Současné samplery HW/SW - nemohu nic uspokojivého najít..:-(

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 29 čer 2007 15:11

...ja bych se zesral moct pouzivat jen jeden sampler ve skladbe... co kdyz ho potrebuju na plochy, bici, basu, piano a jeste par dalsich stop naraz? Co pak udela akaista?
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 29 čer 2007 15:16

akaista si nalouduje do masiny klidne 256 presetu ktery rozmisti v multimodu tak ze jich muze pouzit (tusim) 64 najednou a to na 32 midi kanalech :o) staci ? 8)

a kdyz uz je uuuplne v prdeli a potrebuje tisic hlasu a petset presetu najednou, veme 15 litru a koupi dalsiho akaie :twisted:

cyrile asi chapes blbe co to je HW sampler, to neni masina kam nahrajes jeden kopak a nic vic, je to masina ktra je uplne totalne multitimbralni a ma fakt hafo hlasu - S5000 ma 64 (lze rozsirit na 128) a S6000 ma 128 a jeste se mi nestalo ze by mi nestacily hlasy
Naposledy upravil(a) Neural_I dne 29 čer 2007 15:19, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 29 čer 2007 15:18

aha, hm, no, uz mlcim... me hw samplery dost zajimaj, protoze pracuju se softsamplerama hodne, ale porad nevim, pac nejvic pracuju tak, ze proste nactu sample knihovnu a jedu, zadny filtry, interni efekty... tak si rikam, ze by to pro me asi nebyl prinos, ale spis pekne drahej vopruz... musel bych slyset vedle sebe vystup ze softu a vystup z akaie. Ale mit Akai jen jako jakysi barvitko mi prijde ehm... uvazuju rozumne?
Naposledy upravil(a) Cyril dne 29 čer 2007 15:25, celkem upraveno 1 x.
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 29 čer 2007 15:24

jediny co je blby je ze u HW (obecne) je potreba holt mix nebo adat do PC pro lidi co michaj a mixdaunujou v DAW aspon nejakej prevodnik, ja osobne dost schanim ADAT kartu abych to mohl pichnout do pultu po adatu pac lajny potrebuju na neco jinyho.. ale zas verim tomu ze jak uz to u HW byva tak se na vyslednym zvuku podepisou i prevodniky nastroje a to je castecne to co dela iobcas i jistou specifickou barvu zvuku, treba jsou lidi co maji i akaie i emu, akai je v zasade sterilni a cistej, emu (panuje takovej nazor) je mekci a dalo by se treba rict ze se hodi na analogovy basy nebo zpev treba, tohle uz jsou specificky veci ktery tady neni potreba probirat ale je to tak, ovsem EW me ujistil ze S6000 ma supr zvuk jak po lajne tak po adatu takze verim ze adatem nic neztratim a ziskam pohodu, jen ho sehnat...

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 29 čer 2007 15:57

ja som bol tiez z toho co ukazal EW s Akaiom velmi nadseny, ma to super hutny zvuk, fakt uz spicove filtre. ale je to aj strasne velke, normalne ako krabica PC... proste take velke ako keby audio PC. Akurat skoda je ze pokial si pametam z recenzie v Muzikuse ked vyslo S5000 tak ma to procesor Intel 386 na 40 MHz takze operacie s velkymi samplami aj nieco trvaju...
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 10:43

Příspěvek od Ondrash » 29 čer 2007 16:00

Ahoj. Překvapující zpráva pro všechny. Vrátil jsem se k Halionu... Prostě je nepřehlednej, ale efekty v Kontaktu mě fakt nebavily. Téměř žádný výběr. To ty v Halionu jsou na dost vysoké úrovni...

Nicméně jsem narazil na několik bugů, které teprve budu řešit. Halion (automap) pro ty co mají Novation neukládá při ukládání projektu vůbec nic. Příště když otevřu projekt, nepamatuje si ani samply.

Neukládá se info o send efektu. Max pozice šavlní na množství sendu, to je všechno. :o) Tak jo, šel bych do HW, ale nejsou peníze. Tak to zatím lepím takhle. Zvukově má Halion sice horší filtry, ale jinak je to v pohodě. Chce to si zvyknout.

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 29 čer 2007 16:14

Inak haluz jeden znamy, co robil hudbu do hier ako Worms, pouzival Kurzweily, Emu, Gigastudia a vsetko mozne a teraz sa vratil domov
do Norska a urobil komplet hudbu do filmu na PC vo VSampleri 3. Nie je drahy a vraj ide z toho bomba zvuk, navyse sa velmi rychlo vytvaraju vlastne keymapy... Zere skoro vsetko bezne formaty samplerov.
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
Pierre niko
Příspěvky: 719
Registrován: 28 pro 2004 11:04

Příspěvek od Pierre niko » 30 čer 2007 03:52

Neural_I píše:pak sem se vratil zpet k akai, tentokrat S6000 s USBckem ... akai S5/6000 a Z4/8 pripojene po USB se chovaji i vypadaji jako softsamplery... vsechno vypada i chova se jako soft sampler akorat ze si to neuklada nastaveni v ramci skladby nebo projektu a je potreba to loudovat. hdr neni potreba, vyuziva se disk PC, to uz bylo receno...

jestlize tohle vsechno plati pro S5000, jaky je mezi nima teda rozdil... pouze vyndavaci predni panel a pocet tech vstupu a vystupu? jinak, na konci session proste na hardware zmacknes save a na druhy den loadnes nez opet zacnes session? Dik

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 02 črc 2007 07:59

Pierre niko: jo, presne tak, zmasknu save a druhej den load, to je cely.
rozdil mezi s5/6000 byl akorat v tom, ze s5000 byla "pro chudy", byla v zakladni sestave oklestena oproti s6000 o hlasy (64 oproti 128) vystupy (8 misto 16) a myslim ze se S6000 v zakladu prodavala s efektakem (to "stesti" sem nemel) a s plnou pameti, proste nadupana vsim cim se S5000 da taky nadupat, za penize.
obcas lituju ze sem nesel do S5000 pac je 3U, S6000 je 4U a to uz je na lajfka slusna bedna, no zas to vypada IMO dobre :o)

Uživatelský avatar
Pierre niko
Příspěvky: 719
Registrován: 28 pro 2004 11:04

Příspěvek od Pierre niko » 02 črc 2007 15:33

Neural_I píše:S6000 je 4U a to uz je na lajfka slusna bedna, no zas to vypada IMO dobre :o)
presne....

diky

Ps: muzez mi prozradit, co vsechno z toho tahas za zvuky? vicemene perkusivni, nebo tam pouzijes i samplovane delsi zvuky... rekneme moogy, pady a podobne?

dik

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 02 črc 2007 16:46

Pierre niko: sampler sampluje a ciste teoreticky se da vyuzit uuuplne na vsechno. osobne z toho jedu i kytary a co se dylky vzorku tyce, S5/6000 umi cist virtualni samply z disku takze velky soubory neni potreba ani nacitat do RAMky, da se z toho zahrat opravdu vsechno dle libosti, proste zakladni princip sampleru, co do nej das to tam mas a naopak.

bici z toho nejedu na to mam jiny masiny ale i to samozrejmne jde, vzhledem k poctu hlasu a RAm si myslim ze by to mohl byt (a u me je) zakladni kamen studia, sampluju do toho i fraze z VSTcek treba :o))) abych se uz VSTckama nemusel zabyvat kdyz je chci pouzit, no apod.

ale bacha, to nacitani virtualnich samplu z disku neumi Z4/8 !!! je to nepochopitelny ale fakt to neumi

Odpovědět