho prehraju vyssou frekvenciou. asi mate na mysli oversampling. ten mi chybal POCUTELNE najma na Amige 
mam trochu pocit ze sa tu zacinaju vytvarat akesi myty o tajomnych signalovych cestach a preto vlastne kazdy hardware je vynimocny hoci vsetky su vlastne digitalne...

mam trochu pocit ze sa tu zacinaju vytvarat akesi myty o tajomnych signalovych cestach a preto vlastne kazdy hardware je vynimocny hoci vsetky su vlastne digitalne...
Zvukove se SW samplery muzou lisit i bez transpozice, je to snadny si otestovat.Brooklyn / juanita juarez píše:jo, dulezitej je aliasing pri transpozici, a ten se mezi samplery lisi dost masivne. kontakt byl v tomhle dost na stiru, kamarad je na beta listu a posilal jim svy mereni - v novych verzich uz je switch ruznych kvalit resamplingu, nejkvalitnejsi nastaveni je uplne bez aliasingovych chyb.Cyril píše:Jak to jako myslite, ze ma nejakej SW sampler "spatnej zvuk". Kdyz do nej naladuju samply a jen je spoustim, tak se zvuk lisi u jednotlivych programu?!

-
- Profesionál
same thing.demsky píše:neresampluju real time sample od root key nizsie a vyssie, jednoducho ho prehraju vyssou frekvenciou.

http://www.simonv.com/tutorials/quality.php
-
- Profesionál
ano, v tomhle vede reason.Cheesetor píše:Zvukove se SW samplery muzou lisit i bez transpozice, je to snadny si otestovat.Brooklyn / juanita juarez píše:jo, dulezitej je aliasing pri transpozici, a ten se mezi samplery lisi dost masivne. kontakt byl v tomhle dost na stiru, kamarad je na beta listu a posilal jim svy mereni - v novych verzich uz je switch ruznych kvalit resamplingu, nejkvalitnejsi nastaveni je uplne bez aliasingovych chyb.Cyril píše:Jak to jako myslite, ze ma nejakej SW sampler "spatnej zvuk". Kdyz do nej naladuju samply a jen je spoustim, tak se zvuk lisi u jednotlivych programu?!
Soundblaster live!Brooklyn / juanita juarez píše:demsky píše: http://www.simonv.com/tutorials/quality.php

-
a mohol by si presnejsie popisat ze ako sa robi ze sa "prehraju vyssou frekvenciou" (za predpokladu ze sample rate zvukovky asi menit nebudu) ?demsky píše:ja som si myslel ze aliasingove chyby vykazuju najma DSP/VA oscilatory s filtrami, asi to mate nejako pomylene ved samplery neresampluju real time sample od root key nizsie a vyssie, jednoducho ho prehraju vyssou frekvenciou. asi mate na mysli oversampling. ten mi chybal POCUTELNE najma na Amige :)
jihad on riaa & soza.